ΑΕΚ

Ο Λιβάγια, το 4-4-2 και η πίεση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε τακτική με διαφορετικό σχηματισμό στην πρώτη ημέρα του Μάρκο Λιβάγια, ενώ έδωσε πάλι ειδικές οδηγίες για το πρέσινγκ.

Φουλ της... τακτικής είναι η δουλειά που κάνει ο Μανόλο Χιμένεθ από την πρώτη μέρα εδώ στην Πολωνία. Με επί μέρους κομμάτια του αγωνιστικού μοντέλου που θέλει να εφαρμόσει. Στο προχθεσινό (3/7) πρώτο (και τελευταίο μέχρι τώρα) δίτερμα κανονικό με έντεκα παίκτες, ο Ισπανός τεχνικός φανέρωσε πως στο μυαλό του έχει ένα σύστημα 4-4-1-1 και τις παραλλάγες του.

Μια πρώτη παραλλαγή, είναι το πιο κλασικό 4-4-2, το οποίο δούλεψε στη σημερινή (5/7) προπόνηση. Συμπτωματικά την πρώτη μέρα που είχε στη διάθεση του, τον Μάρκο Λιβάγια. Συμπτωματικά, αλλά όχι τυχαία.

ΚΙΕΛΤΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

Ο Κροάτης φορ μπήκε ως αλλαγή στην άσκηση τακτικής και έπαιξε δίπλα στον Γιακουμάκη στην επίθεση. Εκεί που είχε ξεκινήσει ο Κλωναρίδης, ο οποίος είχε επίσης οδηγίες να παίζει δίπλα στον φορ. Μετά το τέλος της τακτικής, ο Χιμένεθ έδωσε οδηγίες στους παίκτες του, για τον τρόπο που θα πρέπει να πρεσάρουν, αλλά και να αποφεύγουν το πρέσινγκ.

"Πολύ σημαντικό όταν μας πρεσάρουν στα άκρα, να μην μένει ένας εναντίον ενός. Και ανάποδα, όταν πιέζουμε εμείς, να προσπαθούμε να βγαίνουμε δυο πάνω σ' έναν αντίπαλο. Η πίεση είναι το παν, αυτό που πρέπει να έχουμε συνέχεια στο μυαλό μας", τόνισε ο Χιμένεθ, που επίσης έκανε ειδική αναφορά στον τρόπο ανάπτυξης από τα άκρα.

"Πρέπει να ξέρετε πως έχουμε πολλές επιλογές. Δεν πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας μόνο μια. Η μπάλα μπορεί να πάει στον εξτρέμ μπροστά στα πλάγια ή κοντά στον χαφ που θα πλησιάσει από το κέντρο ή ακόμα και δίπλα στο αμυντικό. Πάντα θα πρέπει να έχουμε όμως επιλογές".

* Αύριο (6/7) αναμένεται στο Κίελτσε και ο Ούρος Τσόσιτς, για να ολοκληρωθούν έτσι οι... αφίξεις των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων της ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ