ΑΕΚ

Ο αμφιλεγόμενος πανηγυρισμός του Κατίδη

Ο αμφιλεγόμενος πανηγυρισμός του Κατίδη
Κατίδης INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Κατίδης χάρισε τη νίκη στην ΑΕΚ απέναντι στην Βέροια με το γκολ που πέτυχε, όμως ο πανηγυρισμός του έχει εγείρει πολλά ερωτηματικά (video)

Η ΑΕΚ πήρε τελικά την πολύτιμη νίκη απέναντι στην Βέροια με 2-1 με τον Γιώργο Κατίδη να πετυχαίνει το χρυσό γκολ της Ένωσης στο 84ο λεπτό.

Ο νεαρός άσος ξέσπασε μετά την επίτευξη του τέρματος και έτρεξε στο κόρνερ, όπου έβγαλε τη φανέλα του. Ο τρόπος που το πανηγύρισε το τέρμα του, όμως, προκάλεσε πολλά ερωτήματα, καθώς σήκωσε το δεξί του χέρι προς την εξέδρα, κατά τρόπο που θυμίζει ναζιστικό χαιρετισμό.

Δείτε το βίντεο με τον πανηγυρισμό και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του... Ο νεαρός άσος πάντως δήλωσε λίγο αργότερα στην κάμερα της NOVA:

"Θέλω να λύσω μια παρεξήγηση. Δεν σημαίνει κάτι αυτό για μένα. Έδειχνα στην κερκίδα τον Μιχάλη Παυλή και αφιέρωνα το γκολ. Δεν σημαίνει τίποτα απολύτως.

'Θέλω να χαρώ τη νίκη. Δεν έχουν να κάνουν με μένα αυτά τα πράγματα. Είμαι ποδοσφαιριστής και θέλω να χαρώ την νίκη", ήταν τα λόγια του.

Αργότερα μίλησε και στο ραδιόφωνο του "NovaΣπορ Fm 94,6" λέγοντας χαρακτηριστικά:

Για την κίνησή του να χαιρετίσει με τον συγκεκριμένο τρόπο το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Βέροια: " Είμαι διεθνής παίκτης και πληροφορήθηκα τώρα τι επιπτώσεις μπορεί να έχω. Έμαθα τι σημαίνει ο πανηγυρισμός όταν μπήκα στα αποδυτήρια. Το έκανα για να σηκωθεί ο κόσμος όρθιος και μόνο.

Καταλαβαίνω την ένταση που έχω δημιουργήσει. Ζητάω συγγνώμη και θέλω να πω πως ξέρω πού βρίσκομαι και σε ποιον σύλλογο. Έχω πληροφορηθεί τα πάντα από τον Μιχάλη Παυλή. Είμαι 20 χρονών και δεν θα ήθελα να βάλω τέλος στην καριέρα μου με κάτι τέτοιο".

Για τις αντιδράσεις του κόσμου: " Καταλαβαίνω πως ο κόσμος δεν μπορεί να το δεχτεί ότι δεν ξέρω. Παρόλα αυτά να σας πω την αλήθεια έχω παρακολουθήσει κάποια βίντεο στο internet και νόμιζα πως ήταν για να σηκωθούν επάνω οι οπαδοί μας. Μου το εξήγησε ο Αλέξανδρος Κολιάδης λίγο αργότερα. Το έκανα στον κόσμο. Όλη αυτή η κριτική που έχω δεχτεί, επειδή δεν έβαζα γκολ, δεν μου κάθονταν κάποιες φάσεις. Το έκανα για να σηκωθεί ο κόσμος όρθιος.

Ο κόσμος έχει δικαίωμα να μην με πιστέψει. Το έκανα για να ζητήσω λίγο σεβασμό από τον κόσμο για την κριτική στα τελευταία παιχνίδια. Ο κόσμος θα κρίνει και θα πιστέψει αυτό που θέλει. Παίζεται η καριέρα μου αυτή την στιγμή, για μια νίκη που ήθελε η ομάδα μου, για ένα γκολ που ήθελα και δεν μπορώ να την χαρώ. Όλοι οι συμπαίκτες μου είναι στεναχωρημένοι. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ και τι να κάνω. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρατσιστής".

Η όλη υπόθεση έχει και πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα

Και οι φωτογραφίες

Ο αμφιλεγόμενος πανηγυρισμός του Κατίδη
Ο αμφιλεγόμενος πανηγυρισμός του Κατίδη
Κατίδης INTIME SPORTS

"Δεν ήξερε τι έκανε" λέει ο Λίνεν

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Έβαν Λίνεν, υπερασπίστηκε τον παίκτη του λέγοντας ότι "είμαι 100% σίγουρος ότι δεν ήξερε τι έκανε. Δεν έχει ιδέα από γαμ... πολιτική". Μάλιστα ο Γερμανός τεχνικός, γνωστός για τις αριστερές του πεποιθήσεις, υπογράμμισε ότι "αν κάποιος παίκτης το έκανε αυτό στην ομάδα μου, θα έπαιζε και το τελευταίο του παιχνίδι".

Χαμός σε site και social media

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο facebook και twitter γίνεται πανικός με σχόλια εναντίον του Γιώργου Κατίδη, ενώ και τα περισσότερα site που είναι προσκείμενα στην ΑΕΚ, καταδικάζουν τον νεαρό άσο με σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Χαρακτηριστικό είναι και το tweet του Γιώργου Μαυρωτά, του άλλοτε αρχηγού της Εθνικής Πόλο με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, που γράφει ότι "τουλάχιστον στον χαιρετισμό δεν φοράει τη φανέλλα, να μείνει λεκές στην ιστορία".

Ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο διεθνής άσος της Μονακό, έστειλε το δικό του μήνυμα λέγοντας: "Κάποιος να σταματήσει αυτό το παιδάκι. Α ρε Ελλαδίτσα κρίμα για τους αγώνες των προγόνων μας".

Λίγη ώρα αργότερα έγραψε στο Twitter και ο ίδιος ο Γιώργος Κατίδης, ο οποίος σχολίασε: "Ξέρω την ιστορία της ΑΕΚ. Ξέρω πως είναι προσφυγική ομάδα" και συνέχισε: "Αφιέρωσα το γκολ στον Μιχάλη Παυλή. Και σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρατσιστής", λέγοντας ακόμη: "όποιος προσπαθεί να το διαστρεβλώσει θέλω μονάχα το κακό μου. Δεν είμαι ρατσιστής σε καμία περίπτωση".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ