ΑΕΚ

Ο Πογέτ αλλάζει το... παιχνίδι

Ο Πογέτ αλλάζει το... παιχνίδι
INTIME SPORTS

Ο Γκουστάβο Πογέτ δούλεψε ήδη και θα συνεχίσει να δουλεύει για να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα ματς οι παίκτες της ΑΕΚ. Το Sport24.gr αναλύει.

Μια ματιά στην αντίδραση του Γκουστάβο Πογέτ στην χαμένη ευκαιρία του Βάργκας αλλά και γενικώς στον τρόπο που έζησε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ήταν αρκετή για να φανερώσει πόσο πολύ ήθελε ο τεχνικός της ΑΕΚ τη νίκη.

Άλλωστε, το είπε καθαρά και ξάστερα στους παίκτες του, όσο τους έδειχνε βίντεο το Σάββατο (31/10) στο ξενοδοχείο. "Εγώ στα ντέρμπι θέλω να κερδίζω". Όμως ο τρόπος που προετοίμασε τους παίκτες του αλλά και η διαχείριση της ισοπαλίας μέσα στα αποδυτήρια της Λεωφόρου, φανέρωσε την αλλαγή νοοτροπίας που ο Ουρουγουανός θέλει να φέρει στην ΑΕΚ.

Εκείνο που ο Πογέτ διαπίστωσε από την πρώτη στιγμή που πήγε στα Σπάτα, ήταν πως οι ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ ήταν φορτωμένοι με βάρος πίεσης και άγχους. Αυτό ήταν ένα στοιχείο που ο Ουρουγουανός ήθελε επειγόντως να αλλάξει. Για τον Πογέτ το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να το απολαμβάνουν.

Σε διαφορετική περίπτωση, δεν μπορεί να έρθει αποτέλεσμα. Περισσότερες από μια φορές, πριν από το ντέρμπι, ο Πογέτ ζήτησε από τους παίκτες του "να μην έχετε τίποτα στο μυαλό σας. Να μπείτε και να απολαύσετε το παιχνίδι". Ενώ πριν πατήσουν τον αγωνιστικό χώρο για την σέντρα, ο Ουρουγουανός τους είπε δυο λέξεις στα ισπανικά. "Μπαίνουμε, παίζουμε". Τίποτε άλλο.

Μόλις έληξε το παιχνίδι, ο Πογέτ πήγε σε κάθε έναν παίκτη ξεχωριστά και του έδωσε δια χειραψίας συγχαρητήρια. Κάποιους τους αγκάλιασε κιόλας. Όχι φυσικά για το αποτέλεσμα. Αυτό το ξεκαθάρισε. Συγχαρητήρια επειδή έπαιξαν. Και αυτή τη νοοτροπία της απόλαυσης του παιχνιδιού, ο Πογέτ θέλει να την περάσει στο dna των ποδοσφαιριστών του.

"Ρεπό εσείς, δουλειά εγώ"

Το πρώτο που ήθελε για τους παίκτες του ο Πογέτ μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ήταν να τους ξεκουράσει. Γι αυτό και τους έδωσε ρεπό. Το ίδιο θα κάνει πλέον και την επόμενη μέρα κάθε παιχνιδιού. Για να ξεκουράζεται το σώμα και κυρίως να αδειάζει το μυαλό. Αυτό φυσικά δεν ισχύει για τον ίδιο.

Ο Πογέτ μαζί με τους συνεργάτες του, πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της χθεσινής (2/11) μέρας στο γραφείο του στα Σπάτα. Είχε πολλή δουλειά να κάνει. Μελέτησε προσεκτικά ξανά και ξανά το παιχνίδι και τους αριθμούς των ποδοσφαιριστών. Περνούσε στοιχεία, μελετούσε τον υπολογιστή. Και φυσικά προετοίμαζε και το πρόγραμμα της δουλειάς που θα ακολουθήσει. Ακόμα και με μια διπλή προπόνηση μέσα στην εβδομάδα, στα αγγλικά πρότυπα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ