ΑΕΚ

Ο "καυτός" Αύγουστος της ΑΕΚ

Ο "καυτός" Αύγουστος της ΑΕΚ
Μπαρμπόζα Σιμόες Αραβίδης

Σενάρια για προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της ΑΕΚ μέχρι και την έναρξη του πρωταθλήματος. Ποιοι παίκτες βρίσκονται στο στόχαστρο ομάδων.

Ο αποκλεισμόςαπό την Ευρώπη, έστω και αν ήρθε πολύ νωρίς, δεν έφερε το τέλος του κόσμου στην ΑΕΚ. Γνώριζαν πως για να μπορέσουν να συνεχίσουν στον επόμενο γύρο, θα έπρεπε να κάνουν υπέρβαση.

Προφανώς και υπάρχει στεναχώρια και πίκρα για τον τρόπο που χάθηκε η πρόκριση με την Σεντ Ετιέν. Αλλά η ζωή στην ΑΕΚ όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά αναμένονται και εξελίξεις.

Ήδη εξάλλου η Ένωση έκανε μεταγραφή, αποκτώντας τον Κωνσταντίνο Μανωλά. Και οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ αναμένεται να έχουν και συνέχεια. Άλλωστε τα σενάρια για ενδιαφέρον ξένων ομάδων για παίκτες της ΑΕΚ, αρχίζουν να ξαναζεσταίνονται ένας προς ένα.Και ο Αύγουστος αναμένεται να είναι… καυτός.

Υπάρχουν περισσότεροι από ένας ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, που βρίσκονται στο στόχαστρο ομάδων. Από τον Αντρέ Σιμόες και την… «κάψα» του Πογιέτ για να τον πάρει στην ομάδα του, μέχρι και τον Αραβίδη και το ενδιαφέρον δυο γαλλικών ομάδων. Και από τον Βάργκας μέχρι και τον Μπαρμπόζα, που βρίσκονται στο στόχαστρο Αράβων και του Μάρτιν Αρουαμπαρένα. Ειδικά για τον Πορτογάλο εξτρέμ, η ΑΕΚ έχει ήδη απορρίψει πρόταση από την Αλ Βασλ. Προς το παρόν η ομάδα του Αρουαμπαρένα δεν έχει επανέλθει. Ο Μπαρμπόζα δεν τρελαίνεται να φύγει, καθώς είναι ευτυχισμένος στην Ελλάδα. Αν όμως προκύψει μια ελκυστική πρόταση για την ΑΕΚ, ο Πορτογάλος θα το συζητήσει.

Γενικώς όσο προχωρά ο Αύγουστος και όσο πλησιάζει το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, οι ομάδες θα προσπαθήσουν να κλείσουν τις εκκρεμότητες στο ρόστερ τους. Και ενδεχομένως το ενδιαφέρον για παίκτες της ΑΕΚ, να μετατραπεί σε πρόταση. Προτάσεις που αν προκύψουν, στην Ένωση θα τις εξετάσουν και θα τις αξιολογήσουν ανάλογα. Χωρίς να έχουν σκοπό να χαράξουν ενιαία πολιτική για κάθε περίπτωση. Στην ΑΕΚ μέχρι τώρα κρατούν αρνητική στάση σε παραχωρήσεις. Όμως κάθε πρόταση, αν και εφόσον προκύψει, θα εξεταστεί και θα αξιολογηθεί ξεχωριστά. Ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν έχει θέση βέτο για την αποχώρηση κάποιου ποδοσφαιριστή. Έχει ζητήσει όμως, αν αποχωρήσει κάποιος, να αντικατασταθεί με ισάξιο ή καλύτερο.

Γι αυτό και η υπόθεση της ενίσχυσης στο ρόστερ βρίσκεται και σε συνάρτηση με τις αποχωρήσεις. Αλλά είναι και ανεξάρτητη. Το θέμα απόκτησης χαφ πιθανότατα θα ξαναβγει στην επιφάνεια. Χωρίς πάντως προς το παρόν να έχει φανεί στο… ορίζοντα κάποια περίπτωση. Επίσης μένει να φανεί αν η απόκτηση Μανωλά, «καίει» το ενδεχόμενο απόκτησης ξένου στόπερ, όπως είναι και το πιθανότερο. Ενώ στην ΑΕΚ θα πρέπει να βρουν λύση και με τα θέμα του Κορδέρο και του Ζόριτς, που δεν υπολογίζονται στο αγωνιστικό πλάνο του Κετσπάγια, αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί ο επόμενος σταθμός της καριέρας τους.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ