ΑΕΚ

Ο νόμος του Κετσπάγια

Ο νόμος του Κετσπάγια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τιμούρ Κετσπάγια έδωσε το στίγμα του από την πρώτη προπόνηση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στο Κίελτσε. Διαβάστε αναλυτικά. (VIDEOS).

Από την πρώτη μέρα... γνωριμίας με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στα Σπάτα το περασμένο Σάββατο (25/6), ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε δώσει το πρώτο στίγμα και για τον τρόπο που ο ίδιος βλέπει την δουλειά και για τις απαιτήσεις που έχει από τους ποδοσφαιριστές του.

Όμως σήμερα (29/6) που ξεκινά το κτίσιμο της νέας ΑΕΚ εδώ στο Κίελτσε, ο Γεωργιανός τεχνικός δεν ήθελε απλώς να δώσει στίγμα. Έδωσε στους παίκτες του να καταλάβουν καταρχήν τι περιμένει απ' αυτούς τόσο εντος, όσο και εκτός γηπέδου. "Να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό σ'αυτό το διάστημα που θα δουλέψουμε εδώ. Δεν θα έχουμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε, γι αυτό θέλω και να δουλέψετε καλά και να έχετε στο μυαλό σας πως θα πρέπει να ξεκουράζεστε πολύ καλά, ανάμεσα στις προπονήσεις.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Υπάρχουν και τα φιλικά στα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να διορθώνουμε τα λάθη μας και να βγάζουμε την δουλειά μας στο γήπεδο" τόνισε ο Κετσπάγια, που ενημέρωσε τους παίκτες πως οι προπονήσεις το πρωί θα είναι στις 10.30, εκτός αν έχει υψηλή θερμοκρασία, οπότε η ώρα έναρξης μπορεί να πάει ακόμα και 9.00.

Επίσης ο τεχνικός της ΑΕΚ ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να μην πηγαίνουν πολύ νωρίτερα στο γήπεδο από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της προπόνησης, προκειμένου να μην ξοδεύουν ενέργεια πριν καν ξεκινήσει η δουλειά. Ενώ έκανε επισήμανση, ακόμα και για την συμπεριφορά των παικτών του στους χώρους του ξενοδοχείου. "Όταν πηγαίνουμε στην σάουνα ή στην πισίνα, δεν θέλω να πετάτε τα πράγματα σας σε διάφορα σημεία".

Έριξε ακόμα και τα πρώτα γκάζια

Ο Κετσπάγια είναι ένας προπονητής που ζει έντονα την δουλειά που γίνεται στην προπόνηση. Και δεν έχει κανένα πρόβλημα να ανεβάσει και τον τόνο της φωνής του, όταν θέλει να κάνει παρατηρήσεις. "Περισσότερη ζωντάνια, βάλτε ζωντάνια" φώναξε όταν οι παίκτες του έτρεχαν σχετικά χαλαρά. Ενώ έβαλε ακόμα και γκάζι, όταν διαπίστωσε πως δεν ακούν τις οδηγίες του. "Όταν μιλάω θέλω να ακούτε. Μην μιλάτε μεταξύ σας".

Οι τρεις πρώτοι κανόνες

Από την πρώτη κιόλας προπόνηση, ο Κετσπάγια έδωσε και τους τρεις πρώτους αγωνιστικούς κανόνες, του μοντέλου που έχει στο μυαλό του. "Πρέπει να ξέρουμε τι θα κάνουμε με την μπάλα πριν φτάσει στα πόδια μας, μετά θα είναι αργά" ο πρώτος κανόνας.

"Να μιλάτε πάντα στους συμπαίκτες σας. Μια φωνή, μπορεί να σώσει από δύσκολες καταστάσεις" ο δεύτερος κανόνας. Και "πρέπει να είμαστε πάντα οργανωμένοι και στην επίθεση και στην άμυνα. Και όταν χάνουμε την μπάλα, να είμαστε έτοιμοι για άμυνα".

WE ARE BACK: Το ξεχωριστό t-shrit για την κιτρινόμαυρη επιστροφή στους τίτλους

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ