ΑΕΚ

Ο ρόλος του Μπακασέτα στην Τούμπα

Ο ρόλος του Μπακασέτα στην Τούμπα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συγκεκριμένη στόχευση έχει ο ρόλος που σκοπεύει να δώσει ο Μοράις στον διεθνή μεσοεπιθετικό, Τάσο Μπακασέτα, για το ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ (29/10, 19:30)

Στις προθέσεις του Ζοσέ Μοράις, καταρχήν για το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά ενδεχομένως και γενικότερα για τη συνέχεια της σεζόν, είναι να επαναφέρει το 4-2-3-1. Σχήμα πολυδουλεμένο από τους παίκτες της ΑΕΚ και όχι μόνο στην φετινή σεζόν. Αλλά και σχήμα που βρισκόταν έτσι κι αλλιώς στο μπλοκάκι του Πορτογάλου τεχνικού, όπως φάνηκε και από την θητεία του στον πάγκο της Ανταλιασπορ.

Ωστόσο όπως διαβάσατε ήδη από χθες (28/10) στο Sport24.gr, ο Μοράις προσανατολίζεται σε μια διαφοροποίηση. Σκοπεύει να αλλάξει ρόλους στον Μάνταλο και τον Μπακασέτα. Με τον αρχηγό να πηγαίνει στα άκρα και τον "Μπάκα" στον άξονα. Το σκεπτικό αυτής της διαφοροποίησης δεν είναι μονοδιάστατο. Ένας από τους λόγους, είναι η προσπάθεια του Μοράις να δει στο γήπεδο τον Μπακασέτα που ήταν στην περσινή σεζόν και όχι αυτόν που είναι στα φετινά ματς της ΑΕΚ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θα δώσει στον "Μπάκα" τον ρόλο που είχε μέχρι τώρα ο Μάνταλος στο 4-2-3-1. Δεν θα είναι δηλαδή το "δεκάρ" της ΑΕΚ. Ο Μοράις ζητά από τον Μπακασέτα να παίζει πολύ πιο κοντά στον Αλμέιδα. Σ’ έναν ρόλο δεύτερου επιθετικού. Αυτό είναι ότι πιο κοντινό, σ’ αυτό που έπαιζε ο Μπακασέτας στην περσινή σεζόν στον Πανιώνιο και ήταν "κίνδυνος – θάνατος". Θέλει να αξιοποιήσει ο Μοράις την εκτελεστική δεινότητα του διεθνή μεσοεπιθετικού και κυρίως θέλει να του δώσει χώρους, μέσα από τις συνεργασίες με τον Αλμέιδα.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μοράις: "Δεν με φοβίζει, ούτε ο θάνατος"
Το τρικ με Μάνταλο και Μπακασέτα
Πρόεδρος Αντάλιασπορ: "Ο Μοράις μπορεί να οδηγήσει την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ