ΑΕΚ

Ο φύλακας άγγελος του Πογέτ

Ο φύλακας άγγελος του Πογέτ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για πρώτη (και τελευταία) φορά εμφανίστηκε στο Αγρίνιο, ο πιο στενός και πιο πολύτιμος συνεργάτης του Γκουστάβο Πογέτ: ο Μαουρίτσιο Ταρίκο.

Στον βαθμό που ισχύει πως πίσω από κάθε πετυχημένο άνδρα, κρύβεται και μια σπουδαία γυναίκα, δίπλα σε κάθε πετυχημένο προπονητή, κάθεται και ένας σημαντικός συνεργάτης. Ένας βοηθός προπονητή που εργάζεται στην… σκιά, αλλά κάνει καθοριστική δουλειά. Στο Αγρίνιο και μετά το ματς της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό, βγήκε για πρώτη φορά στο φως (της κάμερας) ο Μαουρίτσιο Ταρίκο.

Κατ’ ανάγκη, καθώς ήταν συμβατική υποχρέωση της ομάδας να μιλήσει ο προπονητής στην Nova, αλλά ο Γκουστάβο Πογέτ είχε ήδη φύγει για τα αποδυτήρια. Ήταν η πρώτη φορά, που ακούστηκε η φωνή του τύπου με τα μακριά μαλλιά που, σ’ όλες τις φωτογραφίες από τα παιχνίδια, κάθεται δίπλα ακριβώς στον Ουρουγουανό τεχνικό της ΑΕΚ. Και πιθανότατα είναι και η τελευταία. Ο Ταρίκο βλέπετε, είναι αυτός που κάνει την αθόρυβη δουλειά. Ποιος είναι όμως ο κύριος Ταρίκο; Το Sport24.gr έχει την απάντηση.

Γνωρίζει… μυστικά

Είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Πογέτ. Γνωρίστηκαν στα αποδυτήρια του Γουαϊτ Χαρτ Λέιν, καθώς υπήρξαν συμπαίκτες στην Τότεναμ. Και από τότε «κόλλησαν». Ο Πογέτ δεν θα ταξίδευε χωρίς τον Ταρίκο στην Αθήνα για την ΑΕΚ και ο Ταρίκο δεν θα άφηνε μόνο του τον Πογέτ σ’ αυτή την περιπέτεια.

Είναι άλλωστε ο άνθρωπος που ήξερε και εξακολουθεί να ξέρει τα πιο… βαθιά μυστικά του Ουρουγουανού τεχνικού. Δεν ζει στη σκιά του Πογέτ, αλλά δίπλα στον τεχνικό της ΑΕΚ. Και οι υπηρεσίες που προσφέρει, πρώτα στην ομάδα και μετά στον Ουρουγουανό προπονητή, είναι πολύτιμες.

Μιλά μόνο στον Πογέτ

Κατά την διάρκεια των παιχνιδιών, είναι ο άνθρωπος με τον οποίο συζητά συνεχώς ο Πογέτ. Όμως ο Ταρίκο μιλά μόνο στον Ουρουγουανό τεχνικό και ποτέ δεν φωνάζει στους παίκτες για να τους δώσει οδηγίες. Ένας μόνο μιλά από τον πάγκο και αυτός είναι ο Πογέτ. Ο Ταρίκο μιλάει μόνο με τον Ουρουγουανό τεχνικό και τον βοηθά με πράγματα που ίσως να μην έχει δει.

Είναι χαρακτηριστικό πως κάποια στιγμή, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού της προηγούμενης Δευτέρας (21/3) με τον Παναιτωλικό, ο Πογέτ εκνευρίστηκε τόσο πολύ, που γύρισε προς τον πάγκο και είπε στον Ταρίκο κάτι που έμοιαζε με «δεν μ’ ακουν καθόλου, ανέλαβε να τους να τα πεις εσύ». Και ο συνεργάτες του Ουρουγουανού σηκώθηκε, έφτασε μέχρι την γραμμή του πλαγίου, αλλά δεν είπε κουβέντα. Γύρισε αμέσως προς τον Πογέτ και κάτι του μετέφερε.

Η τακτική και η διαιτησία

Όσο για τις προπονήσεις, ο Ταρίκο αναλαμβάνει τις περισσότερες φορές επίβλεψη σε ασκήσεις τακτικής. Αλλά σε κάθε ευκαιρία, μπαίνει ενεργά στις ασκήσεις και… υπενθυμίζει, πως ήταν ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Επίσης είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει αυτό που, κατά δημόσια παραδοχή του, σιχαίνεται να κάνει ο Πογέτ.

Παίρνει την σφυρίχτρα και ασκεί χρέη διαιτητή, στα οικογενειακά διπλά. Γενικώς είναι ο άνθρωπος που κάνει στα Σπάτα την αθόρυβη μεν, αλλά υπέρ πολύτιμη δουλειά. Ενώ με τους παίκτες έχει εξαιρετική σχέση. Προσηνής και ανοικτός μ’ όλους, είναι παντού για ότι χρειαστεί.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ