ΑΕΚ

Ο Βάργκας "γεμίζει" όλη την επίθεση της ΑΕΚ

Ο Βάργκας "γεμίζει" όλη την επίθεση της ΑΕΚ
Βάργκας

Ο Ρόναλντ Βάργκας Βάργκας έδειξε εξαιρετικά στοιχεία απέναντι στην Κολομβία και η μεσαία γραμμή της ΑΕΚ αποκτά... ενδιαφέρον.

Μέχρι τώρα η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού της ΑΕΚ, είχε προσανατολισμό από την μεσαία γραμμή και πίσω. Ο Αντρέ Σιμόες είναι ένα… «οκτάρι» που μπορεί να παίξει και «εξάρι», ενώ ο Ροντρίγκο Γκάλο είναι κυρίως δεξί μπακ. Το ίδιο και ο νεαρός Βασιλαντωνόπουλος.

Η απόκτηση του Ρόναλντ Βάργκας είναι η πρώτη μεταγραφική κίνηση για την γραμμή κρούσης. Και η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια κίνηση πολλαπλών χρήσεων πίσω από τον σέντερ φορ. Κίνηση που γεμίζει όλη την επίθεση της ΑΕΚ και όχι μόνο μια θέση της.

Από τον άξονα και δεξιά

Ο διεθνής με την εθνική Βενεζουέλας δεν είναι ούτε καθαρόαιμος εξτρέμ, ούτε «κλασικός» επιτελικός μέσος, ούτε το χαρακτηριστικό μοντέλο δεύτερου επιθετικού. Μπορεί όμως με την ίδια ευκολία να παίξει σ’ όλες αυτές τις θέσεις. Το έχει κάνει άλλωστε με απόλυτη αποτελεσματικότητα. Στην Μπριζ έπαιζε περισσότερο ως δεύτερος επιθετικός και σ’ έναν ρόλο ελεύθερο. Και σκόραρε διψήφιο αριθμό γκολ και έδωσε και εννέα ασίστ. Αντίθετα στην Άντερλεχτ τις πιο πολλές φορές κάλυπτε τον χώρο στο δεξί άκρο της επίθεσης. Ενώ μπορεί να παίξει εύκολα και στην αντίστοιχη θέση αριστερά. Στην Άντερλεχτ «πειραματίστηκαν» με Βάργκας ακόμα και στην κορυφή της επίθεσης. Πείραμα που όμως δεν πέτυχε.

Ταχύτητα σε σκέψη και κίνηση

Τα στοιχεία που έχει ο Βάργκας στο παιχνίδι του, τον βοηθούν να μπορεί με ευκολία να παίξει παντού στην επίθεση. Εκτός βέβαια από σέντερ φορ περιοχής. Είναι ένας παίκτης και με εκρηκτικότητα και με καλή τεχνική κατάρτιση. Όμως κυρίως έχει ταχύτητα και στην σκέψη αλλά και στην κίνηση του. Παίζει με το κεφάλι ψηλά, βλέπει γήπεδο και δίνει την μπάλα με την μία και γρήγορα. Ενώ παίζει και πολύ χωρίς την μπάλα. Με κίνηση τόσο περιφερειακά στην περιοχή, όσο και μέσα στην περιοχή αν χρειαστεί. Άλλωστε έχει την δυνατότητα να εκτελέσει και ο ίδιος αν χρειαστεί.

Εντυπωσιακό ντεμπούτο στο Κόπα Αμέρικα

Μόλις λίγη ώρα αφότου έστειλε ο Βάργκας στην Αθήνα και στην ΠΑΕ ΑΕΚ την σελίδα του συμβολαίου με τις υπογραφές, έκανε ντεμπούτο με την εθνική Βενεζουέλας στο Κόπα Αμέρικα. Και έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού με την Κολομβία, ήταν ο κορυφαίος και πιο επικίνδυνος παίκτης της Βενεζουέλας. Με εξαιρετικές ενέργειες και παίζοντας κυρίως ως δεξί εξτρέμ αλλά συγκλίνοντας πολλές φορές και προς τον άξονα. Δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, «έφτιαχνε» φάσεις, ενώ και ο ίδιος έχασε μια καλή ευκαιρία να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Επίσης έβγαλε και δυναμισμό και "τσαμπουκά" στο παιχνίδι του, όσες φορές χρειάστηκε.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ