ΑΕΚ

Ο Τσιγκρίνσκι θέλει προσοχή

Ο Τσιγκρίνσκι θέλει προσοχή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ζήτημα της διαχείρισης του Ουκρανού στόπερ της ΑΕΚ, Nτμίτρο Τσιγκρίνσκι και η ευκαιρία που χάθηκε στην Καλλιθέα. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ.

Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα των προπονήσεων στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Κίελτσε, είχε φανεί πως ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στο φετινό αγωνιστικό μοντέλο της ΑΕΚ.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, στα οποία ο Ουκρανός στόπερ ήταν από τους κορυφαίους. Ακόμα και στην εξαιρετικά κακή εμφάνιση της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Τσιγκρίνσκι ήταν από τους λίγους (μαζί με τον Μάνταλο αλλά και τον Ανέστη), που διασώθηκαν. Ωστόσο στην περίπτωση του Ουκρανού στόπερ, στην Ένωση ξέρουν πως πρέπει να προσέχουν για να… έχουν.

Ο Τσιγκρίνσκι έχει ταλαιπωρηθεί από προβλήματα τραυματισμών. Ακόμα και κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν. Και ήδη από το καλοκαίρι στην ΑΕΚ το είχαν το ζήτημα αυτό στην άκρη του μυαλού τους. Άλλωστε ήταν και από τους λόγους που επέλεξαν να πάνε στην απόκτηση ενός τόσο δυνατού ονόματος για τα στόπερ, όπως ο Τζολέον Λέσκοτ, παρόλο που υπήρχε και ο Κολοβέτσιος. Είναι δεδομένο πως ο Τσιγκρίνσκι πως χρειάζεται ειδική διαχείριση. Ειδικά από την στιγμή που ο Λέσκοτ είναι πλέον τραυματίας. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως ο Ουκρανός στόπερ μέχρι τώρα έχει πιεστεί πολύ.

Τελευταία φορά που ο Τσιγκρίνσκι απουσίασε από παιχνίδι της ΑΕΚ, ήταν στις 10 Αυγούστου και στο φιλικό με τα Τρίκαλα. Από τότε παίζει συνεχώς και κυρίως στη βασική ενδεκάδα. Μόνο στο φιλικό με τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ στις 27 Αυγούστου είχε μπει ως αλλαγή. Σ’ όλα τα υπόλοιπα, φιλικά και επίσημα, ο Τσιγκρίνσκι ήταν στη βασική ενδεκάδα. Ακόμα και στο φιλικό της προηγούμενης Παρασκευής (07/10) με την Καλλιθέα, στο οποίο μάλιστα έμεινε στο γήπεδο για 63 λεπτά.

Όταν ο Ουκρανός στόπερ αντικαταστάθηκε, πήγε κατευθείαν στο Άλκη Καλιακμάνη που βρισκόταν δίπλα στον πάγκο της ΑΕΚ. Και από τα νεύματα που έκανε ο Τσιγκρίνσκι, φαινόταν πως έλεγε στον γιατρό της Ένωσης, πως αισθάνθηκε έντονη πίεση στα πόδια του από την κούραση. Βεβαίως ήταν το πρώτο ματς μετά τον τραυματισμό του Λέσκοτ και ήταν μια ευκαιρία να ξαναβρεί συνεργασία ο Ουκρανός με τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας.

Αλλά από την άλλη μεριά, ήταν και μια ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία, που πήγε τελικά χαμένη, να αποφορτιστεί ο Τσιγκρίνσκι από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Πλέον η αποφόρτιση αυτή, υποχρεωτικά θα συνδυαστεί με την προετοιμασία, για το ματς με την Λάρισα την επόμενη Δευτέρα (17/10).

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Mάνταλος: "Αν φοβάσαι, δεν παίζεις"
Όταν η ΑΕΚ έχανε τον "Παππού" της
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ