ΑΕΚ

Ο Χιμένεθ και ο Παναθηναϊκός

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr έχει τρεις διαφορετικές ιστορίες, που φανερώνουν πως για τον Μανόλο Χιμένεθ ο σημερινός (2/4, 19.30) αντίπαλος έχει μια μεγάλη ιδιαιτερότητα.

Το σημερινό (2/4, 19.30) δεν είναι το πρώτο ντέρμπι του Μανόλο Χιμένεθ στην δεύτερη θητεία του στον πάγκο της ΑΕΚ. Έχει ήδη παίξει απέναντι και στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ και μάλιστα έχει κερδίσει. Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ισπανός τεχνικός θα συναντήσει τον Παναθηναϊκό.

Στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ, τον είχε αντιμετωπίσει συνολικά έξι φορές, μέσα σε μόλις μια σεζόν. Η αλήθεια ωστόσο είναι, πως για τον Χιμένεθ ο σημερινός αντίπαλος, έχει ιδιαιτερότητα. Διότι τα ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό, συνδέθηκαν με διαφορετικά και σημαντικά γεγονότα, για τον Ισπανό τεχνικό. Το Sport24.gr έχει τρεις ιστορίες που το αποδεικνύουν.

Το πρώτο παράσημο

Μπορεί τον πρώτο του κύκλο στην ΑΕΚ, ο Χιμένεθ να τον άνοιξε κουβαλώντας το βαρύ βιογραφικό από την θητεία του στον πάγκο της Σεβίλλης. Όμως είχε και αυτός ανάγκη να δώσει τα διαπιστευτήρια του. Και το πρώτο του εν Ελλάδι... παράσημο, ήταν στο πρώτο του εν Ελλάδι ντέρμπι, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, τον Οκτώβρη του 2010. Η ΑΕΚ παρά τα προβλήματα τραυματισμών, κατάφερε να κερδίσει με 1-0. Ήταν η πρώτη αναγνώριση των ικανοτήτων του Χιμένεθ.

"Κοιταχτήκαμε στα μάτια και είδα γενναιότητα σε όλους. Τους είπα να τα δώσουν όλα και να απολαύσουν το ματς, και να γυρίσουν σπίτι με ψηλά το κεφάλι άσχετα με το αποτέλεσμα. Το έκαναν και νικήσαμε. Θέλω να βαθμολογήσω τους παίκτες με 20 αν πούμε ότι το 10 είναι το μάξιμουμ", είχε δηλώσει ο Ισπανός τεχνικός μετά το ματς.

Η πιo τρελή του πρόκριση

Ο Χιμένεθ στην πρώτη του θητεία στον πάγκο της ΑΕΚ, κέρδισε το κύπελλο. Για να φτάσει όμως μέχρι και την… κούπα, χρειάστηκε να πάρει ίσως την πιο τρελή πρόκριση, στην ιστορία της διοργάνωσης. Με ποιόν αντίπαλο; Μα με τον Παναθηναϊκό. Στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ στο πρώτο ματς είχε κερδίσει με 2-0, αλλά στην ρεβάνς βρέθηκε να χάνει με 3-1. Μ’ αυτό το σκορ έμενε εκτός Kυπέλλου. Όμως ο Μίτσελ με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ από την... σέντρα στο 97ο λεπτό, έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΚ.

Ο Χιμένεθ τρελάθηκε στους πανηγυρισμούς και αγκάλιαζε ακόμα και τους... καμεραμάν της τηλεόρασης. Και λίγα λεπτά μετά μίλησε για τον… θεό, για τους πολεμιστές, αλλά και για μια περίπου ίδια πρόκριση που είχε πάρει με την Σεβίλλη:

"Μπορεί να είσαι καλύτερος, ή κατώτερος, αλλά πρέπει να δίνεις τα πάντα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο θεός ήταν σήμερα με το μέρος της ΑΕΚ. Όταν όλα ήταν χαμένα, όλοι έβγαλαν τον πολεμιστή που κρύβουν μέσα τους. Θυμάμαι πως την δεύτερη σεζόν μου στην Σεβίλλη, στους οκτώ του κυπέλλου με την Βαλένθια, όπου είχαμε χάσει 2-1 στο Μεστάγια και τότε ο Σκιλασί είχε βάλει γκολ στο τελευταίο λεπτό και είχαμε προκριθεί".

Η μέρα της ανανέωσης

Στα playoffs της πρώτης σεζόν του Χιμένεθ στον πάγκο, η ΑΕΚ έβγαλε κούραση από τους τραυματισμούς και ψυχολογικό… άδειασμα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και δεν κατάφερε να διεκδικήσει την θέση για τα προκριματικά του Champions League.

Όμως μετά από το τελευταίο ματς, μέσα στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, ανακοινώθηκε από τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ στους παίκτες, πως ο Χιμένεθ θα παρέμενε και την επόμενη σεζόν στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Ποιος ήταν αντίπαλος σ’ εκείνο το παιχνίδι; Μα φυσικά και πάλι ο Παναθηναϊκός.

"Θέλω να μείνουμε όλοι μαζί οικογένεια όπως όλη την χρονιά. Η ΑΕΚ θα κτίσει πάνω σε υγιείς βάσεις που βάλαμε φέτος. Συνεχίζουμε με τον Χιμένεθ για την νέα ΑΕΚ. Οι απαιτήσεις θα συνεχίσουν να είναι πολύ υψηλές", είχε πει τότε στους παίκτες της ΑΕΚ ο Αδαμίδης, ο οποίος μάλιστα θα είχε ραντεβού την αμέσως επόμενη μέρα με τον Χιμένεθ, για να υπογράψουν την ανανέωση του συμβολαίου.

Όσο για τον Ισπανό τεχνικό, αφενός προσπάθησε να στείλει ξεκάθαρη μηνύματα μιας και η ΑΕΚ είχε μπει ήδη στην δίνη την τεράστιων οικονομικών προβλημάτων και αφετέρου κατάφερε να πείσει τον Λυμπερόπουλο και τον Δέλλα να συνεχίσουν το ποδόσφαιρο για ακόμα έναν χρόνο και να βοηθήσουν την ομάδα.

"Μακάρι να ενισχυθούμε. Στον κόσμο πρέπει να μιλήσουμε ξεκάθαρα. Όλοι οι παίκτες περιμένουν τις δικές μου αποφάσεις. Έχω μιλήσει με Δέλλα και Λυμπερόπουλο. Ξέρουν τι μεγάλη σημασία έχουν για μένα και για την ΑΕΚ. Και δεν είναι υπερβολή να πω ότι είναι το μέλλον. Είναι ο καθρέφτης για τους επόμενους".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ