ΑΕΚ

Ο γρίφος του Δέλλα

Ο γρίφος του Δέλλα
INTIME SPORTS

Υπήρξαν φορές και κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν αλλά ακόμα και της φετινής προετοιμασίας, που ο Τραϊανός Δέλλας κοίταζε με απόγνωση πρώτα το μακρύ απουσιολόγιο του και μετά τον άδειο από επιλογές πάγκο του. Και πονοκεφάλιαζε. Τώρα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Έχει πολλές και αξιόπιστες διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις και η καλύτερη επιλογή, μοιάζει με σπαζοκεφαλιά. Ευχάριστη πολυτέλεια μεν, ζόρικη απόφαση δε.

Προφανώς και το κυριακάτικο (13/9) παιχνίδι με τον ΠΑΣ δεν είναι και κανένα ντέρμπι. Είναι όμως ένα κομβικό ματς, για το οποίο ο Δέλλας ψάχνει σχήμα. Ένα σχήμα που ακόμα και σχεδόν ένα 24ώρο πριν από την σέντρα, μοιάζει με γρίφο. Κυρίως ως προς την σύνθεση της επιθετικής γραμμής.

Ο μόνος… σίγουρος στο πλάνο είναι ο Ντιέγκο Μπουονανότε που θα αναλάβει μάλιστα και τον ρόλο του επιτελικού μέσου. Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι μάλλον μπλεγμένα. Αφενός διότι ο Δέλλας δείχνει να σκέφτεται ακόμα και να επαναλάβει το πείραμα με τον Ανάκογλου δεξί εξτρέμ, που αποδείχθηκε απολύτως επιτυχημένο στο φιλικό με τον Παναιτωλικό.

Αφετέρου διότι ο Βάργκας έδειξε στη χθεσινή (11/9) προπόνηση πως αντί να επιστρέψει καταπονημένος από την Βενεζουέλα, γύρισε φρέσκος και κεφάτος. Αφήστε για τον Δέλλα είναι ζήτημα ακόμα και η επιλογή ανάμεσα σε Κρισάντους ή Αραβίδη για την κορυφή της επίθεσης.

Επί της ουσίας, στις πρόχειρες σημειώσεις του τεχνικού της ΑΕΚ για το αγωνιστικό πλάνο του αυριανού παιχνιδιού, υπάρχουν έξι παίκτες (Αραβίδης, Κρισάντους, Βάργκας, Μπαρμπόζα, Πλατέλλας, Ανάκογλου) που διεκδικούν τρεις θέσεις. Στα δυο άκρα και στην κορυφή της επίθεσης.

Η οριστική απόφαση αν θα ξεκινήσει ή όχι ο Βάργκας, ενδεχομένως να είναι στοιχείο κλειδί στην λύση του… γρίφου. Ενώ η σημερινή (12/9) τελευταία προπόνηση ενδεχομένως να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Εκτός αν ο Δέλλας κρατήσει αποφάσεις ακόμα και για την τελευταία στιγμή.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ