ΑΕΚ

Ο Πογέτ παίρνει… ψαλίδι

Ο Πογέτ παίρνει… ψαλίδι
Πογέτ INTIME SPORTS

Μέσα στις άμεσες αλλαγές που θέλει να κάνει ο Γκουστάβο Πογέτ στην ΑΕΚ, είναι και η μείωση του έτσι κι αλλιώς μεγάλου ρόστερ της ομάδας.

Ήδη ο Γκας Πογέτ έχει καταστήσει απολύτως σαφές στους ποδοσφαιριστές του, πως όλοι θα περάσουν κάτω από το μικροσκόπιο της αξιολόγησης. Έχει μάλιστα κάνει ξεκάθαρη προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση, πως σκοπεύει να δείξει σε κάποιους είτε την πόρτα της εξόδου, είτε αυτή των προπονήσεων με την δεύτερη ομάδα.

Παράλληλα υπάρχει και το πρακτικό της υπόθεσης. Η ΑΕΚ έχει αυτή την στιγμή ένα ρόστερ 32 ποδοσφαιριστών. Γιγαντιαίο και απαγορευτικό για σωστή δουλειά, για κάθε προπονητή.

Με λίγα λόγια είναι δεδομένο πως ο Πογέτ θα πάρει «ψαλίδι» και μάλιστα άμεσα. Ήδη από τον Γενάρη. Το γεγονός πως υπάρχουν συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο κύπελλο, μέχρι και την διακοπή των αγώνων για τις γιορτές των Χριστουγέννων, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την αξιολόγηση που θέλει να κάνει ο Ουρουγουανός τεχνικός.

Ο Πογέτ θέλει ένα ρόστερ πολύ μικρότερο, για να μπορέσει να δουλέψει σωστά. Σε μια από τις ομιλίες που έχει κάνει στους παίκτες του και όταν απεύθυνε τις προειδοποιήσεις του, είχε κάνει λόγο για υλικό με 20 - 21 ποδοσφαιριστές. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει τον Γενάρη να αποχωρήσει συνολικά μια… ενδεκάδα. Αλλά ακόμα και αν αυτή η εκτίμηση τότε του Πογέτ ήταν καθ’ υπερβολή,το ρόστερ που θέλει ο Ουρουγουανός δεν ξεπερνά τους 24 – 25 παίκτες.

Ήδη οι τεχνικός της ΑΕΚ έχει αρχίσει να σχηματίζει άποψη για το υλικό που έχει στην διάθεση του. Παράλληλα όμως, υπάρχουν ήδη και ποδοσφαιριστές που έχουν αναπτύξει τάσεις φυγής. Παίκτες δηλαδή που φαίνεται να μην βρίσκονται στα πλάνα του Πογέτ.

Πάντως έτσι κι αλλιώς όλα θα ξεκαθαρίσουν περίπου στα μέσα του Δεκέμβρη. Εκεί κάπου άλλωστε, έχει οριοθετήσει και ο ίδιος ο Πογέτ, την περίοδο της κρίσης των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στην ομάδα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ