ΑΕΚ

Ο "καυτός" φάκελος των ακραίων επιθετικών

Ο "καυτός" φάκελος των ακραίων επιθετικών
INTIME SPORTS

Μια από τις πρώτες μεταγραφικές προτεραιότητες της ΑΕΚ, την "κουβαλάει" ήδη από την χειμερινή μεταγραφική περίοδο και αφορά την ενίσχυση στους ακραίους επιθετικούς.

Το γεγονός πως η πρώτη κίνηση ενίσχυσης της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν αφορούσε τον Χρήστο Αλμπάνη, δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός πως ο μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα αποτελούσε ένα πιο "καυτά" ονόματα της εγχώριας μεταγραφικής αγοράς.

Είχε να κάνει κυρίως με την θέση στην οποία αγωνίζεται ο 23χρονος ποδοσφαιριστής. Θέση στην οποία η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ καίγεται" για ενίσχυση.

Η προσθήκη ή για την ακρίβεια οι προσθήκες, στα δυο άκρα της επίθεσης, αποτελούν πρώτη προτεραιότητα στον φετινό μεταγραφικό σχεδιασμό της Ένωσης. Και αυτό δεν έχει καν να κάνει με την απώλεια του Χριστοδουλόπουλου. Απλώς η απώλεια του Λάζαρου έκανε τις ανάγκες για απόκτηση ακραίων επιθετικών, ακόμα πιο επιτακτική.

Όμως η πραγματικότητα για την ΑΕΚ είναι πως ενίσχυση στις θέσεις των εξτρέμ, είναι ένα ζήτημα που κουβαλάει ήδη από την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Τότε που ο Άρνορ Τρίστασον αποχώρησε για τη Μάλμε, ο Πατίτο Ροντρίγκες έφυγε για την Αυστραλία και ο Βίκτωρ Κλωναρίδης ήδη έδειχνε πως δεν θα ήταν η καλή σεζόν του. Καθαρόαιμος ακραίος δεν αποκτήθηκε τον χειμώνα. Και γι αυτό και στο δεύτερο μισό της σεζόν, ο Μανόλο Χιμένεθ σχεδόν καθιέρωσε την επιλογή ενός ακραίου μπακ, για τον ρόλο του εξτρέμ. Είτε αρχικά τον Έλντερ Λόπες για τα αριστερά, είτε στη συνέχεια τον Ροντρίγκο Γκάλο για τα δεξιά.

ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η ΑΕΚ στο ξεκίνημα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, έχει στο ρόστερ της ως μοναδικό καθαρόαιμο ακραίο επιθετικό, τον Βίκτωρα Κλωναρίδη. Που προέρχεται από μια κακή σεζόν, αλλά ο ένας χρόνος ακόμα συμβόλαιο, πιθανότατα του δίνει μια ακόμα ευκαιρία. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ο Πέτρος Μάνταλος και ο Τάσος Μπακασέτας, που φυσικά δεν είναι ακραίοι επιθετικοί, αλλά καθ’ όλη την διάρκεια της περασμένης σεζόν, στο αγωνιστικό μοντέλο του Χιμένεθ, ξεκινούσαν τις προσπάθειες τους από τα άκρα. Τις περισσότερες φορές με επιτυχία.

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Όλα δείχνουν πως η πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ, θα είναι ο Χρήστος Αλμπάνης. Ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί στα άκρα της επίθεσης. Δεν είναι ακριβώς ο ορισμός του εξτρέμ. Αλλά είναι ακραίος επιθετικός. Από εκεί και πέρα στον μεταγραφικό προγραμματισμό της ΑΕΚ, υπάρχουν ακόμα δυο κινήσεις για τα άκρα της επίθεσης. Ήδη άλλωστε έχει διαβάσει στο ρεπορτάζ του Sport24.gr και του Βαγγέλη Αρναούτογλου, για το ενδιαφέρον για την περίπτωση του Γιάννη Φετφατζίδη. Ενώ φυσικά και στην ΑΕΚ κοιτάζουν περιπτώσεις ακραίων από την αγορά του εξωτερικού.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ