ΑΕΚ

Ο γρίφος του Πογέτ

Ο γρίφος του Πογέτ
INTIME SPORTS

Στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, ο Γκας Πογέτ θα ψαχτεί για αλλαγές στο σύστημα της ΑΕΚ. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Από τότε που ο Γκας Πογέτ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, μόνο μια φορά ρωτήθηκε ανοικτά αν έχει σκοπό να αλλάξει το σύστημα της ομάδας. Ήταν μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ο Ουρουγουανός είχε απαντήσει μόνο μ’ ένα πονηρό χαμόγελο.

Από τότε έχει μιλήσει δυο φορές για την δική του ΑΕΚ που θα αρχίσει να φαίνεται μετά την διακοπή. Επίσης ένας από τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης, ο Ροντρίγκο Γκάλο, έκανε μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης νύξη περί αλλαγής συστήματος.

Ενώ στο ίδιο παιχνίδι, ο Πογέτ στην προσπάθεια του να διαχειριστεί καταστάσεις, έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο μ’ έναν «κουτσουρεμένο» λόγω της αποβολής Βάργκας, ρόμβο. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο Ουρουγουανός θέλει να αλλάξει το σύστημα. Για να το αποφασίσει όμως, έχει πολλά ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσει. Και το Sport24.gr τα έχει.

Το σύστημα

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν πολλά συστήματα. Υπάρχουν όμως πολλές παραλλαγές τους. Επομένως είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς, τι μπορεί να έχει στο μυαλό του ο Πογέτ. Στην Σάντερλαντ επέμεινε πολύ στο 4-1-4-1. Μ’ έναν κόφτη, δυο κεντρικούς χαφ που βγαίνουν αρκετά ψηλά, δυο ακραίους και έναν σέντερ φορ.

Δεν διαφέρει πολύ από το σύστημα που τώρα παίζει η ΑΕΚ, απλώς προωθεί περισσότερο τον δεύτερο αμυντικό μέσο. Επίσης στο ματς με τον Αστέρα, στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πογέτ έδειξε να δοκιμάζει έναν ρόμβο. Έστω και κουτσουρεμένο. Πιθανότατα και αυτό να βρίσκεται στο μυαλό του. Ένα 4-4-2 δηλαδή, με διάταξη ρόμβου στην μεσαία γραμμή.

Τα πρόσωπα

Ο Γκας Πογέτ δεν έχει συμπληρώσει καν δυο εβδομάδες στον πάγκο της ΑΕΚ. Παρακολούθησε αρκετά την ομάδα και πριν αναλάβει. Ακόμα όμως, είναι ξεκάθαρο πως προσπαθεί να μάθει το υλικό που έχει στη διάθεση του. Επομένως για να αποφασίσει οποιαδήποτε αλλαγή σχήματος, θα πρέπει ο Ουρουγουανός να είναι βέβαιος για το ποιος μπορεί να παίξει που και πόσο μπορεί να υπηρετήσει τον ρόλο του. Το θετικό για τον Πογέτ είναι πως πλέον έχει επιλογές όπως ο Μπακάκης ή όπως ο Τζεμπούρ. Επιλογές που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν. Επίσης υπάρχει και η ειδική περίπτωση Μπουονανότε, που μέχρι τώρα δεν έχει βρει την θέση της μέσα στην ενδεκάδα. Και ενδεχομένως θα αποτελεί αυτό μια παράμετρο, στην επιλογή ενός νέου σχήματος για τον Πογέτ.

Ο χρόνος

Μπορεί η διακοπή του πρωταθλήματος να είναι μια ευκαιρία για τον Πογέτ να δουλέψει καλύτερα με την ομάδα, χωρίς το άγχος της προετοιμασίας για παιχνίδι. Γι αυτό άλλωστε και ο Ουρουγουανός έλεγε πως η δική του ΑΕΚ θα αρχίσει να φαίνεται μετά την διακοπή. Ωστόσο επί της ουσίας ο χρόνος που έχει ο Πογέτ στην διάθεση του, είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, δηλαδή σε περίπου δέκα μέρες, το πρωτάθλημα ξεκινά και πάλι. Ενώ αν δεν αλλάξει κάτι στο πλάνο, ο Πογέτ σκοπεύει να δώσει στους ποδοσφαιριστές του τρεις μέρες ρεπό, ξεκινώντας από την προσεχή Παρασκεύη (13/11).

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ