ΑΕΚ

"Ο νόμος δεν παραβιάζει ούτε το Σύνταγμα, ούτε το ΣτΕ"

"Ο νόμος δεν παραβιάζει ούτε το Σύνταγμα, ούτε το ΣτΕ"

Ο καθηγητής διοικητικής επιστήμης και δημοσίου δικαίου, Χαράλαμπος Χρυσανθάκης, εκπροσώπησε την ΑΕΚ στο ΣτΕ και μετά το τέλος της εκδίκασης της υπόθεσης μίλησε για όσα συνέβησαν.

Ο καθηγητής διοικητικής επιστήμης και δημοσίου δικαίου, Χαράλαμπος Χρυσανθάκης, εκπροσώπησε την ΑΕΚ στο ΣτΕ. Σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι οι θέσεις της ΑΕΚ δεν παραβιάζουν ούτε το Σύνταγμα, ούτε τη νομολογία του ΣτΕ, ενώ αναφέρθηκε ακόμα και στη διαδικασία που ακολουθεί.

Αναλυτικά:

"Αναπτύξαμε τις θέσεις μας ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι ο νόμος δεν παραβιάζει ούτε το Σύνταγμα, ούτε τη νομολογία του ΣτΕ και σε κάθε περίπτωση ότι ούτως ή άλλως ο ίδιος ο νόμος προβλέπει όλη την υπόλοιπη διαδικασία, δηλαδή περιβαλλοντική αδειοδότηση, οικοδομική αδειοδότηση, κυκλοφοριακή αδειοδότηση με συνήθεις πράξεις, όπου εκεί οι ενδιαφερόμενοι, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας, οι κάτοικοι θα μπορούσαν να προβάλουν τις δικές τους ειδικότερες αιτιάσεις.

Επομένως θεωρούμε ότι η ρύθμιση η οποία έχει θεσπιστεί δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα, ούτε εξ απόψεως Συντάγματος, ούτε εξ απόψεως λοιπής νομολογίας του ΣτΕ. Αυτή είναι η πεμπτουσία του επιχειρήματός μας. Τώρα θα κριθεί. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά κανένα φορέα, ούτε την δημοτική πολεοδομία, ούτε το Υπουργείο που θα επιμεληθεί μετά των πράξεων περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ούτε οτιδήποτε άλλο», επεσήμανε.

Για την διαδικασία που ακολουθεί ο κ. Χρυσανθάκης είπε: «Τώρα θα υπάρχουν 12 μέρες προθεσμία για να υποβάλλουν τα μέρη τα υπομνήματά τους και στη συνέχεια το δικαστήριο θα συνέλθει σε διάσκεψη για να αποφασίσει επί της υποθέσεως. Αναμένουμε το αποτέλεσμα".

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ για το ΣτΕ

Εξάλλου, η ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω της επίσημης σελίδας στο Facebook εξέδωσε ανακοίνωση για όσα έγιναν στο ΣτΕ κατά την εκδίκαση των μέτρων ενάντια της «Αγιάς Σοφιάς».

Αναλυτικά:

"Εκδικάστηκαν σήμερα το πρωί στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι δύο αιτήσεις ακυρώσεως του έργου για την κατασκευή του «Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού Αγιά Σοφιά» στη Νέα Φιλαδέλφεια: αυτή των 17 κατοίκων της περιοχής και αυτή του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος.

Η πλευρά της ΑΕΚ είχε πολυμελή παρουσία στην εκδίκαση. Εκπροσωπήθηκε από τον νομικό της σύμβουλο Καθηγητή Διοικητικού Δικαίου κ. Χαράλαμπο Χρυσανθάκη. Παρόντες από τη ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ ήταν ο Γενικός Διευθυντής κ. Νίκος Στράτος και ο δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ κ. Τάκης Ζαχόπουλος ενώ το Σωματείο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ κ. Αλέξης Αλεξίου και ο Γ.Γραμματέας κ. Γιώργος Κατσαδήμας.

Δυναμική ήταν και η παρουσία των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που δοξάστηκαν στο παλιό γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και που θέλουν να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να επιστρέφει στο σπίτι της.

Παρόντες ήταν οι Κώστας Νεστορίδης, Θωμάς Μαύρος, Ανδρέας Σταματιάδης, Στέλιος Σεραφείδης, Γιώργος Κεφαλίδης, Γιώργος Καραφέσκος, Γιώργος Πετρίδης, Τάσος Βασιλείου, Αρης Τσαχουρίδης, Λύσανδρος Γεωργαμλής, Νίκος Σεβαστόπουλος, Μιχάλης Σιμιγδαλάς, Μάκης Χατζής, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Νίκος Σταθόπουλος και Μανώλης Παπαδόπουλος".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ