ΑΕΚ

Ο Δέλλας βαστάει γερά ακόμα

Ο Δέλλας βαστάει γερά ακόμα
Δέλλας Λυμπερόπουλος Ζήκος INTIME SPORTS

Τα κοινά εργασιακά κατατόπια και τα όμοια επαγγελματικά όνειρα δεν συναντιόνται πάντα. Ήταν τρεις και έμεινε ένας, ο Τραϊανός Δέλλας. Η ζωή της ΑΕΚ συνεχίζεται με μία ετήσια καλοκαιρινή απώλεια. Θα το χαλάσει το σερί ο Κολοσσός;

Το καλοκαίρι του 2013, ο Δημήτρης Μελισσανίδης κάλεσε στη θαλαμηγό του τρεις ανθρώπους: Ηταν οι Νίκος Λυμπερόπουλος, Ακης Ζήκος και Τραϊανός Δέλλας. Μαζί έβαλαν κάτω τον σχεδιασμό για την επιστροφή της Ενωσης στη μεγάλη κατηγορία και τη δημιουργία μίας κυρίαρχης ΑΕΚ.

Δύο χρόνια μετά, ο τελευταίος διατηρεί το πόστο του ως προπονητής. Ο Λυμπερόπουλος παραιτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι από τη θέση του τεχνικού διευθυντή και ο Ζήκος μόλις προσφάτως, αποχώρησε οικειοθελώς ύστερα από έντονη αντιπαράθεση με τον εκτελεστικό διευθυντή της ομάδας Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Κατά τη διάρκεια εκείνης της συνάντησης, ο Μελισσανίδης είχε πει στους συνομιλητές του ότι πιστεύει ιδιαίτερα στις ικανότητες και ιδέες τους. Αλλά και ότι θα έπρεπε να δίνουν πλήρη αναφορά στον επιβλέποντα όλων: Εν προκειμένω στον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο Λυμπερόπουλος αποχώρησε το καλοκαίρι του 2014. Αν και ουδέποτε μίλησε ανοιχτά για τους λόγους που τον ώθησαν στη συγκεκριμένη απόφαση, με δηλώσεις του αρκετά αργότερα παραδέχθηκε ότι υπήρχαν διαφωνίες σε διάφορα θέματα, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι λογικό. Εν ολίγοις συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει και να θέσει σε εφαρμογή τις σκέψεις του, βάσει των όσων είχε συζητήσει με τον Μελισσανίδη.

Το μεσημέρι της 20ης Οκτωβρίου, ο Ζήκος άφησε επίσης το πόστο του στον επόμενο που θα επιλεγεί. Το φραστικό επεισόδιο με τον Μπάγεβιτς ήταν απλά η αφορμή και δεν αντανακλά την ουσία της απόφασης. Ο άλλοτε μέσος της ΑΕΚ είχε καιρό τώρα απογοητευτεί με όλα όσα έβλεπε να συμβαίνουν γύρω του. Θεωρούσε προφανώς ότι είχε πάψει να λειτουργεί ως Γενικός Διευθυντής των κιτρινόμαυρων Ακαδημιών και διέκρινε αγεφύρωτη διαφορά φιλοσοφίας.

Ο Κολοσσός και τα αγνά μηνύματα

Ο Δέλλας βαστάει γερά ακόμα… Για δύο καλοκαίρια φλέρταρε με τη λαιμητόμο, αλλά τελικά κατάφερε να την αποφύγει. Και τούτο διότι εκτός από τη σοβαρότητα, το χαμηλό προφίλ του και την διαλλακτική στάση του όσον αφορά τους συνεργάτες που θα έχει γύρω του, είχε ως σύμμαχό τον Μπάγεβιτς.

Η εξήγηση είναι πολύ απλή: Δύσκολα κάποιος ξένος προπονητής θα μπορούσε να συνταχθεί με τον υπερσυγκεντρωτισμό του εκτελεστικού διευθυντή αλλά κυρίως με το να συμφωνήσει ότι δεν θα έχει σημαντικό ρόλο στο μεταγραφικό σχεδιασμό, παρά μόνο το να μεταφέρει τις απόψεις του για τα χαρακτηριστικά των παικτών που θα πρέπει να αποκτηθούν. Ενδεχομένως και κάμποσα άλλα…

Κοντολογίς, ουδείς αναντικατάστατος. Σαφώς όμως και η ίδια η ΑΕΚ θα πρέπει να αναζητήσει τι δεν δούλεψε σωστά προκειμένου να διατηρήσει αυτά τα άφθαρτα πρόσωπα στις τάξεις της ώστε να εκμεταλλευτεί τις γνώσεις, τη δίψα τους για μία νέα καριέρα αλλά και την ξεκάθαρη και αταλάντευτη αγάπη τους για την ομάδα. Άλλωστε οι δύο στους τρεις που έφυγαν το έπραξαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, στέλνοντας το ίδιο μήνυμα:

« Μην στέκεστε στα πρόσωπα, η ΑΕΚ είναι πάνω από όλα αυτά και η μόνη που θα συνεχίσει να υπάρχει όποιος και αν θα αποχωρήσει».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ