ΑΕΚ

Ο Μάνταλος κράτησε όλες τις υποσχέσεις του

Ο Μάνταλος κράτησε όλες τις υποσχέσεις του

Όταν τραυματίστηκε ο Πέτρος Μάνταλος είχε δώσει δυο υποσχέσεις στον εαυτό του και στους συμπαίκτες του στην ΑΕΚ και τις τήρησε και τις δυο. Το Sport24.gr παρουσιάζει τα βήματα του αρχηγού της Ένωσης.

Εκείνη η καταραμένη εικόνα με τον Πέτρο Μάνταλο πεσμένο στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νέας Σμύρνης, να αντιλαμβάνεται πόσο σοβαρά έχει χτυπήσει και να σταυροκοπιέται, λίγο έλειψε να στοιχειώσει την φετινή ΑΕΚ. Ήταν βλέπετε, ένα τεράστιο ψυχολογικό και αγωνιστικό πλήγμα για την ομάδα και μάλιστα πολύ νωρίς, μόλις στα τέλη Νοέμβρη.

Όλοι όμως μέσα στην ΑΕΚ βρήκαν τρόπο να… ξορκίσουν το κακό και στην ερώτηση που τέθηκε τότε, για το αν μπορούν να πάρουν πρωτάθλημα χωρίς τον Μάνταλο, απαντούν με τη σημερινή (22/04, 19:00) γιορτή στο κατάμεστο ΟΑΚΑ με τον Λεβαδειακό. Με παρόντα και τον αρχηγό της ΑΕΚ. Άλλωστε σ’ εκείνες τις δύσκολες μέρες, ο Μάνταλος είχε δώσει δυο υποσχέσεις στον εαυτό του και στους συμπαίκτες του. Και σήμερα αποδεικνύεται πως τις τήρησε και τις δυο.

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΡΩΤΗ

"Εκτός θα είμαι μόνο έξω από τις τέσσερις γραμμές. Έχω βάλει στόχο να είμαι σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι, εντός και εκτός", είχε πει ο Πέτρος Μάνταλος στις 16 του περασμένου Νοέμβρη, αμέσως μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου, μέχρι και το 2022. Το ίδιο είχε πει και στους συμπαίκτες του μέσα στα αποδυτήρια. Κι όντως δεν τους άφησε ούτε λεπτό.

Μόλις δυο ημέρες μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο και την επέμβαση που έκανε, βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για να στηρίξει τους συμπαίκτες του, στη μάχη με τη Μίλαν. Και από το προπονητικό κέντρο των Σπάτων, δεν έλειψε λεπτό, ενώ είχε ζητήσει, όπως είχατε διαβάσει στο Sport24.gr, να ακολουθήσει κανονικά την αποστολή της ΑΕΚ για το κρίσιμο ματς με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Και παρόλο που δεν μπορούσε να αγωνιστεί, ήταν κανονικά στον πάγκο δίπλα στους συμπαίκτες του.

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ

"Έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου. Υπάρχουν παίκτες με ποιότητα και με κάνουν να έχω στο μυαλό μου να προλάβω να γυρίσω, να παίξω κάποια ματς, για να σηκώσω το πρωτάθλημα". Επίσης κουβέντες του Μάνταλου, στις 16 του περασμένου Νοέμβρη. Το πίστευε πως θα μπορούσε η ΑΕΚ, έστω και χωρίς αυτόν, να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το έλεγε άλλωστε σ’ όλους τους συμπαίκτες του, σε κάθε ευκαιρία στα αποδυτήρια των Σπάτων.

Όπως τους έλεγε και πως θα τα δώσει όλα για να είναι μαζί τους, όταν θα σηκώνουν το πρωτάθλημα. Στις αρχές του Μάρτη, όπως είχατε διαβάσει στο Sport24.gr, ο Μάνταλος άρχισε επιφυλακτικά και προσεκτικά, να ακολουθεί το κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων. Να παίζει και στα οικογενειακά διπλά. Και κυρίως να αισθάνεται όλο και πιο καλά το πόδι του. Μέχρι που έφτασε να επιστρέψει στην αποστολή για το σημερινό ματς, μετά από 174 μέρες από τον τραυματισμό

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ

Προφανώς και ο Μάνταλος δεν είναι ακόμα έτοιμος να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα. Ούτε καν να μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Άλλωστε το εξάμηνο από τον τραυματισμό του, συμπληρώνεται στις 29 του μηνός. Κι αυτό δεν είναι κάτι τυπικό, αλλά έχει και ουσία ως προς την πορεία της αποθεραπείας του. Βεβαίως ο Μάνταλος έχει βάλει πλέον στα πόδια του, πολλές προπονήσεις σε κανονικούς ρυθμούς.

Όμως για το σημερινό ματς με τον Λεβαδειακό, το πιθανότερο είναι πως θα είναι ο… 19ος παίκτης που θα "κοπεί" την τελευταία στιγμή. Αν πάντως καθίσει στον πάγκο, για να πάρει έστω και λίγο χρόνο συμμετοχής στο φινάλε, το σκορ θα πρέπει να είναι ήδη καθαρό υπέρ της ΑΕΚ.

Ουσιαστικά ο στόχος του Μάνταλου, για αγωνιστικά λεπτά, είναι το ματς με τον Απόλλωνα την τελευταία αγωνιστική, αν και εφόσον γίνει στο ΟΑΚΑ και είναι αδιάφορος βαθμολογικά ο αντίπαλος.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στην αποστολή της ΑΕΚ ο Μάνταλος
Στην ΑΕΚ απαγορεύεται η λέξη "φιέστα"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ