ΑΕΚ

Ο γρίφος είναι στον… πάγκο

Ο γρίφος είναι στον… πάγκο
Στέλιος Μανωλάς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο κανονισμός με τους δυο νεαρούς στην αποστολή, βάζει δύσκολα στις επιλογές που θα κάνει ο Στέλιος Μανωλάς για τον πάγκο και την… εξέδρα στην ΑΕΚ. ΤοSport24.grέχει το ρεπορτάζ.

Το αγωνιστικό πλάνο του τελικού του κυπέλλου, ο Στέλιος Μανωλάς είχε αρχίσει να το φτιάχνει στο μυαλό του από την πρώτη στιγμή που επέστρεψε στο σπίτι του, μετά τον δεύτερο ημιτελικό της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Και το πιθανότερο είναι πως ο τεχνικός της Ένωσης έχει καταλήξει στο σχήμα και την ενδεκάδα, ήδη από την πρώτη προπόνηση μετά την πρόκριση. Ασχέτως αν έχει μείνει ένα… παραθυράκι ανοικτό για την παρουσία ή όχι του Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.

Σκέψη πάντως, που πιθανότατα ο Μανωλάς θα υλοποιήσει. Η αλήθεια είναι πως ο πραγματικός γρίφος για τον τεχνικό της ΑΕΚ, αφορά τους παίκτες που θα επιλέξει να έχει στον πάγκο και αυτούς που θα κληθεί να αφήσει εκτός αποστολής. Είναι βλέπετε ο κανονισμός που επιβάλλει την παρουσία δυο πιτσιρικάδων στην αποστολή της ομάδας. Κάτι που περιορίζει σημαντικά την δυνατότητα των επιλογών για τον Μανωλά.

Το πιθανότερο είναι πως ο Σβάρνας και ο Γαλανόπουλος θα είναι οι δυο «τυχεροί» πιτσιρικάδες που θα βρίσκονται στην αποστολή και στον πάγκο. Θα μπορούσε ο Μανωλάς να επιλέξει τον νεαρό τερματοφύλακα τον Ντούνη. Όμως αφενός δεν θέλει να ρισκάρει να χρειαστεί να επιστρατεύσει σ’ έναν τελικό έναν άπειρο πιτσιρικά, σε περίπτωση που προκύψει τραυματισμός του βασικού. Αφετέρου στην άκρη του μυαλού του τεχνικού της ΑΕΚ, υπάρχει πάντα η τεράστια ικανότητα που έχει ο Ανέστης στις αποκρούσεις πέναλτι. Και αν ο τελικός κριθεί σ’ αυτή την διαδικασία, ο Μανωλάς δεν θα διστάσει να τον επιστρατεύσει.

Με δεδομένο λοιπόν πως οι δυο τερματοφύλακες της αποστολής θα είναι ο Μπαρόχα με τον Ανέστη και οι προβλεπόμενοι πιτσιρικάδες ο Σβάρνας με τον Γαλανόπουλο, οι θέσεις που απομένουν για τον πάγκο είναι μόλις τέσσερις. Σίγουρος είναι ο Μπακάκης που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις εκτός αυτής του δεξιού μπακ. Σίγουρος είναι και ο Βάργκας σε περίπτωση που ξεκινήσει βασικός ο Τζεμπούρ και πάει στα άκρα ο Αραβίδης. Σε αντίθετη περίπτωση, στον πάγκο είναι σίγουρος ο Αλγερινός. Από εκεί και πέρα, αρχίζουν τα… δύσκολα. Ο Τζανετόπουλος, που επίσης έχει δυνατότητα να παίξει και στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή, έχει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του Άρθο αλλά ενδεχομένως και του Κορδέρο.

Ενώ ο Μανωλάς θα κληθεί να επιλέξει έναν εκ των Πέκχαρτ ή Μπουονανότε για να κλείσει την αποστολή. Στο πρώτο ματς με τον Ατρόμητο είχε αποκλείσει τον Τσέχο, ενώ στην ρεβάνς στο Περιστέρι, τον Αργεντινό. Και η επιλογή αυτή την φορά, δεν είναι διόλου εύκολη. Πρόκειται άλλωστε για δυο ποδοσφαιριστές που παίζουν σε διαφορετική θέση, έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και μπορούν να προσφέρουν σε διαφορετικούς τομείς του παιχνιδιού. Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα που έχει ο Μανωλάς. Μεγαλύτερο ίσως ακόμα και από την επιλογή της ενδεκάδας.

Photo Credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ