ΑΕΚ

Κομβικός ο μήνας Μάρτιος για την "Αγιά Σοφιά"

Κομβικός ο μήνας Μάρτιος για την "Αγιά Σοφιά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ίδιο μήνα, ίδιες μέρες, η ΑΕΚ εξασφάλισε δυο σημαντικές αποφάσεις για την "Αγιά Σοφιά". Ποια είναι τα επόμενα βήματα για να ξεκινήσει το έργο. Το Sport24.gr αναλύει.

Όλοι όσοι έχουν ξεκινήσει και "τρέχουν" το πρότζεκτ της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, την λέξη "δικαιωμένοι" σκοπεύουν να την χρησιμοποιήσουν μόνο την μέρα των... εγκαινίων. Όμως η αλήθεια είναι πως η χθεσινή (31/3) μέρα, ήταν κομβική για την υπόθεση του έργου.

Η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και το "σφράγισμα" του φακέλου μ’ όλες απαραίτητες υπογραφές, δεν ήταν μια διόλου εύκολη υπόθεση. Το ακριβώς αντίθετο. Αποτελούσε ίσως το πιο ψηλό εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσουν οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει το πρότζεκτ του νέου γηπέδου.

Άλλωστε, φάνηκε από το γεγονός πως η διαδικασία κράτησε περίπου δέκα μήνες. Ήταν μια δύσκολη υπόθεση αφενός διότι έπρεπε να πάρει την έγκριση και τις υπογραφές από πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες και αφετέρου διότι θα έμπαινε ακόμα και σε δημόσια διαβούλευση.

Φυσικά ισχύει πάντα το… τέλος καλό, όλα καλά. Και στην ΑΕΚ την τελευταία μέρα του Μάρτη, εξασφάλισε μια πολύ σημαντική απόφαση για το έργο της "Αγίας Σοφιάς". Όπως είχε συμβεί και πριν από έναν χρόνο, όταν πάλι τις τελευταίες μέρες του Μάρτη, το ΣτΕ είχε δικαιώσει το πρότζεκτ του έργου του γηπέδου και είχε απορρίψει τις προσφυγές από τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας και κάποιους πολίτες. Με λίγα λόγια ο Μάρτης έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα… κομβικός για την "Αγιά Σοφιά".

Τα επόμενα βήματα

Η υπογεγραμμένη από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΜΠΕ του νέου γηπέδου, θα "ανέβει" σήμερα (1/4) και στο σάιτ της Διαύγειας, ως επιτάσσει το τυπικό της υπόθεσης. Και από βδομάδα ο φάκελος θα πάει στην Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών, για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Αν στην ΑΕΚ δεν κρατούσαν (πολλές) επιφυλάξεις για τους χρόνους που γυρίζουν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, θα μπορούσαν και να υπολογίζουν πως θα έχει τελειώσει αυτό το κομμάτι ακόμα και πριν το Πάσχα. Ωστόσο τον προγραμματισμό τους βάζουν έναν… αέρα περίπου 1,5 - 2 μηνών για να είναι σίγουροι. Όχι όμως παραπάνω.

Σ’ αυτό το διάστημα η εταιρία που έχει αναλάβει το έργο θα φροντίσει να είναι καθ’ όλα έτοιμη, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει τις εργασίες στο οικόπεδο του γηπέδου και μάλιστα σε φουλ ρυθμούς, από την επόμενη κιόλας μέρα, που θα εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Άλλωστε ακόμα και στο διάστημα της αναμονής για να κλείσει ο φάκελος της ΜΠΕ, γινόταν η σχετική προετοιμασία. Στο χρονοδιάγραμμα πλέον της ΑΕΚ, υπάρχει ο στόχος να ξεκινήσουν τα έργα για το νέο γήπεδο, στις αρχές του καλοκαιριού.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ