ΑΕΚ

Ο κίτρινος φάκελος Σκόκο

Ο κίτρινος φάκελος Σκόκο

Η ΑΕΚ θέλει και επιχειρεί να ντύσει τον Νάτσο Σκόκο ξανά στα κιτρινόμαυρα και το Sport24.gr παρουσιάζει όλα τα δεδομένα στην υπόθεση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού.

Λοξές ματιές προς την περίπτωση του Νάτσο Σκόκο, η ΑΕΚ ρίχνει από το καλοκαίρι του 2015. Από την πρώτη στιγμή δηλαδή, που επέστρεψε από την περιπέτεια της Γ’ και της Β’ εθνικής. Ήταν ένα «φλερτ» που ποτέ δεν σταμάτησε. Όμως είναι η πρώτη φορά, που φαίνεται να έχει μπει η υπόθεση σ’ ένα… μονοπάτι, που μπορεί και να οδηγήσει (ξανά) τις δυο πλευρές σε «γάμο».

Άλλωστε όπως ήδη έχετε ενημερωθεί από το Sport24.gr, μόλις οι κεραίες της ΑΕΚ «έπιασαν» πως οι καταστάσεις στη Νιούελς οδηγούν τον Σκόκο στην πόρτα της εξόδου, ξεκίνησε και η συντονισμένη δουλειά προς την κατεύθυνση της επιστροφής του Αργεντινού. Ουσιαστική πρόοδος στην υπόθεση, προς το παρόν δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως, συγκεκριμένα δεδομένα. Και το Sport24.gr τα αναλύει.

Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΣΚΟΚΟ

Για τον Σκόκο δεν είναι εύκολη μια απόφαση να φύγει από τη Νιούελς. Θα είναι σαν να αφήνει το σπίτι του. Υπήρξαν φορές άλλωστε, τόσο πέρυσι το καλοκαίρι όσο και πρόπερσι, που κάτι τέτοιο πέρασε από το μυαλό του. Αλλά τελικά δεν το αποφάσισε. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και φαίνεται πως ο κύβος ερρίφθη. Ο Σκόκο δεν αντέχει άλλο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Νιούελς. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την τραγική οικονομική κατάσταση και τις μεγάλες οφειλές. Αφορά κυρίως το τοξικό περιβάλλον που πλέον υπάρχει εντός και πέριξ της ομάδας.

Είναι χαρακτηριστικό, πως ο Σκόκο τις τελευταίες δυο μέρες, είναι κλεισμένος στο σπίτι του, διότι φοβάται τις αντιδράσεις του κόσμου. Όχι μόνο για την αγωνιστική κατρακύλα της ομάδας, αλλά και για το γεγονός πως τόσο αυτός, όσο και άλλοι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές, βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου.

Ο Σκόκο ήδη έχει διαμηνύσει στην διοίκηση, την απόφαση του να φύγει. Ωστόσο είναι εξαιρετικά σημαντικό γι αυτόν, να μην θεωρηθεί προδότης από τον κόσμο της Νιούελς. Μπορεί βλέπετε να έχει αποφασίσει πως ο κύκλος του στην ομάδα έχει κλείσει. Όμως το δέσιμο με τον σύλλογο και τους οπαδούς υπάρχει. Φυσικά είναι δεδομένο, πως για τον Σκόκο, η αποχώρηση από τη Νιούελς σημαίνει αυτόματα και επιστροφή στην Ευρώπη. Και από την Ευρώπη, η προτεραιότητα είναι η Ελλάδα και η ΑΕΚ.

Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

Η εμπειρία των ανθρώπων της ΑΕΚ από τις προσεγγίσεις των προηγούμενων χρόνων στην υπόθεση Σκόκο, έχει διδάξει πως το κλειδί είναι η απόφαση του παίκτη να φύγει από τη Νιούελς. Μια απόφαση που (δείχνει να) έχει πάρει πλέον ο Αργεντινός. Εξ ου και η ΑΕΚ θέλει να προχωρήσει την υπόθεση. Έχει ήδη ανοίξει η ΑΕΚ δίαυλο επικοινωνίας με την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Εκείνο που έχουν εισπράξει οι άνθρωποι της Ένωσης, είναι πως ο Σκόκο είναι πολύ «ζεστός» στην επιστροφή του στην ομάδα. Ωστόσο το προφανές είναι πως θα πρέπει να βρεθεί και η χρυσή τομή στα οικονομικά.

Η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη και έχει την πρόθεση να ικανοποιήσει τις απαιτήσει του ποδοσφαιριστή. Για περισσότερους από έναν λόγους. Εκείνο όμως που θέλει να αποφύγει, είναι να δώσει χρήματα στη Νιούελς. Ή έστω, το ποσό να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο. Και σ’ αυτό το κομμάτι επικεντρώνεται η προσπάθεια. Προφανώς υπάρχει το δεδομένο της επιθυμίας του Σκόκο να φύγει, όπως και αυτό των τεράστιων οφειλών προς τον Αργεντινό και του συμβολαίου που η Νιούελς δεν μπορεί να αντέξει. Πάνω σ’ αυτά θα προσπαθήσει να «πατήσει» η ΑΕΚ και αφού τα βρει με τον Σκόκο, να κλείσει την μεταγραφή.

Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΝΙΟΥΕΛΣ

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά μπλεγμένη. Από την μεριά τα ταμεία της Νιούελς είναι άδεια και τα χρήματα που οφείλονται στους παίκτες πολλά. Ενώ είναι αδύνατον να σηκώσει πλέον η ομάδα, ένα βαρύ συμβόλαιο σαν αυτό του Σκόκο. Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος της Νιούελς χαρακτήρισε προδότες όσους παίκτες σκέφτονται να φύγουν την δεδομένη στιγμή, προσπαθώντας να στρέψει τον κόσμο εναντίον τους. Κάτι που σε μεγάλο βαθμό, έχει λειτουργήσει.

Βεβαίως είναι δεδομένο πως το «καζάνι» που βράζει, κάποια στιγμή θα εκραγεί. Και εκείνο που πραγματικά φαίνεται να επιδιώκει η Νιούελς, είναι να μπορέσει να καρπωθεί από την αποχώρηση πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, όπως ο Σκόκο, κάποια χρήματα για το ταμείο της. Όχι μόνο δηλαδή, να απαλλαχθεί από τα βαριά συμβόλαια.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ