ΑΕΚ

Ο κάμπος "τρώει" και "σώζει" προπονητές

Ο κάμπος "τρώει" και "σώζει" προπονητές

Το μέλλον του στον πάγκο της ΑΕΚ, παίζει ο Κετσπάγια μ’ έναν αντίπαλο που κατά το παρελθόν έχει "τελειώσει", αλλά και έχει δώσει χρόνο "ζωής" σε προπονητές της Ένωσης. Το Sport24.gr έχει το ρεπορταζ.

Το γεγονός πως η ΑΕΚ πηγαίνει στο σημερινό (17/10 – 19.30) παιχνίδι απέναντι στην Λάρισα, με τον Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο, δεν σημαίνει πως έχει εκτονωθεί η κρίση που προέκυψε μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το ακριβώς αντίθετο. Είναι κοινό μυστικό πως ο Γεωργιανός τεχνικός παίζει στο "Κάμπο", το μέλλον του στην ΑΕΚ.

Άλλωστε εμμέσως πλην σαφώς το παραδέχεται και ο ίδιος ο Κετσπάγια, που μίλησε για ένα ματς επιβίωσης. Αν η ΑΕΚ δεν κερδίσει στην Λάρισα, είναι εξαιρετικά απίθανο να συνεχίσει στον κιτρινόμαυρο πάγκο ο Γεωργιανός τεχνικός. Ενώ ακόμα και αν επιστρέψει στην Αθήνα με τη νίκη, πάλι δεν είναι σίγουρο πως θα η καρέκλα του θα σταματήσει να τρίζει.

Πάντως ένα τόσο οριακό για το μέλλον του παιχνίδι, ο Κετσπάγια το δίνει απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που κατά το παρελθόν έχει «τελειώσει» προπονητές της ΑΕΚ, αλλά τους έχει δώσει και χρόνο… ζωής στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Στη Λάρισα μεταξεταστέος ο "καθηγητής"

Την σεζόν 2007-2008, η ΑΕΚ είχε φτιάξει ένα ρόστερ γεμάτο δυνατά ονόματα, με πρώτο και καλύτερο τον Ριβάλντο και έδειχνε ικανή να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Όμως μετά τα μισά του δρόμου, ο Λορένσο Σέρα Φερέρ, είχε αρχίσει να τα κάνει μούσκεμα. Έκανε γκέλες και κυρίως είχε αρχίσει να χάνει τον κώδικα επικοινωνίας με τους ποδοσφαιριστές του. Στις αρχές του Φλεβάρη, η ΑΕΚ πήγε στην Λάρισα έχοντας ήδη «πέσει» από την κορυφή. Ο "καθηγητής" Δον Λορένσο προσπάθησε να κάνει ένα ροτέiσον, με δεδομένο πως ακολουθούσε ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Χετάφε.

Για 60 λεπτά η ΑΕΚ δεν βλεπόταν στο γήπεδο και ο Φερέρ μέσα στον πανικό του, έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές στο ίδιο λεπτό. Ακολούθησε η αποβολή του Ζεράλντο Άλβες, το γκολ του Ζουράφσκι και η ήττα. Η ΑΕΚ είχε μείνει πέντε βαθμούς από την κορυφή. Παρόλα αυτά ο Σέρα Φερέρ αρχικά δεν έδειχνε διατεθειμένος να παραιτηθεί και μάλιστα μετά το ματς μιλούσε στους ποδοσφαιριστές σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ούτε και ο Ντέμης Νικολαϊδης ήταν τόσο ζεστός στην αποπομπή του Ισπανού. Ωστόσο οι υπόλοιποι της διοίκησης επέμεναν. Ο Ντέμης πείστηκε πως αυτή θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση και δυο μέρες αργότερα βγήκε το διαζύγιο της ΑΕΚ με τον Ισπανό τεχνικό.

Δυο νίκες, φιλί ζωής για δυο προπονητές

Μπορεί ο Κάμπος να έφαγε τότε τον Σέρα Φερέρ. Όμως δυο φορές έχει δώσει βαθιά ανάσα σε προπονητές της ΑΕΚ, που βρισκόντουσαν υπό πίεση. Η πρώτη ήταν στα τέλη Σεπτέμβρη του 2005. Την 4η αγωνιστική η ΑΕΚ πήγε στη Λάρισα, με τις πρώτες γκρίνιες για τον Φερνάντο Σάντος να έχουν φουντώσει. Ήταν οι δυο ισοπαλίες με Ατρόμητο και Αιγάλεω στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, που είχαν φέρει αναταράξεις στην Ένωσης. Ωστόσο η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 μέσα στη Λάρισα και ο Σάντος πήρε βαθιά ανάσα. Μάλιστα ο Ουκρανός Βιενγλίνσκι, είχε πετύχει στο Αλκαζάρ το πρώτο του γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ. Και από τα λίγα αξιομνημόνευτα, στο μάλλον αποτυχημένο πέρασμα του από την ομάδα.

Η δεύτερη φορά που προπονητής της ΑΕΚ ανάσανε βαθιά στη Λάρισα, ήταν δυο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 2010. Μπορεί ο Μανόλο Χιμένεθ να είχε αναλάβει μόλις πριν από περίπου δυο μήνες. Όμως η ήττα για το πρωτάθλημα από τον Ηρακλή με 2-0, ήταν βαρύ πλήγμα στην εμπιστοσύνη του κόσμου της ΑΕΚ στο πρόσωπο του Ισπανού τεχνικού. Και αν το παιχνίδι κυπέλλου με την Λάρισα στράβωνε, τότε τα σύννεφα θα πύκνωναν πάνω από την θέση του Χιμένεθ. Τελικά η ΑΕΚ κέρδισε με το εμφατικό 4-0, με τον Νίκο Γεωργέα να πετυχαίνει μετά από σχεδόν μια δεκαετία στα κιτρινόμαυρα, το πρώτο του γκολ. Και φυσικά ο Χιμένεθ έκανε χαρούμενο Χριστούγεννα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η φημολογία για Κετσπάγια στην Κύπρο καλά κρατεί
Έδειξε... Ολυμπιακό ο Κετσπάγια
Χωρίς Ντίας στη Λάρισα η ΑΕΚ
Φάκελος τραυματισμοί στην ΑΕΚ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ