ΑΕΚ

Ο Πέκχαρτ φώναξε "παρών"

Ο Πέκχαρτ φώναξε "παρών"
Πέκχαρτ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πως ο Γκουστάβο Πογέτ κατάφερε να βγάλει από το… καπέλο του και πάλι έναν ήρωα που πήρε την ΑΕΚ στην πλάτη του και χάρισε τη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Το ματς με τον Πανιώνιο ήταν έτσι κι αλλιώς «κομβικό» για την ΑΕΚ και είχε αρχίσει να στραβώνει όταν δεν ξεκολλούσε από το 0-0. Ο Γκουστάβο Πογέτ ήξερε πως είχε ανάγκη από έναν ήρωα, που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Όπως συνέβη στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Τότε που ο μέχρι τον Γενάρη απογοητευτικός Βάργκας, «καθάρισε» και τα τρία ματς με δικά του γκολ. Τώρα ο Πογέτ έβγαλε από το… καπέλο του, τον Τόμας Πέκχαρτ.

Ο Τσέχος ήρθε για να αλλάξει τις τύχες της ΑΕΚ αλλά ενδεχομένως και τις δικές του. Πάντως ο Πέκχαρτ δεν έγινε ήρωας κατά λάθος. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ο «πεισματάρης» Τσέχος

Για τον Πέκχαρτ το ματς με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο στις 20 του Φλεβάρη, ήταν κομβικό. Ή τουλάχιστον έτσι ο ίδιος πίστευε. Ήταν τότε που πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ και το πρώτο επίσημο, μετά από σχεδόν δυο χρόνια. Τότε ο ίδιος θεώρησε πως «συνδέθηκε» και πάλι με τα αντίπαλα δίχτυα. Πως έσπασε η «γκίνια» του και πλέον θα μπορεί και πάλι να γίνει σκόρερ. Σύντομα όμως συνειδητοποίησε πως ήταν έτσι τα πράγματα. Κυρίως διότι ακόμα του έλειπε ο αγωνιστικός ρυθμός. Και μπορεί να διατήρησε την θέση του στο βασικό σχήμα και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αλλά από εκείνο το ματς και μετά, έπαιξε βασικός μόνο με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ και από εκεί και πέρα δυο 13άλεπτα ως αλλαγή σε Αγρίνιο και Μυτιλήνη. Που ήταν και απογοητευτικά. Ο ίδιος πάντως ποτέ δεν το έβαλε κάτω στην δουλειά που έκανε στις προπονήσεις. Ήταν «πεισματάρης» και το έδειχνε. Δούλευε σκληρά. Και μάλιστα στα τελειώματα φάσεων της προηγούμενης Παρασκευής, έδειχνε πιο λυμένος από προηγούμενες φορές.

«Ο Ψηλός είναι… Γιόχανσον»

Το κύριο χαρακτηριστικό του Πέκχαρτ, είναι η προσήλωση του στην δουλειά που κάνει καθημερινά στα Σπάτα. Χωρίς να… παρασύρεται και να χάνει την αυτοσυγκέντρωση του. Οι περισσότεροι στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ, βλέπουν στον Πέκχαρτ μια περίπτωση ανάλογη μ’ εκείνη του Γιάκομπ Γιόχανσον. Έναν αυστηρό επαγγελματία δηλαδή. Μάλιστα όπως και ο Σουηδός, έτσι και ο Τσέχος, δεν είναι πολύ εκδηλωτικός. Σχεδόν πάντα σοβαρός και μόνο με την δουλειά στο μυαλό του.

Ο ρυθμός που λείπει

Στο ματς με τον Πανιώνιο ο Πέκχαρτ απέδειξε πως την μπάλα στα δίχτυα έχει τον τρόπο να την στέλνει. Το είχε δείξει και στο Καυταντζόγλειο. Ενώ με τις κινήσεις που κάνει στις προπονήσεις, δείχνει πως είναι ένας καλός επιθετικός. Εκείνο που λείπε από τον Τσέχο φορ, είναι ο ρυθμός. Είναι τα παιχνίδια στα πόδια του. Από την Γερμανία ήρθε χωρίς να έχει κάνει σχεδόν καθόλου επίσημα ματς. Ενώ και με την ΑΕΚ έχει κάνει οκτώ αλλά μόλις τα τρια ως βασικός. Μέχρι το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, είχε βάλει στα πόδια του μόλις 330 αγωνιστικά λεπτά. Λίγα, για έναν παίκτη που έχει ανάγκη να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό.

«Παρών» την πιο κατάλληλη στιγμή

Αν το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Ηρακλή ήταν σημαντικό διότι ήταν το πρώτο του Πέκχαρτ, τα δυο απέναντι στον Πανιώνιο, είναι αυτά που ήρθαν την πιο κατάλληλη στιγμή. Ο Τσέχος όχι μόνο πήρε ψυχολογία την στιγμή που την χρειαζόταν. Αλλά κυρίως έκανε ένα σημαντικό βήμα για να αποδείξει στον Πογέτ πως μπορεί να τον υπολογίζει ως αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την θέση του σέντερ φορ. Και αυτό σε μια στιγμή, που όπως έχετε διαβάσει ήδη από τοSport24, ο Ράφικ Τζεμπούρ πέταξε στα σκουπίδια τις δυο απανωτές ευκαιρίες που του έδωσε ο Πογέτ.

Photo Credits: Action images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ