ΑΕΚ

O "τρελός" ρυθμός του Μάνταλου

O "τρελός" ρυθμός του Μάνταλου

Ο Μάνταλος παίζει από τις 25 Ιουλίου συνεχώς στα… κόκκινα σε ΑΕΚ και εθνική ομάδα. Τα εντυπωσιακά νούμερα και οι διαφορετικές θέσεις. Το Sport24.gr αναλύει τα κατορθώματα του αρχηγού της Ένωσης.

Από τα προκριματικά του Champions League, σ’ αυτά του Europa League και μετά στο πρωτάθλημα και κατόπιν στην εθνική ομάδα. Μετά στους ομίλους του Europa, πάλι στο πρωτάθλημα, ακόμα και στο κύπελλο και ξανά στην εθνική. Στα παιχνίδια της ΑΕΚ αρχηγός και μπροστάρης. Σ’ αυτά της εθνικής… εξτρέμ και με σημαντικό ρόλο.

Ο Πέτρος Μάνταλος έχει πατήσει το "γκάζι" από τις 25 του Ιούλη και πηγαίνει σε τρελούς ρυθμούς. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έπαιξε σ’ ολόκληρο το 90άλεπτο της εθνικής στην Κύπρο, έδωσε μια ασίστ και είχε και ένα δοκάρι. Ήταν περίπου όλα αυτά που κάνει, από το ξεκίνημα της σεζόν και με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που ο Μανόλο Χιμένεθ, θεωρεί τον Μάνταλο ακρογωνιαίο λίθο (και) στο φετινό αγωνιστικό οικοδόμημα της ΑΕΚ. Και δεν λείπει ούτε σε παιχνίδια κυπέλλου με ευρύ ροτέισον.

Η αλήθεια είναι πως τα νούμερα του αρχηγού της ΑΕΚ, ως προς τον χρόνο συμμετοχής, από το ξεκίνημα των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων της Ένωσης, είναι εντυπωσιακά και φανερώνουν πως ο Μάνταλος πηγαίνει στα "κόκκινα". Έχει ξεκινήσει βασικός και στα έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα η ΑΕΚ και στα πέντε εξ αυτών, έμεινε στο γήπεδο σ’ ολόκληρο το 90άλεπτο. Επίσης, ήταν στη βασική ενδεκάδα στα πέντε από τα έξι ματς πρωταθλήματος , ενώ μπήκε αλλαγή στο έκτο (με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα).

Ακόμα και στο ματς κυπέλλου με την Λαμία, ο Χιμένεθ έβαλε τον Μάνταλο αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, που μετρά ήδη περισσότερα από 1000 λεπτά συμμετοχής (1034 για την ακρίβεια) σ΄όλες τις διοργανώσεις. Δεν υπάρχει άλλος από το κιτρινόμαυρο ρόστερ που να έχει παίξει τόσο πολύ, από τις 25 Ιουλίου και το πρώτο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μέχρι και τώρα. Μάλιστα στο ενδιάμεσο διάστημα, ο Μάνταλος έχει παίξει 83 λεπτά στο ματς εθνικής με την Εσθονία στο Καραϊσκάκη και 90’ στο παιχνίδι με την Κύπρο στο "ΓΣΠ"

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ

Ο Μάνταλος μετρά ήδη από το ξεκίνημα της νέας σεζόν, συνολικά 15 επίσημα παιχνίδια. Τα 13 με την ΑΕΚ σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη και τα δυο με την εθνική ομάδα και έχει ήδη προλάβει να αλλάξει τρεις διαφορετικές θέσεις μέσα στο γήπεδο. Στην ΑΕΚ ο Μάνταλος έχει παίξει και ως ελεύθερος πίσω από τον φορ στο 4-2-3-1, αλλά και ως αριστερό εξτρέμ και στο 4-2-3-1, αλλά και στο 4-3-3. Ενώ με την εθνική ομάδα έχει παίξει και στο αριστερό αλλά και στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ