ΑΕΚ

Ο Άρθο του Champions League

UEFA Champions League, Semi Final 1st Leg. Arsenal Stadium, Highbury, London, 19/4/06. Credit: Arsenal Football Club / Stuart MacFarlane.
UEFA Champions League, Semi Final 1st Leg. Arsenal Stadium, Highbury, London, 19/4/06. Credit: Arsenal Football Club / Stuart MacFarlane. 2006 ARSENAL FOOTBALL CLUB PLC. ALL RIGHTS RESERVED.

Ο Θέσαρ Άρθο που αποτελεί τη μεταγραφική προτεραιότητα της ΑΕΚ, αγωνίστηκε το 2006 κόντρα στην Άρσεναλ στο "Χάιμπουρι" για 90 λεπτά, ως παίκτης της Βιγιαρεάλ και συμπαίκτης του Αρουαμπαρένα.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον 29χρονο κεντρικό αμυντικό, καθώς όπως όλα μαρτυρούν ο Θέσαρ Άρθο είναι αυτός που ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλούς κεντρικούς αμυντικούς. Λίγοι έχουν καταλάβει για ποιον ακριβώς κεντρικό αμυντικό πρόκειται, σας θυμίζουμε λοιπόν μία όχι και τόσο παλιά, αλλά σίγουρα απολύτως ενδιαφέρουσα ιστορία.

Ο Άρθο δεν είναι καθόλου τυχαίος ποδοσφαιριστής, καθώς το 2006 είχε αγωνιστεί ως βασικός στον πρώτο ημιτελικό του Champions League με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ απέναντι στην Άρσεναλ, σε ένα ματς όπου οι «κανονιέρηδες» είχαν επικρατήσει με 1-0 (στο Χάιμπουρι αγωνίζονταν ακόμα οι Κανονιέρηδες).

Ο τότε 20χρονος κεντρικός αμυντικός, ήταν σύμφωνα με τις καταγραφές της εποχής, καλός ανασταλτικά γι αυτό και διατηρήθηκε από τον τότε προπονητή της ομάδας, τον σπουδαίο Μανουέλ Πελεγκρίνι, εντός αγωνιστικού χώρου και στα 90 λεπτά του αγώνα. Δέχθηκε κίτρινη κάρτα και αντιμετώπισε παικταράδες όπως ο Ανρί, ο Φάμπρεγας, ο Πιρές και ο Λιούνγκμπεργκ.

Στον επαναληπτικό ο 20χρονος τότε στόπερ είδε όλο το ματς από τον πάγκο της Βιγιαρεάλ καθώς προτιμήθηκε αντί εκείνου εμπειρότερος ποδοσφαιριστής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τότε, σε ηλικία 20 ετών, είχε πάρει διεθνές χρίσμα από όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας. Προφανώς η εξέλιξή του δεν ήταν αυτή που όλοι ανέμεναν.

Στο Champions League της σεζόν 2005/06, ο Άρθο έγραψε συνολικά 3 συμμετοχές με το «κίτρινο υποβρύχιο», όλες ως βασικός, σε μία ξέφρενη κούρσα της ομάδας του Πελεγκρίνι η οποία αποκλείστηκε εν τέλει στη ρεβάνς με την Αρσεναλ, καθώς ο τότε σταρ της ομάδας Χοάν Ρομάν Ρικέλμε αστόχησε σε πέναλτι (απέκρουσε ο Γερμανός Λέμαν) στην εκπνοή του αγώνα και δεν κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση.

Πηγή: AEK1924.gr

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ