ΑΕΚ

Ο Κετσπάγια και οι μεταγραφές

Ο Κετσπάγια και οι μεταγραφές
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Τσίλης αναλύει από το Κίελτσε ποιους παίκτες περιμένει ο Τιμούρ Κετσπάγια και γιατί βιάζεται να τους έχει.

Με εξαίρεση το γεγονός πως στις τρεις πρώτες προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έσκασαν από την ζέστη, αλλά σήμερα (1/7) θα βρουν το γήπεδο γεμάτο νερό από την χθεσινοβραδινή καταιγίδα, όλα τα υπόλοιπα βαίνουν καλώς στην δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία επί πολωνικού εδάφους. Ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει αρχίσει να μαθαίνει τους παίκτες και οι παίκτες να προσαρμόζονται στην δουλειά του Κετσπάγια. Και μην νομίζετε πως αυτή είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη. Θέλει και χρόνο και τρόπο.

Πάντως μέχρι τώρα ο Κετσπάγια θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος και από την διάθεση που βγάζουν οι παίκτες του στο γήπεδο ( στο χθεσινό δίτερμα μέχρι την τελευταία φάση «σκύλιασαν» να σκοράρουν και το κατάφεραν), αλλά και από το κλίμα μεταξύ τους (το «φατούρο» στον Μπαρμπόζα ως αντίποινα για τα ατελείωτα πειράγματα προς όλους, είναι από τα πολλά παραδείγματα). Όλα αυτά καλά για τον τεχνικό της ΑΕΚ, άλλα όσο υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένες μεταγραφικές εκκρεμότητες, ήσυχο το κεφάλι του δεν θα το έχει. Είναι αναμφισβήτητο πως ο Κετσπάγια ικανοποιήθηκε που είδε έναν παίκτη σαν τον Μπακασέτα να προστίθεται τελευταία στιγμή στην αποστολή για το Κίελτσε. Όμως εξακολουθεί να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ θέλει δυο παίκτες στην Πολωνία από χθες. Και όχι μόνο για να μπορέσει να προλάβει να τους έχει ετοιμοπόλεμους για τα ματς των προκριματικών του Γιουρόπα στις 28 Ιουλίου. Παρόλο που η πρόκριση στους ομίλους έχει αξιολογηθεί από τον ίδιο τον προπονητή ως ο πρώτος χρονικά μεγάλος στόχος της σεζόν, δεν είναι αυτός ο πιο σημαντικός λόγος που ο Κετσπάγια βιάζεται για τρεις μεταγραφές. Κυρίως έχει να κάνει με το γεγονός πως οι κινήσεις αυτές θα γίνουν σε θέσεις κλειδιά για την αγωνιστική λειτουργία της ομάδας. Και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που θα έχουν, θα κρίνουν εν πολλοίς το αγωνιστικό μοντέλο πάνω στο οποίο θα δουλέψει ο Κετσπάγια.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ένας σέντερ φορ και ένας εξτρέμ, είναι οι παίκτες που περιμένει ο προπονητής. Και τους δυο, τους περιμένει ο Κετσπάγια, για να ξεκινήσει να δουλεύει τακτική και πάνω σε συγκεκριμένο σύστημα που θα αποτελέσει τον βασικό κορμό της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν. Είναι κάτι που πρέπει να δουλευτεί εδώ στο Κίελτσε και στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και απαιτεί σχεδόν όλα τα κομμάτια του παζλ. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο φορ ή ο εξτρέμ ή που θα αποκτηθούν, θα έχουν με το καλημέρα σας την θέση τους στο βασικό σχήμα του Κετσπάγια καπαρωμένη. Απλώς το μοντάρισμα, χρειάζεται και αυτούς. Γι αυτό άλλωστε και ας υπάρχει ανάγκη να λυθούν οι παίκτες και να βρουν ρυθμό, στις δυο πρώτες μέρες στο Κίελτσε ο Κετσπάγια έκανε διπλά με δωδεκάδες αντί ενδεκάδες και καθόλου τακτική.

Ποιοι έρχονται

Με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν από την χθεσινή κουβέντα με τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ, για την οποία ενημερωθήκατε από το Sport24.gr, ο στόχος είναι και οι δυο κινήσεις (αν γίνεται ακόμα και αυτή του χαφ) να γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες. Ωστόσο στο ερώτημα ποιοι είναι αυτοί που άμεσα θα κλείσουν και θα έρθουν εδώ στο Κίελτσε, ξεκάθαρη απάντηση δεν υπάρχει. Για την θέση του σέντερ φορ, εκείνο που από την ΑΕΚ προκύπτει, είναι πως εξετάζεται μια περίπτωση υπό άκρα μυστικότητα, με το όνομα να μην έχει διαρρεύσει στον Τύπο και το οποίο γνωρίζει μόνο ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής. Αλλά βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα.

Πάνω και από τον Στίβεν Φλέτσερ, για τον οποίον παρεμπιπτόντως καθημερινά οι «μνηστήρες» από την Τσάμπιονσιπ, φέρονται από τον αγγλικό Τύπο να ανεβάζουν την προσφορά τους. Αλλά για να έχουν βάλει οι άνθρωποι της ΑΕΚ τον υποψήφιο φορ που κρατούν κρυφό, πάνω από τον Σκωτσέζο φορ, σημαίνει πως πρόκειται για καλύτερη περίπτωση ή και μεγαλύτερο όνομα. Πάντως αυτό που καταλαβαίνει κάποιος, συλλέγοντας πληροφορίες από το κιτρινόμαυρο μεταγραφικό στρατηγείο, είναι πως η μεταγραφή φορ, όποια και αν είναι, δεν θα καθυστερήσει άλλο.

Όπως και δεν θα καθυστερήσει άλλο και η υπόθεση του εξτρέμ ή αλλιώς του Πάμπλο Τσαβαρία. Ο Κετσπάγια είναι προπονητής που παίζει πολύ στην επίθεση από τα άκρα. Ως εκ τούτου θέλει εξτρέμ, για να τον προσθέσει σ’ αυτούς που έχει. Ο Τσαβαρία είναι μια λύση που αρέσει, που θέλουν στην ΑΕΚ να προχωρήσουν και να την κλείσουν άμεσα, αλλά έχουν προκύψει δυσκολίες. Αν αυτές οι δυσκολίες ξεπεραστούν άμεσα, ο Αργεντινός εξτρέμ που έμεινε ελεύθερος από την Λανς, θα κλείσει και θα έρθει στο Κίελτσε. Σε διαφορετική περίπτωση η ΑΕΚ χωρίς χρονοτριβή, θα προχωρήσει και θα τελειώσει εναλλακτικές λύσεις.

Δυο ακόμα και κινήσεις

Με την απόκτηση επιθετικού και εξτρέμ, το ρόστερ της ΑΕΚ δεν κλείνει. Υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες. Καταρχήν ενός ακόμα χαφ. Ο Κετσπάγια έχει τον Σιμόες, τον Γιόχανσον, τον Ανάκογλου και τον Ανδρεόπουλο και υπό προϋποθέσεις ακόμα και τον Τζανετόπουλο. Θεωρητικά έχει παίκτες για να δουλέψει και μοντάρει την ομάδα, αλλά θέλει οπωσδήποτε και έναν ακόμα χαφ. Συζητήσεις γίνονται και έχουν προχωρήσει με τον Γκόϊκο Κάτσαρ. Αλλά το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει τον παίκτη περίπου 20 μέρες σταντ μπάι χωρίς να τον κλείνει, σημαίνει πως κάνει δεύτερες σκέψεις. Μ’ ότι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος, υπάρχει και η εκκρεμότητα με τον αριστερό μπακ. Καθαρόαιμος υπάρχει ένας αυτή την στιγμή στην Πολωνία. Ο Ντίντακ Βιλά. Βεβαίως δεν είναι θέση που πρέπει να έρθει παίκτης, για να μπορέσει να δουλέψει ο Κετσπάγια σύστημα. Αλλά αν κτυπήσει, ό μη γένοιτο, ο Ντίντακ, ο Τιμούρ θα πρέπει να βγάλει λαγό από το καπέλο για την αριστερή πλευρά.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ