ΑΕΚ

Ο Μοράις έχει ήδη "καινούργιους" παίκτες

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ EUROKINISSI SPORTS

Πριν ο Αϊντάρεβιτς έχει δικαίωμα συμμετοχής και πριν γίνουν άλλες μεταγραφές, ο Μοράις έλαβε αγωνιστικές ενισχύσεις εκ των έσω. Οι επιστροφές που φέρνουν (ξανά) αλλαγές. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ο «νέος» Αστρίτ Αϊντάρεβιτς ήδη βρίσκεται στα Σπάτα και κάνει προπονήσεις, προκειμένου να είναι ετοιμοπόλεμος για το πρώτο επίσημο ματς στο οποίο θα έχει δικαίωμα συμμετοχής, στις 4 Ιανουαρίου απέναντι στον Παναιτωλικό. Επίσης στην ΑΕΚ θέλουν μέχρι και το τέλος του μήνα, να έχουν προχωρήσει και την μεταγραφή του σέντερ φορ.

Ανεξάρτητα όμως από τις κινήσεις ενίσχυσης που θα γίνουν στην μεταγραφική περίοδο, η αλήθεια είναι πως ο Ζοσέ Μοράις έχει ήδη λάβει αγωνιστικές ενισχύσεις. Έστω και αν αυτές ήρθαν από τον… γυμναστήριο του προπονητικού κέντρου των Σπάτων. Η ουσία είναι, πως ο Πορτογάλος τεχνικός έχει στην διάθεση του, σχεδόν πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, τρεις ποδοσφαιριστές. Όλους στην μεσοεπιθετική γραμμή.

Ο Τάσος Μπακασέτας, ο Ρόναλντ Βάργκας αλλά και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, έχουν μπει πλέον στους κανονικούς ρυθμούς της προπόνησης. Μάλιστα ο Λάζαρος έπαιξε βασικός και στο ματς κυπέλλου με την Λαμία. Θεωρητικά και οι τρεις είναι διαθέσιμοι για το αγωνιστικό πλάνο που θα εκπονήσει ο Μοράις για το ματς της Δευτέρας (19/12) με τον ΠΑΣ.

Η αλήθεια είναι μάλιστα, πως από τον Πορτογάλο τεχνικό, θα αντιμετωπιστούν ως… μεταγραφές. Και αυτό διότι από τότε που ο Μοράις ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, επί της ουσίας δεν μπόρεσε ποτέ να δουλέψει ποτέ σταθερά με κανέναν εκ των τριών. Επομένως όλα τα συστήματα που είχε δοκιμάσει μέχρι τώρα, ήταν χωρίς αυτούς τους τρεις ποδοσφαιριστές. Χωρίς δηλαδή, τρεις σημαντικές μονάδες, για την μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ.

Ακόμα και ο Βάργκας, του οποίου το μέλλον στην ομάδα είναι αβέβαιο και το σενάριο της αποχώρησης υπαρκτό ακόμα και τον Γενάρη, είναι ένας παίκτης που όσο είναι παρών, μπορεί να δώσει λύσεις στην επίθεση. Πολύ περισσότερο ο Λάζαρος και ο Μπακασέτας, που είναι ποδοσφαιριστές πάνω στους οποίους ποντάρει η ΑΕΚ. Και με τους οποίους ο Μοράις δεν έχει δουλέψει σχεδόν καθόλου. Μόνο τα δυο πρώτα ματς με τον Πορτογάλο στον πάγκο είχαν προλάβει αμφότεροι, πριν τραυματιστούν.

Οι επιστροφές που φέρνουν (ξανά) αλλαγές

Δεν είναι βέβαιο πως ο Μπακασέτας θα είναι έτοιμος για να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα του παιχνιδιού της Δευτέρας. Αντίθετα ο Λάζαρος και ο Βάργκας θα είναι πανέτοιμοι. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία και των τριών στο αγωνιστικό πλάνο, πιθανότατα θα κάνει τον Μοράις να ψαχτεί εκ νέου, ως προς το σχήμα που θα επιλέξει. Αφήστε που υπάρχει ξανά στο… κάδρο και ο Μάνταλος. Και όπως φάνηκε στη Λαμία, δυσκολεύεται πολύ να παίξει ως εξτρέμ.

Επομένως, δεν αποκλείεται ο Μοράις να ξαναβάλει στο συρτάρι το 4-3-3 και ίσως να ξαναβάλει στο τραπέζι το 4-4-2 με ρόμβο. Εκτός αν διατηρήσει το 4-3-3 και προχωρήσει σε ανακατατάξεις στις… θέσεις. Το σίγουρο είναι, πως ο Μοράις πλέον έχει στη διάθεση του, ειδικά για την μεσοεπιθετική γραμμή, επιλογές που μέχρι τώρα δεν είχε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΕ ΑΕΚ: "Καριέρα πολιτικού πάνω στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας"
Δέλλας και Παπασταθόπουλος "ξανάσμιξαν" στην Ντόρτμουντ
Αίνιγμα… κορυφής
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ