ΑΕΚ

Ο Ιτάνζ, ο Βελλίδης και οι άλλοι

Ο Ιτάνζ, ο Βελλίδης και οι άλλοι
Ιτάνζ INTIME SPORTS

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, η ΑΕΚ δείχνει ενδιαφέρον για την περίπτωση του Γάλλου γκολκίπερ του ΠΑΟΚ. Οι άλλες "εγχώριες" περιπτώσεις, ο επίσης ελκυστικός Βελλίδης και η ξένη αγορά.

Η απόφαση για την απόκτηση ενός τερματοφύλακα έμπειρου και δοκιμασμένου σε ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Σούπερ Λίγκα και συγκαταλέγονται στις πλέον ανταγωνιστικές, είναι ειλημμένη. Η ΑΕΚ εξετάζει πολλές περιπτώσεις και είναι μάλλον ξεκάθαρο ότι προτεραιότητα έχει δώσει στην εγχώρια αγορά.

Το προβάδισμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, έχει δοθεί αυτή την περίοδο στον γάλο τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Σαρλ Ιτάνζ, ο οποίος είναι από τον περασμένο Ιανουάριο ελεύθερος να διαπραγματευτεί με άλλες ομάδες καθώς το συμβόλαιο του με τον Δικέφαλο του Βορρά εκπνέει τον ερχόμενο Ιούνιο.

Συζήτηση έχει γίνει με τον εκπρόσωπό του, ενήμερος είναι και ο άλλοτε τερματοφύλακας των Λανς, Λίβερπουλ. Ατρόμητου και Καβάλας. Ο Ιτάνζ περιμένει και ποια στάση θα τηρήσει ο ΠΑΟΚ ο οποίος αρχικώς φαινόταν διαθέσιμος να του προσφέρει νέο συμβόλαιο με εισήγηση του Αναστασιάδη, όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει μετά την αλλαγή προπονητή στη νυν ομάδα του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα κινηθεί για άλλον γκολκίπερ προκειμένου να πλαισιώσει τον Γλύκο, εξέλιξη η οποία ανοίγει στην ΑΕΚ το δρόμο να προχωρήσει μαζί του, εφόσον το πάρει απόφαση. Ο Γάλλος δεν είναι η μοναδική περίπτωση που εξετάζεται για τη θέση του τερματοφύλακα, αλλά από αυτές που έχουν καλές πιθανότητες να καταλήξουν σε συμφωνία.

Ο Ιτάνζ είχε συνεργαστεί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον Ατρόμητο, όταν ο τελευταίος είχε καθίσει στον πάγκο της ομάδας του Περιστερίου για 19 αγώνες την περίοδο 2012-13. Στο διάστημα εκείνο ο Γάλλος ήταν βασικός ενώ στη μέση της σεζόν πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Η εκτίμηση του εκτελεστικού διευθυντή στις ικανότητες του Γάλου είναι δεδομένη!

Ο Βελλίδης και η εγχώρια αγορά

Ο τερματοφύλακας των Ιωαννίνων και πλέον μέλος της Εθνικής Ελλάδας, βρίσκεται επίσης ψηλά στην κιτρινόμαυρη λίστα. Όπως και ο Ιτάνζ, έτσι και ο Μάρκος Βελλίδης μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι, οπότε η περίπτωσή του είναι εξίσου ελκυστική. Ίσως και περισσότερο από εκείνη του Ιτάνζ λόγω ηλικίας καθώς ο Γάλλος έχει πατήσει τα 32, ενώ ο Έλληνας τον Απρίλιο θα κλείσει τα 28 χρόνια του.

Το προβάδισμα στο Γάλλο δίδεται λόγω του ότι υπάρχει η βεβαιότητα ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε απαιτήσεις μεγάλης ομάδας, καθώς η εφετινή σεζόν του στον ΠΑΟΚ κρίνεται ως εξαιρετική, όπως και παλαιότερες στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό Ατρόμητο. Η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να επενδύσει στον 24χρονο Ανέστη με σκοπό να τον εξελίξει στον τερματοφύλακα που θα είναι ο βασικός της σε ορίζοντα δεκαετίας και ψάχνει την ασφάλεια ενός καλού γκολκίπερ που θα έχει και ευρωπαϊκές παραστάσεις.

Τα ονόματα του Χογκ της Καλλονής και του Λόρια που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον παραιτηθέντα πλέον των υποχρεώσεών του στη Σούπερ Λίγκα ΟΦΗ, έχουν επίσης συζητηθεί. Είναι τερματοφύλακες με ικανότητες αλλά σε αυτή τη φάση δεν φαίνεται να ενδιαφέρουν όσο οι προαναφερθέντες.

Όσον αφορά στον Μέγιερι, το άκουσμα του ονόματός του μόνο καλό γκελ δεν έκανε στους φίλους της ΑΕΚ. Αλλωστε ο Ούγγρος παραμένει εδώ και δύο σεζόν στη σκιά του Ρομπέρτο και ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα φέρει τη σιγουριά που στην Ένωση αναζητούν.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ