ΑΕΚ

Ο Πλατέλλας είχε τις απαντήσεις, 3-0 η ΑΕΚ τη Πογκόν

Ο Πλατέλλας είχε τις απαντήσεις, 3-0 η ΑΕΚ τη Πογκόν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κακή στο πρώτο μέρος και με τον Πλατέλλα στο δεύτερο να δίνει τις απαντήσεις στα επιθετικά προβλήματα, η ΑΕΚ κέρδισε τη Πογκόν με σκορ 3-0, στο τελευταίο της φιλικό επί πολωνικού εδάφους. (VIDEOS).

Το τέταρτο και τελευταίο της φιλικό επί πολωνικού εδάφους, όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής της προετοιμασίας, έδωσε η ΑΕΚ το απόγευμα της Πέμπτης (14/7) αντιμετωπίζοντας τη Πογκόν.

Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Βάργκας, Μάνταλος, Μπαρμπόσα και Αραβίδης ήταν η εντεκάδα που ξεκίνησε το ματς για την Ένωση, ενώ στη διάθεση του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν και οι Μπάρκας, Ντίας, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Πλατέλλας, Ζόριτς, Γαλανόπουλος, Ανδρεόπουλος, Πέκχαρτ, Μπακασέτας.

Ο Πλατέλλας είχε τις απαντήσεις, 3-0 η ΑΕΚ τη Πογκόν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κακό πρώτο ημίχρονο

Όπως αναμενόταν η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα, θέλοντας να επιβάλλει το δικό παιχνίδι. Δεν ήταν δύσκολο να τα καταφέρει, καθώς οι Πολωνοί επέλεξαν ένα παθητικό στιλ αντιμετώπισης των αντιπάλων τους θέλοντας κυρίως να κλείσουν τους διαδρόμους προς την περιοχή τους.

Οι παίκτες του Κετσπάγια κυκλοφορούσαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα την μπάλα, ωστόσο δυσκολεύονταν σημαντικά τόσο στην δημιουργία, όσο και στην παραγωγή φάσεων μπροστά από την εστία της Πογκόν.

Κυρίως από την αριστερή πτέρυγα έβρισκε κάποιες λύσεις επιθετικά η ΑΕΚ, απ' όπου προήλθε και η καλύτερη φάση της στο πρώτο μέρος. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Ντίντακ βρήκε ωραία την κίνηση του Μάνταλου σε θέση φορ και στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ωστόσο η προβολή του Έλληνα διεθνή μέσου δεν βρήκε στόχο.

Ο Πλατέλλας είχε τις απαντήσεις, 3-0 η ΑΕΚ τη Πογκόν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ενδεικτικά, η στατιστική απεικόνιση του πρώτου ημιχρόνου:

Ο Πλατέλλας είχε τις απαντήσεις, 3-0 η ΑΕΚ τη Πογκόν

Ο ούτως ή άλλως επιβαρυμένος αγωνιστικός χώρος μαζί με τον δυνατό αέρα, δεν ήταν σύμμαχοι της ΑΕΚ με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Η εικόνα της αναμέτρησης, όσον αφορά τις διαθέσεις των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, δεν άλλαζε. Η ΑΕΚ συνέχιζε να έχει την υπεροχή, να ψάχνει την ανάπτυξη από τα άκρα αλλά να υστερεί στην αποτελεσματικότητα.

Στο 52' ο Μπαρμπόσα με κεφαλιά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την ωραία σέντρα του Γκάλο από δεξιά, ενώ το ίδιο συνέβη και δύο λεπτά αργότερα από το σουτ του Βάργκας μετά από ατομική ενέργεια και πλαγιοκόπηση του Μάνταλου από αριστερά.

Ο Πλατέλλας είχε τις απαντήσεις, 3-0 η ΑΕΚ τη Πογκόν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πλατέλλας είχε τις λύσεις

Ο Κετσπάγια ξεκίνησε σταδιακά τις αλλαγές και ο Πλατέλλας στο 63', στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, σκόραρε για το 1-0 υπέρ της Ένωσης. Σε μια από τις λίγες περιπτώσεις που η ΑΕΚ βρήκε ανάπτυξη κάθετα, ο Έλληνας μέσος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και με το δεξί δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Συνέχισε να αλλάζει παίκτες ο Κετσπάγια, χωρίς αυτό να εμποδίζει την ΑΕΚ στον αγωνιστικό της προσανατολισμό. Στο 75' ο Πέκχαρτ απέτυχε να σκοράρει σε νέο τετ-α-τετ, ήρθε όμως ο Μπακασέτας που ακολουθούσε τη φάση για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Έξι λεπτά αργότερα και από μια ακόμη προσπάθεια του Πλατέλλα, προήλθε και το τρίτο τέρμα της ΑΕΚ έπειτα από κόντρα που είχε ως αποτέλεσμα ένα αυτογκόλ του Πάνουφνικ. Το 3-0 υπέρ των "κιτρινόμαυρων" δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την ΑΕΚ να ολοκληρώνει νικηφόρα τα φιλικά της επί πολωνικού εδάφους. Η επιστροφή της αποστολής του "Δικεφάλου" στην Αθήνα είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Παρασκευής (15/7).

Θυμηθείτε ΕΔΩ το LIVE της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ: 22. Ανέστης (46' 1. Μπάρκας) 12. Γκάλο (65' 27. Μπακάκης) 26. Κολοβέτσιος (83' 15. Σβάρνας) 19. Τσιγκρίνσκι (65' 5. Λαμπρόπουλος) 23. Ντίντακ (65' 3. Ντίας) 8. Σιμόες (55' 25. Γαλανόπουλος) 18. Γιόχανσον (65' 55. Τζανετόπουλος) 9. Βάργκας (75' 17. Ζόριτς) 20. Μάνταλος (55' 33. Μπακασέτας) 7. Μπαρμπόσα (61' 11. Πλατέλλας) 21. Αραβίδης (55' 14. Πέκχαρτ)

ΠΟΓΚΟΝ: 12. Μίσταλ, 77. Βρεζίνσκι, 99. Γέντριχ, 5. Ζίτκο, 28. Τσίτα, 3. Σουλεϊμάνι, 17. Κράβτσικ, 18. Μπρούκχαρντ, 95. Σεργιέι, 26. Τομασίεβιτς, 4. Σταπόρσκι.

Αγωνίστηκαν και οι Φρατσκόβιακ, Κούρμπιελ, Ντέμιανουκ, Σβιερμπιέβσκι, Γκολεμπιέφσκι, Ντμόφσκι, Μπαϊντούρ, Πάνουφνικ

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ