ΑΕΚ

Ο χάρτης της (κιτρινόμαυρης) προετοιμασίας

Ο χάρτης της (κιτρινόμαυρης) προετοιμασίας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να αναχωρήσει για την Πολωνία και το Sport24.gr αναλύει όλα τα δεδομένα του υλικού και τα κενά του ρόστερ.

Η φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία της ΑΕΚ έχει μια σειρά από ιδιαιτερότητες. Από το γεγονός πως για πρώτη φορά μετά από τρια χρόνια, ξεκινά χωρίς προπονητή τον Τραϊανό Δέλλα, μέχρι την διαμόρφωση του προγράμματος, με βάση την παρουσία της ομάδας στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ στις 28 Ιουλίου.

Η ΑΕΚ υποχρεώθηκε να ξεκινήσει δουλειά στα τέλη του Ιούνη και να αναχωρήσει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, μόλις μετά από τέσσερις μέρες προπονήσεις στην Αθήνα. Η αποστολή αναχωρεί για το Κίελτσε αύριο (29/6) το πρωί, ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει επιλέξει 26 ποδοσφαιριστές, αλλά σίγουρα θα ήθελε περισσότερους.

Άλλωστε ο Γεωργιανός τεχνικός μίλησε ανοικτά για κενά σ’ όλες τις γραμμές και ανάγκη για μεταγραφές. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα του υλικού με το οποίο θα ξεκινήσει η ΑΕΚ την προετοιμασία αλλά και τα κενά ανά θέση.

Τερματοφύλακες

Η ΑΕΚ ξεκινά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ούσα πλήρης στην θέση κάτω από τα δοκάρια. Στον Γιάννη Ανέστη δόθηκε ξεκάθαρη ψήφος εμπιστοσύνης μετά την πολύ καλή περσινή σεζόν και προστέθηκε ο Βασίλης Μπάρκας από τον Ατρόμητο. Ενώ την τετράδα συμπληρώνουν, όπως και ο πέρυσι, ο Βούρας και ο Ντούνης.

Δεξι μπακ

Θέση στην οποία η ΑΕΚ ήδη από πέρυσι έχει πληρότητα. Ο Μιχάλης Μπακάκης είναι πλέον υγιής και δυνατός και ξεκινά κανονικά την προετοιμασία και μαζί με τον Ροντρίγκο Γκάλο, θα αποτελούσε το δίδυμο των δεξιών μπακ για τη νέα σεζόν. Υπάρχει και ο νεαρός Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος, που θα ακολουθήσει κανονικά την προετοιμασία, αλλά θα αποφασίσει ο Κετσπάγια για το μέλλον του.

Κεντρικοί αμυντικοί

Η ΑΕΚ θα πάει στην Πολωνία με έξι στόπερ. Τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, τον Θέσαρ Άρθο, τον νεαρό Στράτο Σβάρνα, τον Άνταμ Τζανετόπουλο, που ο Κετσπάγια υπολογίζει περισσότερο ως κεντρικό αμυντικό και φυσικά τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι που ήρθε με μεταγραφή. Η θέση όχι απλώς μοιάζει πλήρης, αλλά θα πρέπει να υπάρξουν και δυο αποχωρήσεις καθώς δύσκολα θα πάει με έξι στόπερ στη σεζόν. Πάντως γενικώς είναι πιθανό να προκύψουν ανακατατάξεις και προσθαφαιρέσεις, μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Αριστερό μπακ

Είναι θέση που η ΑΕΚ πηγαίνει με έλλειμμα στην Πολωνία. Από την στιγμή που έφυγε ο Σοϊλέδης, μοναδικό καθαρόαιμο αριστερό μπακ, είναι ο Ντίντακ Βιλά. Και ως εκ τούτου ο Κετσπάγια περιμένει με ανυπομονησία την ενίσχυση.

Αμυντικά χαφ

Στην περσινή σεζόν ο Αντρέ Σιμόες και ο Γιάκομπ Γιόχανσον τράβηξαν το μεγαλύτερο… κουπί, με τον Μιγκέλ Κορδέρο ή και τον Μπρούνο Σουκουλίνι να δίνουν κάποιες μικρές ανάσες. Τώρα στην Πολωνία δεν ταξιδεύουν ούτε ο Ισπανός, ούτε ο Αργεντινός. Έχει επιστρέψει ο Δημήτρης Ανάκογλου και ο Κυριακός Ανδρεόπουλος, τους οποίους ο Κετσπάγια θέλει να δει και να αξιολογήσει. Στο Κίελτσε επίσης ταξιδεύει και νεαρός Κώστας Γαλανόπουλος από την Κ20. Σίγουρα ο Κετσπάγια περιμένει έναν ακόμα αμυντικό μέσο από τις μεταγραφές. Και ανάλογα με τα… πεπραγμένα της προετοιμασίας, μπορεί να προκύψει και άλλη ανάγκη για ενίσχυση στην θέση.

Επιτελικοί μέσοι

Ακόμα ο Κετσπάγια δεν έχει φανερώνει τις προθέσεις του σχετικά με το σύστημα. Επομένως είναι μόνο θεωρητική η ύπαρξη της θέσης του επιτελικού μέσου. Πάντως από δημιουργικά χαφ ο τεχνικός της ΑΕΚ θα έχει από την αρχή της προετοιμασίας τον αρχηγό Πέτρο Μάνταλο και τον Ντάρκο Ζόριτς που επέστρεψε από τον δανεισμό. Στην συγκεκριμένη θέση μπορεί να αξιοποιηθεί και ο Ρόναλντ Βάργκας.

Αριστερό εξτρέμ

Για την συγκεκριμένη θέση υπάρχει προς το παρόν μόνο ο Έλντερ Μπαρμπόζα και υπό προϋποθέσεις ο Βάργκας ή ο Αραβίδης. Πιθανό να χρειαστεί να προκύψει ενίσχυση στην θέση, ως εναλλακτική λύση.

Δεξί εξτρέμ

Καθαρόαιμος δεξιός εξτρέμ ξεκινά την προετοιμασία μόνο ο Βαγγέλης Πλατέλλας. Και ισχύει υπό προϋποθέσεις και η εναλλακτική λύση είτε του Βάργκας, είτε του Αραβίδη. Είναι δεδομένο πως ο Κετσπάγια περιμένει μεταγραφή για το άκρο της επίθεσης.

Σέντερ φορ

Ούτε ο Τζεμπούρ υπάρχει πλέον, ούτε και ο Κρισάντους. Στην ΑΕΚ έχουν ως προτεραιότητα την απόκτηση τουλάχιστον ενός σέντερ φορ, που μάλιστα τον ήθελαν ακόμα και πριν καν η ομάδα ταξιδέψει για την Πολωνία. Προς το παρόν από την αρχή του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, ο Κετσπάγια θα έχει τον Χρήστο Αραβίδη και τον Τόμας Πέκχαρτ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ