ΑΕΚ

Ο πολύτιμος κύριος Μπακασέτας στην ΑΕΚ

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÍÔÉÍÁÌÏ ÊÉÅÂÏÕ / EUROPA LEAGUE / AEK - DYNAMO KYIV / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÍÔÉÍÁÌÏ ÊÉÅÂÏÕ / EUROPA LEAGUE / AEK - DYNAMO KYIV / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μπακασέτας αποτελεί ένα από τα πιο βασικά «εργαλεία» του Χιμένεθ, σ’ αυτόν τον μήνα με τους συνεχόμενους τελικούς για την ΑΕΚ.

Σχεδόν για όλους τους ποδοσφαιριστές από το ρόστερ της ΑΕΚ, η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερη. Μάλιστα για κάποιους φαίνεται ήδη από τώρα, που είναι η χρονιά τους. Όπως ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που ήδη διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του.

Όμως για τον Τάσο Μπακασέτα, υπήρχε μια ιδιαιτερότητα. Από τον τραυματισμό του Πέτρου Μάνταλου και μετά, βρέθηκε όχι μόνο με περισσότερες αγωνιστικές ευκαιρίες στα πόδια του, αλλά και με μεγαλύτερες ευθύνες. Σχεδόν αυτόματα πήγε στις… πλάτες του Μπακασέτα, ο τίτλος του «αντί – Μάνταλου». Φορτίο βαρύ. Και μπορεί ο ίδιος να δήλωνε «δεν είμαι ο αντι – Μάνταλος», πριν από το ματς με τη Ριέκα.

Μπορεί το παιχνίδι του, να μην έχει σχέση μ’ αυτό του αρχηγού της ΑΕΚ. Όμως η πραγματικότητα είναι πως ο Μπακασέτας είναι από τα πιο πολύτιμα και σημαντικά εργαλεία, στη μηχανή του Μανόλο Χιμένεθ.

ΔΕΝ… ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Άλλωστε πόσο πολύτιμος είναι ο Μπακασέτας για τους αγωνιστικούς σχεδιασμούς του Ισπανού τεχνικού, φαίνεται σ’ αυτό τον τελευταίο μήνα, που η ΑΕΚ έχει μπει σε διαδικασία συνεχόμενων τελικών. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, έχει ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα σ’ όλα τα ματς, αρχής γενομένης από την Λάρισα, εκτός απ’ αυτό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Βασικός στα άλλα δυο ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους, βασικός με τη Ντιναμό Κιέβου, βασικός και στα υπόλοιπα ματς του πρωταθλήματος. Οι μοναδικοί που μετρούν αντίστοιχα τόσες πολλές παρουσίες στη βασική ενδεκάδα, είναι ο Μπακάκης και ο Γκάλο.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ… ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ

Ο Μπακασέτας δεν είναι σέντερ φορ. Δεν είναι καν στην κατηγορία των παικτών, που ο Χιμένεθ λογίζει ως επιθετικούς. Άλλωστε αυτό είπε και στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Ξάνθη, ο Ισπανός τεχνικός. Μετρά ήδη τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα. Το τελευταίο στο χθεσινό (18/2) ματς και μάλιστα με κεφαλιά. Κάτι που σημαίνει πως ήδη ο Μπακασέτας έχει σκοράρει μ’ όλους τους τρόπους. Ενώ ενδεχομένως ακόμα πιο μεγάλη σημασία, είναι τα κτυπήματα του διεθνή μεσοεπιθετικού στις στημένες φάσεις. Η ΑΕΚ «πονά» σ’ αυτό το κομμάτι. Και είχε γίνει μεγάλη κουβέντα μετά την λευκή ισοπαλία με την Λάρισα, για πολλά ανεκμετάλλευτα κόρνερ. Στο χθεσινό ματς με την Ξάνθη, η ΑΕΚ βρήκε γκολ από κόρνερ. Με εκτέλεση του Μπακασέτα, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει πάρει πάνω του, σχεδόν όλες τις στημένες φάσεις.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ… ΚΙΕΒΟ

Μπορεί ακόμα να είναι πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις για την ενδεκάδα που θα επιλέξει ο Χιμένεθ για την ρεβάνς της Πέμπτης (22/2) με τη Ντιναμό στο Κίεβο. Όμως το γεγονός πως η πρώτη αλλαγή που έκανε ο Ισπανός τεχνικός, νωρίς στο χθεσινό ματς με την Ξάνθη, ήταν ο Μπακασέτας, φανερώνει προθέσεις. Ο Χιμένεθ φαίνεται να θέλει φρέσκο και ξεκούραστο τον διεθνή μεσοεπιθετικό, για το παιχνίδι του Κιέβου.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ