ΑΕΚ

Ο Μοράν στα "βαθιά" από νωρίς!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Προτού συμπληρώσει δυο εβδομάδες στην ΑΕΚ, ο Μοράν καλείται να σηκώσει ένα μεγάλο (αγωνιστικό) βάρος. Η βοήθεια που θα δώσει ο Κονέ. Το Sport24.gr αναλύει.

Ποσό πολύ βιαζόταν ο Έρικ Μοράν να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην ΑΕΚ και να μπει στους ρυθμούς της ομάδας, είχε φανεί από την στάση του Βάσκου ευθύς εξ αρχής. Δεν είναι άλλωστε πολλοί εκείνοι που περνούν την Πρωτοχρονιά τους σε αεροδρόμια και αεροπλάνα, για να κερδίσουν μόλις μερικές ώρες. Ούτε είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να πηγαίνει πρώτα ένας παίκτης για προπόνηση με τη νέα του ομάδα και μετά στα γραφεία για να υπογράψει το συμβόλαιο του.

Από την άλλη μεριά, είναι δεδομένο πως ο Μοράν χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής. Δεν είχε αγωνιστικά λεπτά το τελευταίο διάστημα στη Λεγανές, ενώ ήρθε και σ’ ένα εντελώς νέο περιβάλλον. Από την ομάδα μέχρι το πρωτάθλημα. Ακόμα και ο συνεργάτης του Χιμένεθ, Φελίπε Ουφάνο, είχε μιλήσει για τον χρόνο που χρειάζεται ο Μοράν.

Όμως ήρθαν έτσι τα πράγματα, που αυτή την πολυτέλεια του χρόνου, ο Βάσκος μέσος τελικά δεν την έχει. Και όχι μόνο χρειάζεται να πέσει άμεσα στη... θάλασσα, δηλαδή να ξεκινήσει και πάλι στη βασική ενδεκάδα και να βγάλει και δεύτερο σερί 90άλεπτο, αλλά θα πρέπει να πάει κατευθείαν και στα... βαθιά.

Με τον Αντρέ Σιμόες ανέτοιμο και τον Κώστα Γαλανόπουλο τιμωρημένο, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει άλλη διαθέσιμη επιλογή για την θέση του κόφτη στο αυριανό (14/1) ματς με τον ΠΑΣ, εκτός απ’ αυτή του Μοράν. Βεβαίως η θέση του Βάσκου, είναι αμυντικός μέσος.

Περισσότερο ωστόσο, ο Μοράν έχει έρθει στην ΑΕΚ για έναν ρόλο αντι - Γιόχανσον. Και πόσες φορές θυμάστε τον Σουηδό μέσο, να παίζει σε ρόλο αμυντικού χαφ, χωρίς να έχει δίπλα του την ασφάλεια είτε του Σιμόες, είτε του Γαλανόπουλου. Αν υπάρχουν, είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Τον Μοράν τον "τσέκαρε" ο Χιμένεθ σε ρόλο αμυντικού χαφ, στην ρεβάνς του Κυπέλλου της προηγούμενης Τρίτης (9/1) με τον Παναιτωλικό. Και έχοντας στο μυαλό του ο Ισπανός τεχνικός το ματς με τον ΠΑΣ, έβαλε δίπλα στον Βάσκο έναν πιο επιθετικογενή χαφ, όπως ο Αϊντάρεβιτς. Ο Μοράν τα πήγε καλά, αλλά το ματς με τον Παναιτωλικό δεν ήταν κριτήριο.

Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΕ

Στο αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΣ, ο Μοράν θα έχει δίπλα του, ως παρτενέρ στα αμυντικά χαφ, τον Παναγιώτη Κονέ. Και ο Χιμένεθ περιμένει πως αυτό θα είναι και το "στήριγμα" του Βάσκου χαφ. Θεωρητικά ο Κονέ δεν ήταν ένας μέσος που μπορούσε να ανταποκριθεί στον ρόλο του εξαρο - οκταριού. Δηλαδή και στα ανασταλτικά καθήκοντα. Στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο το προηγούμενο Σάββατο (6/1), έδειξε το αντίθετο. Έκανε εξαιρετικό παιχνίδι ο Κονέ, ως ένα ολοκληρωμένο αμυντικό χαφ.

Γι αυτό και ο Χιμένεθ θεωρεί πως η παρουσία και ο τρόπος παιχνιδιού του Κονέ, θα βοηθήσει τον Μοράν να ανταποκριθεί στον ρόλο του αμυντικού μέσου με πιο ανασταλτικά καθήκοντα, στο αυριανό παιχνίδι.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ