ΑΕΚ

Ο Κονέ και οι άλλοι

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Κονέ EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr καταγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη μεσαία γραμμή της Ένωσης και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο διεθνής μέσος είναι ο ρυθμιστής της μεταγραφικής ενίσχυσης.

Υπάρχουν ζητήματα ανοιχτά στην κιτρινόμαυρη μεσαία γραμμή. Δεν αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυσή της, ούτε προκύπτει ανάγκη βιασύνης, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει μια στέρεα βάση την οποία αποτελούν οι Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μοράν και Μάνταλος (ο οποίος φέτος θα χρησιμοποιείται και ως 8αρι, ειδικά σε ματς του ΟΑΚΑ), ωστόσο υπάρχουν θέματα προς συζήτηση.

Η υπόθεση του Κονέ είναι η πλέον σημαντική, παρόλο που η ενδεχόμενη παραμονή του δεν θα σημάνει μεταγραφικό φινάλε στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Από τη στιγμή που ο Γιάκομπ Γιόχανσον ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ΑΕΚ, κρίνεται ως απαραίτητη η απόκτηση ενός «6αριού» με ικανότητα στη μεταφορά της μπάλας, Δεν έπεσαν από τα σύννεφα στην ομάδα, όμως είχαν κάποιες (μικρές ασφαλώς) κρυφές ελπίδες ότι θα τον μεταπείσουν.

Από μόνο του το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή προσπάθησαν εκ νέου με τον Σουηδό, αποδεικνύει ότι η δική του περίπτωση δεν συνδέεται με αυτή του Παναγιώτη Κονέ, οπότε ασχέτως αν ο δεύτερος παραμείνει στην ομάδα, η ΑΕΚ θα κινηθεί και για αμυντικό χαφ. Ασφαλώς, η υπόθεση του Κονέ επηρεάζει άπαντες στη μεσαία γραμμή της «Ενωσης». Και υπάρχουν λόγοι γι αυτό.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΓΕΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Είναι τόσο ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά του και τόσο επιβλητικός ο χαρακτήρας του στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια, που ενδεχόμενη φυγή του θα δημιουργήσει επιπρόσθετη ανάγκη. Για αυτό και στην παρούσα φάση, έως και για ένα εύλογο διάστημα του Ιουνίου (μέσα του μήνα), η ΑΕΚ θα πρέπει να περιμένει το ξεκαθάρισμα της σχέση του με την Ουντινέζε.

«Θέλω να μείνω εδώ, το έχω ξεκαθαρίσει αυτό, το ξέρουν και στη διοίκηση. Το ίδιο θέλουν και εκείνοι. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν καταστάσεις που δεν εξαρτώνται από εμένα, ενδεχομένως ούτε από την ΑΕΚ. Έχω συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο με την Ουντινέζε, οπότε πρέπει να λυθεί το θέμα αυτό» είχε δηλώσει προσφάτως.

Η ΑΕΚ και ο Κονέ έχουν συμφωνήσει προφορικά για συμβόλαιο δύο ετών, ωστόσο πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος της ιταλικής ομάδας, η οποία μέχρι πρότινος, κρατούσε μια στάση απόμακρη. Κοινώς σε σχετικά ερωτήματα, δεν έχει απαντήσει ούτε στην ΑΕΚ, ούτε στον ποδοσφαιριστή, ωστόσο ο 31χρονος χαφ έχει πάρει επάνω την υπόθεση και αναμένεται να τη φέρει εις πέρας.

Ο ΜΟΡΑΝ, Ο «ΓΑΛΑ» ΚΑΙ Ο ΣΙΜΟΕΣ

Αν και δεν ενθουσίασε με την παρουσία του ούτε τον συμπατριώτη του προπονητή Μανόλο Χιμένεθ, εν τούτοις για τον Έρικ Μοράν επικράτησε η άποψη ότι θα πρέπει δοκιμαστεί σε... κανονικές συνθήκες, δηλαδή έχοντας κάνει προετοιμασία με την ομάδα. Η σεζόν της κρίσης για το αν ο Ισπανός κεντρικός χαφ έχει τις δυνατότητες να βοηθήσει ουσιαστικά την ΑΕΚ, θα είναι η επόμενη, άλλωστε δεσμεύει και δεσμεύεται με συμβόλαιο, για επιπλέον τρία χρόνια.

Εν τω μεταξύ, ο νέος ατζέντης του Κώστα Γαλανόπουλου, Πολ Κουτσολιάκος, έχει διαμηνύσει στον οσονούπω διεθνή με την ανδρών μέσο, ότι δεν έχει φτάσει ακόμα η ώρα για μεταγραφή στο εξωτερικό καθώς θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο ώστε να βελτιωθεί, δίχως να υπάρχει βιασύνη. Ωστόσο ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πρότασης αγοράς από ομάδα της Μπουντεσλίγκα ή άλλου ισχυρού πρωταθλήματος. Έντονη φημολογία υπάρχει για το ενδεχόμενο μία εκ των Αϊντραχτ Φρανκφούρτης ή Στουτγάρδης να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση.

Όσο για τον Αντρέ Σιμόες, δεν αποτελεί είδηση (τουναντίον κούρασε η αναπαραγωγή θέματος γνωστού εδώ και μήνες) η επικείμενη επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών, καθώς έχουν συμφωνήσει προφορικά ότι θα συνεχίσουν μαζί έως το 2021 από τον περασμένο Νοέμβριο, όπως είχε αποκαλύψει το Sport24.gr. Απομένει η τυπική διευθέτηση του θέματος με την υπογραφή των συμβολαίων, κάτι που αναμένεται να γίνει ίσως και μέσα στον Ιούνιο. Εκτός αν προκύψει κάποια αναπάντεχα μεγάλη πρόταση από το εξωτερικό η οποία θα αλλάξει εντελώς τα δεδομένα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ