ΑΕΚ

Ο Σόλε, ο Σίμος, ο Κόλο και ο Μάκης

Ο Σόλε, ο Σίμος, ο Κόλο και ο Μάκης

Γίνεται άραγε ο πιο διάσημος "Μάκης" να είναι από την… Νιγηρία; Γίνεται κάποιον να τον φωνάξεις "Κόλο" και να μην παρεξηγηθεί; Γίνεται κάποιος Πορτογάλος να αποκτήσει ελληνικό όνομα μέσα σε λίγες ημέρες; Η απάντηση και στις τρεις ερωτήσεις είναι "γίνεται στην ΑΕΚ". Και την έχει το Sport24.gr.

Αποστολή, Πολωνία: Κώστας Τσίλης

Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν αποκτήσει έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας και συνεννόησης κατά την διάρκεια των προπονήσεων και του παιχνιδιού. Άλλωστε θα ήταν δύσκολο οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να φωνάζουν "Κολοβέτσιο δώσε πάσα". Και έχουν επιλέξει το "Κόλο" που ήταν πολύ πιο εύκολο.

Επίσης από τις πρώτες μέρες στα Σπάτα, αφού πρώτα έγινε για λίγο Χρύσανθος, ο Κρισάντους έγινε Μάκης και του έμεινε. Βεβαίως είναι εξοικειωμένος μ’ αυτό, καθώς και στην Ισπανία όταν έπαιζε στην Λας Πάλμας, τον φώναζαν "Μάκι" από το Μακόλεϊ. Όμως επί το ελληνικότερο στην ΑΕΚ έγινε Μάκης.

Επίσης όνομα… ελληνικό απέκτησε σχεδόν αμά τη αφίξει του στην ΑΕΚ, ο Αντρέ Σιμόες. Πλέον οι συμπαίκτες του στην προπόνηση τον φωνάζουν "Σίμο". Και τα… βαφτίσια στην ΑΕΚ για τις ανάγκες της συνεννόησης στο παιχνίδι, έχουν και συνέχεια. Ο Άρης Σοϊλέδης έχει γίνει "Σόλε" και ο Δημήτρης Ανάκογλου είναι ο "Ανα", ενώ ο Λαμπρόπουλος είναι "Λαμπρό". Για τον Βαγγέλη Πλατέλλα υπάρχει και το "Πλατ" και το "Τέλα". Ενώ από τον Βάργκας έχει κοπεί ένα "σίγμα" και έχει γίνει "Βάργκα". Όσο για τον Αραβίδη, έχει γίνει "Άραβας".

Υπάρχουν πάντως και οι ποδοσφαιριστές που έχουν μικρό όνομα που είναι απολύτως βολικό και δεν χρειάζεται αλλαγή. Όπως για παράδειγμα το "Μιγκέλ" του Κορδέρο, αλλά και το "Ράφικ" του Τζεμπούρ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ