ΑΕΚ

Ο Ούγκο, ο Μπλάνκο και η Μπεσίκτας

Ο Ούγκο, ο Μπλάνκο και η Μπεσίκτας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα δυο γκολ που πέτυχε ο Αλμέιδα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όχι μόνο έδωσαν τρεις βαθμούς στην ΑΕΚ, αλλά έχουν και ξεχωριστή σημειολογία.

Ήδη από το περσινό καλοκαίρι της επιστροφής στηνSuperleague, η συζήτηση που γινόταν στην ΑΕΚ, αφορούσε την επιτακτική ανάγκη απόκτησης ενός "δυνατού'' φορ με ευκολία στο σκοράρισμα.

Μ’ αυτή την προοπτική απέκτησε πέρυσι τον Ράφικ Τζεμπούρ και ατύχησε. Μ’ αυτόν τον σκοπό, επένδυσε φέτος στον Ούγκο Αλμέιδα. Και αν ισχύει πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, αυτή την φορά, έκανε διάνα. Άλλωστε οι αριθμοί αποδεικνύουν πως μάλλον ισχύει.

Ο Αλμέιδα πέτυχε δυο γκολ στο πρώτο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος. Είναι η πρώτη φορά μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια, που παίκτης της ΑΕΚ σκοράρει δυο φορές, σε πρώτο ματς για την Superleagueή Α’ εθνική. Ο αμέσως προηγούμενος που το είχε πετύχει, ήταν ο Ισμαέλ Μπλάνκο. Δυο γκολ στο πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ στη σεζόν 2007-08 με αντίπαλο τον Ατρόμητο, στο ντεμπούτο του Αργεντινού με την Ένωση σε ματς πρωταθλήματος. Εκείνη τη σεζόν, ο Μπλάνκο είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ.

Μάλιστα πριν από τον Μπλάνκο, δυο γκολ στο πρώτο ματς πρωταθλήματος, είχε πετύχει ο Ντέμης Νικολαϊδης. Ήταν στην πρεμιέρα της σεζόν 2000-01 με αντίπαλο τον Ηρακλή. Εκείνη τη σεζόν, ο Νικολαϊδης είχε αναδειχθεί δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Αλεξανδρή.

Όσο για τον Αλμέιδα, εκείνο που έψαχνε όταν υπέγραψε στην ΑΕΚ, είναι την ομάδα που θα του ξαναδώσει πίσω τον καλό αγωνιστικό του εαυτό. Αναζητούσε την ομάδα στην οποία θα ξαναγίνει ο «Ούγκολ» της Βέρντερ και της Μπεσίκτας. Και τα δυο γκολ που πέτυχε στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, προφανώς και «δείχνουν» στον Πορτογάλο, πως η ΑΕΚ είναι αυτή η ομάδα που έψαχνε. Τελευταία φορά που ο Αλμέιδα είχε σκοράρει δυο φορές στο ίδιο ματς, ήταν στις 30 Νοέμβρη του 2013, με την φανέλα της Μπεσίκτας σε ντέρμπι με την Φενέρμπαχτσε.

Εκείνη η σεζόν (2013-14) ήταν η πιο παραγωγική στην καριέρα του Αλμέιδα, καθώς την ολοκλήρωσε με 13 γκολ. Στις δυο σεζόν που ακολούθησαν, δεν πέτυχε περισσότερα από δυο γκολ συνολικά, σε κάθε μια από τις τέσσερις ομάδες (Τσεζένα, Κούμπαν, Ανζί, Ανόβερο) που πέρασε. Γι αυτό και τα δυο γκολ που πέτυχε στο πρώτο ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, έχουν πολύ ξεχωριστή σημασία για τον Πορτογάλο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ