ΑΕΚ

Ο φορ και ο (αντί) Πατίτο

Ο φορ και ο (αντί) Πατίτο
EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έχει ανοιχτές εκκρεμότητες στην επίθεση της και ψάχνει στην αγορά, με το ένα μάτι και προς την Λας Πάλμας. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα.

Ήταν δεδομένο πως ο Αύγουστος θα ήταν… μακρύς και γεμάτος εξελίξεις ως προς τα μεταγραφικά της ΑΕΚ, ακόμα και όταν αρχές Ιούλη αποκτήθηκαν τέσσερις παίκτες μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Αφενός διότι ήταν ξεκάθαρο από τότε πως η Ένωση θα αναζητούσε ένα "κερασάκι" στην τούρτα της ενίσχυσης στην επίθεση. Αφετέρου διότι έμεναν ανοικτά ζητήματα γύρω από το μέλλον τόσο του Ούγκο Αλμέιδα, όσο και του Πατίτο Ροντρίγκες.

Με τον Πορτογάλο φορ η ΑΕΚ πολύ θα ήθελε (αλλά και θέλει ακόμα) να βρει τρόπο να σπάσει το συμβόλαιο, χωρίς να πληρώσει τις περίπου 500.000 ευρώ που προβλέπονται βάσει συμβολαίου για τη νέα σεζόν. Απ' την πλευρά του, ο Πατίτο μ' εκείνο το περιβόητο "προς το παρόν είμαι στην ΑΕΚ", άφηνε μόνος του ανοικτό παράθυρο αποχώρησης. Πολλώ δε μάλλον από την στιγμή που ούτε η ΑΕΚ είναι ενθουσιασμένη με την παρουσία του Αργεντινού.

Η ουσία είναι πως η Ένωση μπαίνει στο τελευταίο 20ήμερο του Αυγούστου και επομένως την καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, έχοντας δυο μεταγραφικές εκκρεμότητες που αφορούν την επίθεση. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα.

H ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΦΟΡ

Θεωρητικά αν υπάρχει κάτι δεδομένο στον σχεδιασμό για τις επόμενες κινήσεις της ΑΕΚ, είναι απόκτηση ενός ακόμα επιθετικού. Κάτι που δεν είναι καινούργιο. Υπήρχε ήδη από τον Ιούλη, ακόμα και όταν είχαν αποκτηθεί Λιβάγια και Γιακουμάκης. Όχι διότι δεν υπήρχε εμπιστοσύνη στους δυο ποδοσφαιριστές, αλλά επειδή έτσι κι αλλιώς υπήρχε η ανάγκη για έναν ακόμα παίκτη. Βεβαίως στην εξίσωση έμπαινε, ακόμα και μόνο ως παρουσία και ο Ούγκο Αλμέιδα.

Όμως στην ΑΕΚ διαπίστωσαν και μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, πως δεν μπορούν να υπολογίζουν τον Πορτογάλο φορ ως λύση. Τουλάχιστον όχι ως λύση 90άλεπτου. Φυσικά όσο ο Χιμένεθ έχει στα Σπάτα τον Αλμέιδα και τον βλέπει να δουλεύει, προσπαθεί να τον αξιοποιήσει. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για το επιθετικό πλάνο της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν. Και επομένως ανεξάρτητα από την προσπάθεια που θα γίνει για να βρεθεί μια άκρη με το μέλλον του Αλμέιδα, η ΑΕΚ θέλει να κινηθεί για την απόκτηση φορ.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το ένα… μάτι των ανθρώπων της Ένωσης, είναι στην Λας Πάλμας και στον Σέρχιο Αραούχο. Επί της ουσίας δεν έφυγε ποτέ από εκεί. Ήδη από τον Ιούνιο στην ΑΕΚ παρακολουθούν την υπόθεση και φροντίζουν να κρατούν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Αργεντινό φορ. Κυρίως για να ρίχνουν συνεχώς νερό στον μύλο της δεδομένης επιθυμίας του παίκτη, να επιστρέψει στην ΑΕΚ.

Ο Αραούχο έχει ήδη ξεκινήσει προετοιμασία με την Λας Πάλμας και μέχρι τώρα δεν φαίνεται να είναι ακριβώς αυτό που λέμε… πολύτιμος για τον προπονητή. Επομένως στην ΑΕΚ εξακολουθούν να ελπίζουν, πως έχουν ισχυρές πιθανότητες να κάνουν το μεγάλο κόλπο. Χωρίς πάντως πρόθεση να περιμένουν τον Αραούχο μέχρι την δωδεκάτη ώρα της 31ης Αυγούστου. Θα ενεργοποιήσουν άλλη εναλλακτική, έστω και την τελευταία στιγμή, αν δεν μπορεί να προχωρήσει του Αργεντινού φορ. Εκτός αν προκύψει κάτι καλό πολύ νωρίτερα.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ (ΑΝΤΙ) ΠΑΤΙΤΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η αλήθεια είναι πως με αν ήταν όλα μέλι – γάλα με τον Πατίτο, η ΑΕΚ πιθανόν και να μην ψαχνόταν για εξτρέμ. Όμως ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός εξακολουθεί να δείχνει με το ένα πόδι εκτός ομάδας. Μπορεί, προς γενική έκπληξη, να εμφανίστηκε στις προπονήσεις της ΑΕΚ από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας.

Όμως λίγες μέρες μετά, δήλωσε πως "προς το παρόν είμαι στην ΑΕΚ". Και μπορεί να πήρε χρόνο συμμετοχής στο πρώτο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ως αλλαγή, ωστόσο στην ρεβάνς ήταν εκτός αποστολής και γενικώς στο ταξίδι έδειχνε σαν να είναι ξένο σώμα. Βεβαίως ο Πατίτο δηλώθηκε κανονικά στην λίστα για τα ματς με την Μπριζ.

Ωστόσο το μέλλον του στην ΑΕΚ παραμένει θολό. Και η ΑΕΚ εξακολουθεί να ψάχνει στην αγορά για περαιτέρω ενίσχυση στα εξτρέμ, προκειμένου να μην βασίζεται (μόνο) στον Πατίτο. Βεβαίως ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πως σίγουρα η ΑΕΚ θα προχωρήσει στην απόκτηση εξτρέμ, ακόμα και αν παραμείνει ο Αργεντινός. Αλλά η αίσθηση που υπάρχει, είναι πως δύσκολα θα μείνει ο Πατίτο. Πάντως οι εξελίξεις με τον Αργεντινό, είναι σ’ άμεση συνάρτηση με την μεταγραφή εξτρέμ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ