ΑΕΚ

Ο πρώτος, ο δεύτερος και ο… Λεονάρντο

Ο πρώτος, ο δεύτερος και ο… Λεονάρντο
INTIME SPORTS

Ο Ρόναλντ Βάργκας έγινε ο πρώτος παίκτης από τη Βενεζουέλα που θα φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ και σε πολλούς θυμίζει Λεονάρντο.

Η υπόθεση της μεταγραφής του Ρόναλντ Βάργκας, έτσι κι αλλιώς είχε ουκ ολίγες πρωτοτυπίες. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως η πρώτη εκ του σύνεγγυς διαπραγμάτευση με την πλευρά του παίκτη έγινε επί… βουλγαρικού εδάφους.

Ενώ χρειάστηκε ακόμα και να στείλει ο Βάργκας από την… Χιλή ένα φωτοαντίγραφο της τελευταίας σελίδας του συμβολαίου με την ΑΕΚ, ως απόδειξη πως έχει βάλει την υπογραφή του. Όμως από την στιγμή που ο διεθνής μεσοεπιθετικός έγινε και με την βούλα ποδοσφαιριστής της Ένωσης, κατέκτησε αυτομάτως μια πρωτιά. Έγινε ο πρώτος παίκτης από την Βενεζουέλα, που φορά την φανέλα της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» πάντα τιμούσαν ιδιαιτέρως την μεταγραφική αγορά της λατινικής Αμερικής. Αλλά χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 40 χρόνια από τότε που η ΑΕΚ απέκτησε για πρώτη φορά ξένο παίκτη, για να φορέσει τα κιτρινόμαυρα κάποιος από τη Βενεζουέλα.

Βάργκας και Βάργκας

Η ΑΕΚ απέκτησε για πρώτη φορά παίκτη από την Βενεζουέλα. Δεν απέκτησε όμως για πρώτη φορά ποδοσφαιριστή με το όνομα Βάργκας. Ο πρώτος που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα ήταν ο Φαμπιάν Βάργκας την σεζόν 2011-12. Δεν ήταν από την Βενεζουέλα αλλά από την Κολομβία και δεν έπαιζε μεσοεπιθετικός αλλά αμυντικός μέσος. Πάντως το πέρασμα εκείνου του Βάργκας από την ΑΕΚ, άφησε θετικό πρόσημο.

«Φτυστός» ο Λεό

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης, έχει επίθετο ίδιο με τον ποδοσφαιριστή που είχε φορέσει τα κιτρινόμαυρα προ τετραετίας. Όμως ο Ρόναλντ Βάργκας έχει καταπληκτική ομοιότητα στη φυσιογνωμία επίσης μ’ έναν πρώην κιτρινόμαυρο. Μοιάζει εντυπωσιακά με τον Λεονάρντο. Μάλιστα αυτό ήταν κάτι που παρατήρησαν με την πρώτη, οι οπαδοί της ΑΕΚ που βρέθηκαν χθες (3/7) κατά την άφιξη του Βάργκας στην Αθήνα. Και μπορεί ο Λεονάρντο να είναι Βραζιλιάνος και όχι Βενεζουελάνος. Ωστόσο μοιάζει φυσιογνωμικά με τον Βάργκας, έχουν ακριβώς την ίδια ηλικία και αγωνίζονται και περίπου στην ίδια θέση.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ