ΑΕΚ

Ο Γιόχανσον αλλάζει τις ισορροπίες

Ο Γιόχανσον αλλάζει τις ισορροπίες
Γιόχανσον ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η αγωνία του Κετσπάγια για την παρουσία του Γιόχανσον στην ρεβάνς με την Σεντ Ετιεν και οι εναλλακτικές λύσεις που (δεν) έχει.

Κάθε παίκτης σε κάθε θέση, είναι υπερπολύτιμος για έναν προπονητή, ειδικά πριν από μια κρίσιμη μάχη. Και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για κρίσιμη μάχη, κάθε πρόβλημα που προκύπτει την παραμονή της, είναι ένας μικρός εφιάλτης για τον προπονητή.

Όμως η αλήθεια είναι πως για οποιαδήποτε άλλη θέση της ενδεκάδας, πλην αυτής των αμυντικών μέσων, δεν θα έλουζε κρύος ιδρώτας τον Τιμούρ Κετσπάγια, απ' ένα ξαφνικό κρούσμα γαστρεντερίτιδας.

Αλλά τον Γιάκομπ Γιόχανσον ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να τον χάσει για την ρεβάνς με την Σεντ Ετιέν. Ούτε καν να τον έχει εξασθενημένο και χωρίς δυνάμεις.

Δεν είναι μόνο πως ο Γιόχανσον ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ στο πρώτο ματς στο Ζοφρουά Γκισάρ. Είναι και η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων για την συγκεκριμένη θέση. Αν ο Σουηδός μέσος τελικά απουσιάσει από το πλευρό του Αντρέ Σιμόες, ο Κετσπάγια θα πρέπει να επιλέξει τον αντικαταστάτη ανάμεσα στον 19χρονο Γαλανόπουλο και τον 21χρονο Τζανετόπουλος.

Ο πρώτος, που θα είναι και ο επικρατέστερος, έκανε μόλις πριν εβδομάδα στη Γαλλία (απολύτως πετυχημένο) ευρωπαϊκό ντεμπούτο, σ’ ένα ματς που παρεμπιπτόντως ήταν μόλις το δεύτερο επαγγελματικό στη σύντομη μέχρι τώρα καριέρα του. Όσο για τον Τζανετόπουλο, ο Κετσπάγια στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας επέμενε να τον δοκιμάζει στα χαφ, αλλά οι επιδόσεις του στα φιλικά ήταν επιεικώς μέτριες.

Το σίγουρο είναι πως ο τεχνικός της ΑΕΚ θα περιμένει τον Γιόχανσον μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν πρόκειται άλλωστε για έναν τραυματισμό ή για ένα μυϊκό πρόβλημα. Ωστόσο η γαστρεντερίτιδα είναι… άτιμο πράγμα. Μπορεί να εξασθενίσει έναν οργανισμό και τον ζορίσει ακόμα και στο περπάτημα, για όσο κρατούν τα συμπτώματα.

Στον Γιόχανσον έχει πέσει πάνω όλο το ιατρικό τιμ, με θεραπευτική αγωγή. Με την ελπίδα πως ο οργανισμός θα ανταποκριθεί άμεσα και ο Σουηδός θα ανακτήσει άμεσα τις δυνάμεις του. Ακόμα και από τη σημερινή (3/8) τελευταία προπόνηση. Αλλιώς ο Κετσπάγια θα αρχίσει να σκέφτεται τις εναλλακτικές του.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ