ΑΕΚ

O Λάζαρος της αλλαγής

O Λάζαρος της αλλαγής
EUROKINISSI SPORTS

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει καιρό να παίξει βασικός σε ντέρμπι. Και έχει αποδειχθεί χρήσιμος ως αλλαγή σε τέτοια ματς. Ωστόσο στο "Γ. Καραϊσκάκης" ελπίζει ότι θα αγωνιστεί από την αρχή. Και είναι το ματς που περιμένει.

Είναι και για το Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο μια περίεργη σεζόν, όπως και για όλη την ΑΕΚ άλλωστε. Χαμένος και εκείνος μέσα στην προπονητική μετριότητα και τακτική μιζέρια των πρώτων μηνών, με δύο μυϊκούς τραυματισμούς να του κόβουν τη φόρα πάνω που έδειχνε να μπαίνει δυναμικά στο κόλπο της ενδεκάδας. Τώρα όμως είναι και εκείνος καλά, όπως όλη η ομάδα. Κι αν είναι κάτι που λιγουλάκι (έως πολύ) τον στεναχωρεί, είναι ότι δεν θέλει να περνάει προς τα έξω η εικόνα του εξοικειωμένου με το να έρχεται από τον πάγκο.

Η προσαρμοστικότητα είναι μια λέξη που ταιριάζει καλύτερα. Το ομολόγησε και ο ίδιος άλλωστε λέγοντας μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ότι "η Ιταλία μου έκανε καλό, με έμαθε να μην επηρεάζομαι ψυχολογικά όταν δεν ξεκινάω έναν αγώνα και έρχομαι από τον πάγκο. Παλιά με τρέλαινε αυτή η κατάσταση, τώρα δεν με ενοχλεί". Αρκεί να μην του πει κανείς ότι έχει βολευτεί και με αυτή την ιστορία. Εκεί μπορεί και να θυμώσει!

Όπως τον διαχειρίζεται στα μεγάλα ματς ο Μανόλο Χιμένεθ, ο Χριστοδουλόπουλος έχει εξελιχθεί σε μια αλλαγή πολυτελείας για την ΑΕΚ. Για να το πούμε πιο σωστά, αποτελεί πολυτέλεια για την Ένωση να έχει τον Λάζαρο στον πάγκο με τέτοια συγκέντρωση και αφοσίωση, κοντολογίς όχι "χαλασμένο" και ανόρεκτο, τουναντίον διψασμένο να εισέλθει στο γήπεδο και ανακατέψει το ματς, να το φέρει στα μέτρα του, να αφήσει το στίγμα του.

Ίσως είναι και αυτό το δυνατό δέσιμο που νιώθει με την Ένωση. Πολύ έντονο, γρήγορο, αληθινό. Ο ίδιος λέει ότι "κλίμα σε γήπεδο σαν αυτό που υπάρχει γύρω από την ΑΕΚ, δεν έχω ξαναζήσει! Δεν έχω συναντήσει κάτι αντίστοιχο, αυτή είναι η αλήθεια. Εορταστικό, οικογενειακό, δεν ξέρω πως να το πω, όταν τα πράγματα βέβαια είναι καλά. Πώς να το εξηγήσω; Ο κόσμος τη γουστάρει πολύ την ομάδα. Όταν είναι καλά, είμαστε όλοι πολύ καλά".

ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

Ο ώριμος και σοφότερος πλέον Λάζαρος δείχνει εξοικείωση με το ρόλο που του έχει αναθέσει ο Μανόλο Χιμένεθ, δηλαδή του ποδοσφαιριστή που σε κάποια ματς θα έρχεται από τον πάγκο για να προσδίδει ζωντάνια, ενέργεια και επιθετικές λύσεις στην ΑΕΚ. Είναι θέμα μυαλού, παραστάσεων και ελέγχου των συναισθημάτων του. Σε κανέναν δεν αρέσει να ακούει λίγες ώρες πριν από ένα μεγάλο ματς ότι θα δεν θα είναι στην αρχική 11αδα. Έμαθε να μετατρέπει την απογοήτευση της στιγμής σε δημιουργικό πείσμα.

Άλλωστε από τότε που ο Χριστοδουλόπουλος έπαιζε στην Τούμπα ως παίκτης του ΠΑΟΚ, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι του χρόνου. Εκεί είχε ζήσει τα πάντα: Αποδοκιμασία, όταν είχε προκύψει η ιστορία με τη μεταγραφή στην Λίβερπουλ που δεν έγινε ποτέ Αποθέωση, όταν ξεσήκωνε τα πλήθη, κυρίως στα ντέρμπι. Πάλι αποδοκιμασία αλλά κατόπιν αδιαφορία, όταν επέστρεφε με την φανέλα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ ως αντίπαλος. Και στον ΠΑΟ δεν πέρασε εύκολα, υπήρχαν στιγμές έντασης και δικής του αντίδρασης, Μεγάλωσε και έμαθε.

Θα είναι μεθαύριο στην ενδεκάδα; Το θέλει πολύ ο Λάζαρος. Έχει να παίξει βασικός σε ντέρμπι από τον πρώτο γύρο (συγκεκριμένα από το ΠΑΟ - ΑΕΚ 0-0 στη Λεωφόρο) και έκτοτε η Ένωση έχει δώσει ακόμα τρία στα οποία αγωνίστηκε ως αλλαγή. Συνολικά μετρά μόλις 2 εμφανίσεις ως βασικός στα 6 ντέρμπι που ως σήμερα έχει δώσει η ΑΕΚ. Γι αυτό και προσδοκά σε μια ξεχωριστή αφετηρία, ένα διαφορετικό για εκείνον status από την Πέμπτη και μετέπειτα.

Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

2/1/2016 ΟΣΦΠ - ΑΕΚ 3-0 72' (Βασικός)

30/10/2016 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-0 21' (Αλλαγή)

15/1/2017 ΠΑΟ - ΑΕΚ 0-0 68' (Βασικός)

19/2/2017 ΑΕΚ - ΟΣΦΠ 1-0 24' (Αλλαγή)

12/3/2017 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 3-0 12' (Αλλαγή)

2/4/2017 ΑΕΚ - ΠΑΟ 2-3 45' (Αλλαγή)

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ