ΑΕΚ

Ο Κετσπάγια ανοίγει την πόρτα στους πιτσιρικάδες

Ο Κετσπάγια ανοίγει την πόρτα στους πιτσιρικάδες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Τιμούρ Κετσπάγια, δείχνει πως έχει το μυαλό του και στην αξιοποίηση του υλικού της ομάδας Κ20. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Για τον Τιμούρ Κετσπάγια ο νούμερο ένα στόχος, είναι το αποτέλεσμα. Είναι η νίκη. Το έχει καταστήσει σαφές, ήδη από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ στο Κίελτσε. Δημοσίως αλλά και στους ποδοσφαιριστές.

Όμως ο Γεωργιανός τεχνικός δείχνει πως η δουλειά που θέλει να κάνει στην ΑΕΚ, δεν πρόκειται να είναι μονοδιάστατη και να αφορά αποκλειστικά και μόνο το αποτέλεσμα. Θέλει να αξιοποιήσει και το υλικό που υπάρχει στα τμήματα υποδομής. Προφανώς και πάλι με στόχο το αποτέλεσμα, υπό την έννοια πως αυτή η αξιοποίηση θα γίνει με στόχο να επιλεγούν παίκτες που θα δυναμώσουν την ΑΕΚ. Ο Κετσπάγια ήδη στην πρώτη προπόνηση της ομάδας για τη νέα σεζόν, είχε καλέσει τρεις παίκτες από την Κ20.

Και τελικά πήρε έναν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Αυτό ήταν κάτι που συνέβη μετά από πολλά χρόνια. Μάλιστα ο Κώστας Γαλανόπουλος όχι μόνο κέρδισε μια θέση στην αποστολή για την Πολωνία, αλλά και την εμπιστοσύνη του Κετσπάγια. Και έπεται συνέχεια, καθώς την πόρτα της πρώτης ομάδας, ο Γεωργιανός τεχνικός την κρατά ανοικτή.

Ήδη από την Κυριακή(7/8)ο Άλκης Μαρκοπουλιώτης, ο Ηλίας Τσέλιος και ο Γιώργος Γιαννούτσος, κάνουν προπόνηση με την πρώτη ομάδα. Μάλιστα και οι τρεις μπήκαν στην αποστολή για το αυριανό (10/8) φιλικό με τα Τρίκαλα. Και πιθανότατα θα πάρουν και χρόνο συμμετοχής. Πρόκειται για έναν στόπερ, έναν επιτελικό μέσο και ένα αριστερό μπακ. Ο Μαρκοπουλιώτης και ο Τσέλιος είναι 19χρονών και ο Γιαννούτσος 18.

Προφανώς και κανένας εκ των τριών, δεν θα μονιμοποιηθεί στα Σπάτα. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Ο Κετσπάγια έχει ξεκαθαρίσει πως για να μπορεί να δουλέψει σωστά, θέλει ένα ρόστερ μικρό και ευέλικτο που δεν θα ξεπερνά τους 25 – 26 παίκτες, μαζί με τους τερματοφύλακες. Αυτό σημαίνει πως προς το παρόν, οι τρεις πιτσιρικάδες δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον Γαλανόπουλο στην πρώτη ομάδα. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Άλλωστε πιθανότατα κανείς τους δεν είναι ακόμα έτοιμος.

Ωστόσο πλέον η πόρτα της πρώτης ομάδας, έχει ανοίξει για τα παιδιά της Κ20. Ο Κετσπάγια δείχνει πως έχει το βλέμμα του και στα τμήματα υποδομής της ομάδας. Οι κινήσεις που κάνει, είναι στοχευμένες. Για το αυριανό φιλικό ήθελε νεαρούς σε συγκεκριμένες θέσεις. Και πιθανότατα σε μια άλλη ανάλογη περίσταση, να κάνει άλλες επιλογές από την Κ20. Η ουσία είναι πως από την αρχή που έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, ο Κετσπάγια δείχνει πρόθεση να αξιολογήσει αλλά και να αξιοποιήσει το υλικό που υπάρχει στην ομάδα της Κ20.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ