ΑΕΚ

Ο παίκτης που ήθελε ο Κετσπάγια

Ο παίκτης που ήθελε ο Κετσπάγια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έκανε σούπερ ντεμπούτο με την φανέλα της ΑΕΚ και ο Κετσπάγια είχε τον λόγο του να χαμογελά. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Στο επιθετικό πλάνο που είχε στο μυαλό του ο Κετσπάγια για τη νέα ΑΕΚ, χρειαζόταν έναν παίκτη στα άκρα της επίθεσης, που να μπορεί και να τρυπά την αντίπαλη άμυνα δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για γκολ και να μπορεί να σκοράρει ο ίδιος. Ήταν ένα παράπονο που είχε από τον Έλντερ Μπαρμπόζα.

Και όταν ο Πορτογάλος έφυγε, μπορεί ο τεχνικός της ΑΕΚ να μην είχε στο μυαλό του ποιόν θέλει για αντικαταστάτη, αλλά ήταν απολύτως βέβαιος για το πώς ακριβώς τον θέλει. Θεωρητικά ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ταίριαζε σ’ αυτό που ήθελε ο Κετσπάγια. Γι αυτό και είχε δηλώσει ο Τιμούρ πριν καν κλείσει οριστικά η μεταγραφή πως «είναι ένας παίκτης που θα μας βοηθήσει πολύ στην επίθεση». Πρακτικά όμως, ο τεχνικός της ΑΕΚ διαπίστωσε πως ο Λάζαρος είναι αυτός ο παίκτης που ήθελε, στο χθεσινό (3/9) φιλικό. Και εξ ου και το πλατύ χαμόγελο.

Το αγωνιστικό

Όλα όσα πρόλαβε να κάνει ο Χριστοδουλόπουλος στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε στο ματς με την Ανόρθωση, είναι ακριβώς αυτά που ο Κετσπάγια θέλει από τον ακραίο του. Έκλεψε μπάλες σε πρέσινγκ πάνω στον αντίπαλο. «Τρύπησε» την αντίπαλη άμυνα με προσωπικές ενέργειες, περισσότερες από μια φορές. «Έφτιαξε» επί της ουσίας ένα γκολ. Και όταν βρέθηκε σε θέση βολής, «εκτέλεσε» και σκόραρε. Έτσι έχει φανταστεί ο Κετσπάγια τον ρόλο που θα έχει ο ακραίος επιθετικός στο αγωνιστικό του μοντέλο. Και ο Λάζαρος έδειξε με το καλημέρα και μόλις με τέσσερις προπονήσεις, πως μπορεί να το υπηρετήσει και μάλιστα πιστά.

Η ετοιμότητα

Επίσης λόγος για να χαμογελά ο τεχνικός της ΑΕΚ, είναι η ετοιμότητα του Χριστοδουλόπουλου. Ο Κετσπάγια δεν ξεκίνησε τον Λάζαρο στην βασική ενδεκάδα. Αλλά στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε ο διεθνής μεσοεπιθετικός, έδειξε πως δεν έχει μπροστά του έδαφος ετοιμότητας, που θα πρέπει να καλύψει. Κάτι εξάλλου που είχε φανεί και από τις μετρήσεις που έκαναν οι άνθρωποι της ΑΕΚ μέσα στην εβδομάδα, αλλά και από την αγωνιστική εικόνα του παίκτη στις πρώτες τέσσερις προπονήσεις. Δεν είναι δα και το πιο εύκολο, να μπαίνει ένας ποδοσφαιριστής από την πρώτη μέρα στο κανονικό πρόγραμμα και να το βγάζει χωρίς πρόβλημα από την αρχή ως το τέλος. Όμως η αλήθεια είναι πως ο Χριστοδουλόπουλος δεν πήγε αγύμναστος στην ΑΕΚ. Όχι μόνο είχε ακολουθήσει σημαντικό κομμάτι της καλοκαιρινής προετοιμασίας της Βερόνα. Αλλά και ο ίδιος είχε δουλέψει συστηματικά με ατομικό πρόγραμμα, για να κρατηθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας.

Η διάθεση

Ο Λάζαρος έδειξε πως είναι έτοιμος για να ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα, ήδη από το πρώτο ματς πρωταθλήματος, το οποίο θα γίνει το προσεχές (10-11/9) Σαββατοκύριακο. Άλλωστε δεν είναι μόνο η αγωνιστική ετοιμότητα που βγάζει ο Χριστοδουλόπουλος αλλά και η τεράστια διάθεση. Ήδη από την πρώτη μέρα που πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ για την υπογραφή των συμβολαίων, ο Λάζαρος έδειχνε ενθουσιασμό στην προοπτική και την πρόκληση της ΑΕΚ. Αυτόν τον ενθουσιασμό και το πάθος, τα έβγαζε και στις πρώτες προπονήσεις στα Σπάτα, τα έβγαλε και στο χθεσινό φιλικό. Από το πρώτο κιόλας ματς, ο Χριστοδουλόπουλος έδειξε πως η ΑΕΚ είναι και ένα μεγάλο προσωπικό του στοίχημα. Και θέλει να το κερδίσει.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ