ΑΕΚ

Ο Έλληνας"Αραούχο" της ΑΕΚ

Ο Έλληνας"Αραούχο" της ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Περιμένει ο Χιμένεθ μια δυνατή μεταγραφή φορ, αλλά παράλληλα "ποντάρει" πολύ και πολλά και στην μεταγραφή επιθετικού που η ΑΕΚ έχει ήδη ολοκληρώσει, αυτή του Γιώργου Γιακουμάκη.

Το πρώτο που έκανε η ΑΕΚ, πριν καν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για τα playoffs, ήταν να ασχοληθεί με την ενίσχυση στην γραμμή κρούσης ενόψει της νέας σεζόν. Από τα μέσα Μάη άνοιξε ξανά το θέμα της επιστροφής του Νάτσο Σκόκο, ενώ πολύ πιο πριν, είχε ανοίξει η συζήτηση για την προσπάθεια που θα γίνει να παραμείνει ο Σέρχιο Αραούχο.

Προς το παρόν η "μάχη" για τον Σκόκο καλά κρατεί, με την ΑΕΚ να επιχειρεί να κλείσει βρει μια φόρμουλα, έστω και με δανεισμό, ώστε ο παίκτης να φορέσει ξανά τα κιτρινόμαυρα. Πιέζοντας για να ξεκαθαρίσει το θέμα άμεσα. Ενώ στην περίπτωση του Αραούχο, η Ένωση είναι υποχρεωμένη να κάνει υπομονή, παρακολουθώντας απλώς τις κινήσεις τακτικής της Λάς Πάλμας που μπορεί τελικά να οδηγήσουν και σε αδιέξοδο.

Όσο πάντως βρίσκονται σε εξέλιξη οι υποθέσεις των δυο Αργεντινών, η ΑΕΚ έχει μόνο μια σίγουρη μεταγραφή για την γραμμή κρούσης . Και αυτή έγινε τον περασμένο Γενάρη. Ο Γιώργος Γιακουμάκης μπορεί να μην έχει ούτε το όνομα του Αραούχο, ούτε και αυτό του Σκόκο. Όμως όχι μόνο είναι αυτή την στιγμή ο μόνος σίγουρος (μαζί με τον Αλμέιδα) στο ρόστερ της νέας ΑΕΚ στην θέση του φορ, αλλά είναι και ένας παίκτης πάνω στον οποίο ο Μανόλο Χιμένεθ ποντάρει πολλά.

Εξάλλου είναι ο τύπος του επιθετικού, του ποδοσφαιριστή γενικότερα, που ο Ισπανός τρελαίνεται να δουλεύει. Νεαρός, ταλαντούχος, με τεράστιο πάθος και θέληση. Μάλιστα ο Χιμένεθ έχει φροντίσει να περάσει από… ακτινογραφία τον Γιακουμάκη, πριν τον συναντήσει στα Σπάτα, στην πρώτη συγκέντρωση της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν. Το Sport24.gr παρουσιάζει τα στοιχεία του 23χρονου φορ, που έχουν εντυπωσιάσει τον Ισπανό τεχνικό.

"KTHNOΣ" ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Όταν ο Γιακουμάκης μετακόμισε στον Πλατανιά από τον Ατσαλένιο, είχε ένα παρατσούκλι που τον ακολουθούσε. "Κτήνος". Λόγω της δύναμης με την οποία έμπαινε σ’ όλες τις φάσεις και διεκδικούσε την μπάλα. Περίπου πέντε χρόνια μετά την μεταγραφή του, ο Γιακουμάκης σ’ όλα τα ματς του φετινού πρωταθλήματος, έδειξε πως το παρατσούκλι του ταίριαζε γάντι. Η δύναμη είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του και το μεγάλο ζόρι για τους αντίπαλους αμυντικούς. Κάτι που είχε φανεί ακόμα και σε παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ... ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ

Τον περασμένο Γενάρη έκλεισε η μεταγραφή του Γιακουμάκη στην ΑΕΚ. Προφανώς ήταν ένα μεγάλο όνειρο του νεαρού επιθετικού, που έγινε πραγματικότητα. Ωστόσο την κιτρινόμαυρη φανέλα θα έπρεπε να την φορέσει έξι μήνες αργότερα. Και αυτή η συνθήκη που είχε δημιουργηθεί, δηλαδή ως εν δυνάμει παίκτης της ΑΕΚ, υπήρχε ο κίνδυνος να βάλει τον Γιακουμάκη σε διαδικασία να επαναπαυτεί. Να επηρεάσει και την απόδοση του με τον Πλατανιά.

Όμως συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ο Γιακουμάκης απογειώθηκε. Τέσσερα γκολ είχε πετύχει πριν κλείσει η μεταγραφή. Και επτά από τότε που ολοκληρώθηκε η συμφωνία. Ενώ σε κάθε ματς συνέχιζε και να δίνει την ψυχή του, αλλά και να βελτιώνεται. Κάτι το οποίο στην ΑΕΚ εκτίμησαν πολύ.Και φανέρωσε την αποφασιστικότητα του Γιακουμάκη, να αρπάξει την ευκαιρία που έχει στα χέρια του.

ΤΑ ΕΝΤΕΚΑ ΓΚΟΛ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έχει βάλει στην μηχανή της, τον πρώτο Έλληνα σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος. Έναν παίκτη με τρομερό ένστικτο στο σκοράρισμα. Συνολικά έντεκα γκολ πέτυχε ο Γιακουμάκης, χωρίς να παίξει play off. Κανένας από τους ποδοσφαιριστές που είχε η ΑΕΚ στο φετινό της ρόστερ, δεν έφτασε σε τόσα γκολ.

Ο Πέκχαρτ, που ήταν πρώτος σκόρερ της Ένωσης, έμεινε στα εννέα γκολ. Ενώ ο Γιακουμάκης σκόραρε και εναντίον του Ολυμπιακού και εναντίον του Παναθηναϊκού. Κάτι που επίσης φέτος δεν μπόρεσε να κάνει κανείς από τους επιθετικούς που έχει στο ρόστερ της η ΑΕΚ. Και όλα αυτά, χωρίς να έχει καν κλείσει ακόμα, τα 23 του χρόνια.

ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ

Ο Χιμένεθ είναι προπονητής που αρέσκεται να εφαρμόζει σχήματα με έναν παίκτη στην κορυφή και έναν δεύτερο φορ ακριβώς από πίσω. Ο Γιακουμάκης έχει δείξει πως έχει την ευχέρεια να ανταποκριθεί εξίσου καλά και στους δυο ρόλους. Τόσο στην κορυφή της επίθεσης, όσο και ως δεύτερος φορ. Έχει την ικανότητα να συνεργάζεται άψογα με φορ δίπλα του. Αλλά εξίσου καλά, μπορεί να παίξει και μόνος του στην κορυφή. Κάτι που θα μπορεί να δίνει εναλλακτικές, στο επιθετικό πλάνο του Χιμένεθ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ