ΑΕΚ

Ο ρόλος του Κονέ

ΑΕΚ-ΛΑΡΙΣΑ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΚΟΝΕ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΑΡΑΟΥΧΟ
ΑΕΚ-ΛΑΡΙΣΑ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΚΟΝΕ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΑΡΑΟΥΧΟ EUROKINISSI

Ο Κονέ δείχνει έτοιμος να μπει στην αγωνιστική εξίσωση της ΑΕΚ και στο πρώτο φιλικό που έπαιξε, φάνηκε ο ρόλος που θα πάρει, εν τη απουσία Μάνταλου. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ.

Η αλήθεια είναι πως όταν στο τέλος του Αυγούστου ο Μανόλο Χιμένεθ κοιτούσε τις επιλογές του στο νούμερο "20" και "21" του ρόστερ της ΑΕΚ, δεν περίμενε ποτέ ότι στις 9 Νοεμβρίου και σ’ ένα φιλικό με την Τσουκαρίτσκι, ο Παναγιώτης Κονέ θα έπαιρνε τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά και ο Πέτρος Μάνταλος θα ήταν θεατής του ματς με πατερίτσες.

Το πιθανότερο είναι πως εκείνο που τότε σκεφτόταν ο Ισπανός τεχνικός, ήταν το πώς θα χωρέσει δυο χαρισματικούς μέσους, με διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά, στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Και είναι βέβαιο πως ο Χιμένεθ θα έδινε και τώρα το μισό… βασίλειό του, για να έχει μια τέτοιου είδους σπαζοκεφαλιά. Όμως, η μοίρα τα έφερε έτσι, που τώρα που είναι ετοιμοπόλεμος ο Κονέ, ο Μάνταλος είναι εκτός μάχης. Τουλάχιστον, τον Χιμένεθ παρηγορεί η σκέψη πως αυτό που φάνηκε από το φιλικό με την Τσουκαρίτσκι είναι ότι πια μπορεί να αρχίσει να υπολογίζει και στην εναλλακτική λύση Κονέ.

ΚΟΝΕ Ο… ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ

Μάλιστα, ο Ισπανός τεχνικός φανέρωσε στο ματς με τους Σέρβους τις σκέψεις του για τον ρόλο που μπορεί να έχει μέσα στο γήπεδο ο διεθνής μέσος, κυρίως στην εφαρμογή του 4-4-1-1. Ο Κονέ έπαιξε περισσότερο ως επιτελικός μέσος, αλλά έβγαινε και στα πλάγια, έναν ρόλο δηλαδή περίπου ανάμεσα σ’ αυτόν που είχε ο Μάνταλος και ο Λιβάγια στο συγκεκριμένο σχήμα. Περισσότερο, όμως, στη θέση που συνήθως παίζει ο Κροάτης φορ στο συγκεκριμένο σχήμα. Ήταν περισσότερο επιτελικός μέσος και δεν άρχισε τις προσπάθειές του από τα άκρα, όπως έκανε ο Μάνταλος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αυτό που έκανε ο αρχηγός, δεν είναι κάτι που ο διεθνής μέσος μπορεί να κάνει.

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ… ΠΙΣΩ

Στο 2ο ημίχρονο του φιλικού, ο Χιμένεθ δοκίμασε ένα σχήμα με τον Γιακουμάκη να παίζει μαζί με τον Αραούχο στην επίθεση και λίγο πιο πίσω να παίζει ο Λιβάγια. Σχήμα που έστειλε ακόμα πιο… πίσω στη μεσαία γραμμή, τον Κονέ, περισσότερο σ’ έναν ρόλο εσωτερικού χαφ, μέχρι να βγει από το γήπεδο. Αυτή είναι μια θέση, την οποία ο Κονέ ξέρει καλά. Μέχρι και δεύτερος αμυντικός μέσος μπορεί να αγωνιστεί, με πιο δημιουργικά καθήκοντα, έναν ρόλο που πολλές φορές ο Χιμένεθ έχει αναθέσει στον Αϊντάρεβιτς, χωρίς… επιτυχία.

ΥΠΟΘΕΣΗ "ΛΕΩΦΟΡΟΣ"

Ο Κονέ έπαιξε 70 λεπτά στο φιλικό με την Τσουκαρίτσκι. Ήταν πολύ κινητικός και πήρε πρωτοβουλίες μέσα στο ματς. Ήταν όμως τα πρώτα αγωνιστικά λεπτά του, από τότε που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα το περασμένο καλοκαίρι. Θεωρητικά, με την εικόνα που έδειξε στο φιλικό, έχει πιθανότητες να διεκδικήσει θέση στην αποστολή της ΑΕΚ, για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Άλλωστε, μέχρι τότε, θα έχει βάλει στα πόδια του ακόμα μια γεμάτη εβδομάδα, με προπονήσεις σε φουλ ρυθμούς.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ