ΑΕΚ

Ο Μοράις αλλάζει θέση στον Πατίτο

Ο Μοράις αλλάζει θέση στον Πατίτο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για τον ΑΕΚ ο Πατίτο Ροντρίγκες είναι στοίχημα και ο Ζοζέ Μοράις ψάχνει τρόπο για να το κερδίσει. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Όταν ο Πατρίσιο Ροντρίγκες ήρθε το καλοκαίρι στην ΑΕΚ, οι μισοί θυμόντουσαν πως στα 20 του χρόνια ήταν από τα πιο καυτά μεταγραφικά ονόματα στην Αργεντινή και άλλοι μισοί πως στα 25 του πήρε την απόφαση να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Μαλαισίας.

Στα πρώτα του δυο ματς πρωταθλήματος με την Ένωση έκανε εντυπωσιακά πράγματα, ανάμεσα στα οποία δυο ασιστ που έγιναν γκολ και δυο που κατέληξαν στο δοκάρι. Στα δυο επόμενα παιχνίδια, έκανε τα… χειρότερα πράγματα, ανάμεσα στα οποία και ένα εκτός φάσης κτύπημα, που πλήρωσε με τιμωρία τριών αγωνιστικών. Γενικώς ο Πατίτο είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Για την ΑΕΚ και για τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό το στοίχημα, ο Ζοζέ Μοράις ψάχνει τρόπο για να το κερδίσει.

ΤΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΘΕΣΗ

Ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται μόλις δυο εβδομάδες στον πάγκο της ΑΕΚ. Οι πληροφορίες που είχε συλλέξει και η γνώμη που έχει σχηματίσει για τον Πατίτο, είναι πως πρόκειται για παίκτη που ταιριάζει στην αγωνιστική ταυτότητα που θέλει να δώσει στην ομάδα. Άλλωστε, του έδωσε θέση βασικού για το ματς της Τούμπας, αμέσως μόλις ο Ροντρίγκες εξέτισε την ποινή του και παρόλο που ο Μοράις είχε και άλλες επιλογές για την θέση. Δεν έμεινε ικανοποιημένος απ’ όσα είδε από τον Αργεντινό στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Κυρίως από την τακτική του συμπεριφορά. Όμως ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε σκοπό να αφήσει στον πάγκο τον Πατίτο.

Περίμενε να διαπιστώσει πως ο τραυματισμός του δεν είναι σοβαρός και κατόπιν του έδωσε και πάλι θέση στο δίτερμα στην ομάδα των «βασικών». Με την διαφορά, πως του άλλαξε πλευρά. Ο Πατίτο έπαιξε στο διπλό στην δεξιά πλευρά της επίθεσης. Και εκεί θα αγωνιστεί, εκτός απροόπτου και στο ματς του Σαββάτου με τον Ατρόμητο. Θα είναι η πρώτη φορά που ο Ροντρίγκες θα ξεκινήσει στο δεξί άκρο. Ακόμα και την μοναδική προηγούμενη φορά που είχε παίξει μαζί με τον Λάζαρο, που ήταν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είχε μείνει αριστερά. Και είχε πάει ο Χριστοδουλόπουλος δεξιά.

Ο Μοράις τώρα αλλάζει πλευρά στον Ροντρίγκες. Ένας από τους λόγους ενδεχομένως είναι το γεγονός πως είδε τον Αργεντινό να αφήνει πολλές φορές την αριστερή πλευρά στο ματς με τον ΠΑΟΚ και να κινείται δεξιά. Και ο Πορτογάλος τεχνικός ψάχνει την θέση και την πλευρά, στην οποία θα μπορέσει να βρει πατήματα ο Πατίτο.

ΤΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Εκείνο που έχει δείξει ο Ροντρίγκες από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ΑΕΚ, είναι πως πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα. Άλλωστε φάνηκε και από τον τρόπο που αντέδρασε στο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Ακόμα και πολλές μέρες μετά το ματς αλλά και μετά την τιμωρία, έλεγε ο Πατίτο για κλωτσιές και κτυπήματα που είχε δεχθεί, πολύ πριν ο ίδιος κτυπήσει τον Φιγκέιρας. Ενώ και στην Τούμπα ο Ροντρίγκες ήθελε να κάνει το κάτι παραπάνω και να δείξει πράγματα και γι αυτό έπαιρνε τραβηγμένες προσπάθειες. Και ένας από τους λόγους που Μοράις θέλει να κρατήσει τον Ροντρίγκες στην ενδεκάδα, είναι για να τον στηρίξει ψυχολογικά.

Βεβαίως στον βαθμό που ο Πορτογάλος τεχνικός της ΑΕΚ έχει προσδοκίες από τον Πατίτο, έχει και απαιτήσεις. Περιμένει να του δώσει πράγματα στο γήπεδο. Και κυρίως περιμένει μεγαλύτερη τακτική προσήλωση απ’ αυτή που έδειξε στην Τούμπα. Γι αυτό άλλωστε πολλές φορές του κάνει παρατηρήσεις κατά την διάρκεια των ασκήσεων τακτικής.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μοράις: "Βελτίωση και νίκες παντού"
Ίδιο σχήμα, άλλα "φτερά" στην ΑΕΚ
Καλά μαντάτα για Πατίτο, άσχημα για Μπακασέτα
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ