ΑΕΚ

Ο αυστηρός κώδικας Πογέτ

Ο αυστηρός κώδικας Πογέτ
INTIME SPORTS

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει καταστήσει σαφές στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ πως έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις απ’ αυτούς και αν δεν τηρηθούν είναι αποφασισμένος για σκληρές αποφάσεις.

O Γκουστάβο Πογέτ μετράει περίπου τρεις εβδομάδες στο «τιμόνι» της ΑΕΚ. Ήδη έχει αρχίσει να δουλεύει πάνω στην αλλαγή συστήματος και αγωνιστικής φιλοσοφίας του παιχνιδιού της ομάδας. Όμως δεν αρκούν αυτά, για να μπει η δική του σφραγίδα στην ΑΕΚ.

Ο Πογέτ απαιτεί συγκεκριμένη νοοτροπία από τους ποδοσφαιριστές του και από τον τρόπο που λειτουργούν στις προπονήσεις. Και αυτό το έχει καταστήσει απολύτως σαφές και φυσικά περιμένει από τους παίκτες του και ανάλογη ανταπόκριση.

Το πρώτο και σημαντικότερο, είναι πως ο Πογέτ έχει την απαίτηση απ’ όλους ανεξαιρέτως τους ποδοσφαιριστές του, να δείχνουν προσήλωση αλλά και διάθεση στην δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις. Από την πρώτη μέχρι και την τελευταία άσκηση. Ακόμα και απ’ όσους παίκτες έχουν μέχρι τώρα μικρό χρόνο συμμετοχής ή δεν βρίσκουν θέση στην ενδεκάδα και τις αποστολές, ο Πογέτ περιμένει σωστή δουλειά στην προπόνηση. Ο Ουρουγουανός έχει καταστήσει σαφές πως όλοι θα κρίνονται μέσα από την δουλειά και την εικόνα που έχουν στο γήπεδο. Και είναι αποφασισμένος να είναι αυστηρός μ’ όσους δείχνουν λιγότερη διάθεση ή δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Ακόμα και να τους δείξει την πόρτα της εξόδου ή να τους βάλει στο περιθώριο.

Επίσης ο Πογέτ απαιτεί απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές του να μαρκάρουν και να κυνηγούν όλες τις φάσεις, σ’ όλες τις ασκήσεις κατά την διάρκεια των προπονήσεων. Δεν θέλει να βλέπει χαλαρότητα. Την προηγούμενη Τετάρτη, όπως διαβάσατε στο Sport24, ο Πογέτ έκανε έντονες παρατηρήσεις στους παίκτες του, για τα πολλά γκολ που μπήκαν στα μίνι «διπλά». Ο τεχνικός της ΑΕΚ και οι συνεργάτες του, έχουν διαπιστώσει πως γενικώς στις ασκήσεις και στα οικογενειακά διπλά μπαίνουν πολλά γκολ. Κάτι που είναι αποτέλεσμα έλλειψης προσήλωσης στο μαρκάρισμα και κατ’ επέκταση δείγμα έλλειψης διάθεσης. Και ο Πογέτ δεν θα ανεχτεί να βλέπει κάτι τέτοιο, από κανέναν παίκτη του.

Το μικρό ρόστερ

Ο Πογέτ παρέλαβε ένα τεράστιο ρόστερ. Με συνολικά 31 ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένος να δουλεύει ο Ουρουγουανός τεχνικός. Εκείνο που έχει μεταφέρει ο Πογέτ και στους ίδιους τους παίκτες του, είναι πως θέλει να δουλέψει μ’ ένα πολύ πιο μικρό ρόστερ. Και γι αυτό με βάση την εικόνα που ήδη έχει σχηματίσει, αλλά και μ’ όσα θα δει το επόμενο διάστημα μέχρι και τα μέσα του Δεκέμβρη, θα κρίνει και πως θα διαμορφωθούν τα αριθμητικά δεδομένα του ρόστερ από τον Γενάρη και μετά.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ