ΑΕΚ

Ο Βάργκας των ντέρμπι

Ο Βάργκας των ντέρμπι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ρόναλντ Βάργκας πρωταγωνιστεί στα μεγάλα ματς, δίνει σπουδαίες νίκες με τα τέρματά του και κερδίζει το στοίχημα με τον εαυτό του, ύστερα από το καμπανάκι που ήχησε προς συμμόρφωσή του από τον Γκουστάβο Πογέτ.

Όταν ο Γκουστάβο Πογέτ τεχνικός αφίχθη στην Ελλάδα για να αναλάβει την ΑΕΚ, διαπίστωσε κάποια πράγματα που δεν του άρεσαν. Ένα από αυτά αφορούσαν και στην αγωνιστική παρουσία του Ρόναλντ Βάργκας. Ο Πογέτ είδε ότι ο βενεζουελάνος είχε δύο βασικά θέματα που θα έπρεπε άμεσα να λύσει για να δει ξανά ενδεκάδα. Του ζήτησε λοιπόν:

1. Να βγάλει περισσότερη ένταση στις προπονήσεις.

2. Να γίνει τακτικά επιμελής και φερέγγυος, κοινώς να δώσει βάση και στα ανασταλτικά καθήκοντά του.

Στο σχετικό τετ-α-τετ, ο προπονητής της Ένωσης ήταν αυστηρός και ξεκάθαρος. Εξήγησε στον Βάργκας ότι δεν αρκούν το ταλέντο και η ικανότητα να βρίσκει δίχτυα ακόμα και σε αγώνες που δεν φαίνεται ιδιαίτερα. Του είπε:

"Πρέπει να έχεις περισσότερες επαφές με τη μπάλα, να κινείσαι πιο πολύ, να παίρνεις πρωτοβουλίες. Και να δίνεις πάντα τις βοήθειες που πρέπει για να είναι η ομάδα συμπαγής. Δεν θα τρέχουν οι άλλοι για σένα, όλοι έχουν το ρόλο τους, το ίδιο κι εσύ. Δεν περιμένω να αλλάξεις σε μια μέρα, θέλω όμως να σκεφτείς με καθαρό μυαλό όλα αυτά που σου είπα". Οι παρατηρήσεις έπιασαν τόπο…

Αντιλαμβανόμενος ότι ο Πογέτ δεν αστειεύεται, ο Βενεζουελάνος άρχισε να αλλάζει πολύ πιο γρήγορα από ότι ίσως ο προπονητής του περίμενε. Η αγωνιστική εκτίναξη της ΑΕΚ εντός του 2016 φέρει φαρδιά πλατιά (και) τη δική του σφραγίδα. Δεν είναι μόνο τα γκολ που σημειώνει χαρίζοντας νίκες σε μεγάλα ματς. Το ίδιο ικανοποιεί τον προπονητή και βοηθά την ομάδα, η προσήλωσή του στις τακτικές ανάγκες του συνόλου και η απόλυτη ανασταλτική εφαρμογή των όσων ο Πογέτ του ζητεί.

Σκοράρει μόνο σε νίκες!

Είναι κάπως σπάνιο αυτό που συμβαίνει με τον Βάργκας. Δεν είναι απλά ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα (8 γκολ) αλλά και εκείνος που όταν βρίσκει δίχτυα οδηγεί την ομάδα του σε νίκες! Στους επτά αγώνες που ο Βενεζουελάνος έχει πετύχει τέρμα, η Ένωση έχει φύγει από το γήπεδο με τους τρεις βαθμούς στο δισάκι της:

ΑΕΚ - Πλατανιάς 1-0

ΑΕΚ - Γιάννινα 3-1

ΑΕΚ - Ηρακλής 5-1 (2 γκολ)

Γιάννινα - ΑΕΚ 0-2

ΑΕΚ- ΠΑΟΚ 1-0

ΑΕΚ - Βέροια 1-0

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0

Είναι εμφανές ότι ο Βάργκας αισθάνεται πιο βολικά και έχει μεγάλη ρέντα όταν αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ, καθώς εντός της κιτρινόμαυρης έδρας έχει σκοράρει επτά φορές. Είναι επίσης ο άνθρωπος που με τα τέρματά του έκρινε την τύχη των δύο σημαντικότερων νικών της ΑΕΚ στο εφετινό πρωτάθλημα, αυτές κόντρα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό, τις οποίες οι Κιτρινόμαυροι κατέκτησαν με δικά του γκολ.

Συμμετοχή ωστόσο έχει και σε γκολ που σημειώνουν συμπαίκτες του καθώς ως σήμερα μετρά τέσσερις τελικές πάσες που οδήγησαν σε εύστοχες εκτελέσεις. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι 4 ασίστ του Βάργκας έφυγαν από τα πόδια του σε αγώνες στους οποίους δεν σκόραρε (ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, ΑΕΚ - Καλλονή, Πλατανιάς - ΑΕΚ και ΑΕΚ - Ξάνθη).

Παράδοξο επίσης στην όλη ιστορία είναι ότι όλα αυτά τα έχει καταφέρει σε 19 συμμετοχές του στη Σούπερ Λίγκα, εκ των οποίων μόλις στη μία έχει αγωνιστεί και στα 90 (συν τις καθυστερήσεις) λεπτά Παράλληλα έχει πετύχει δύο γκολ στους τρεις αγώνες Κυπέλλου που έχει παίξει με την Ένωση.

​​ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΣΤΟΝ SPORT24 RADIO 103,3
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ