ΑΕΚ

Ο Αραβίδης ξέρει

Ο Αραβίδης ξέρει
Αραβίδης Δέλλας INTIME SPORTS

Η κουβέντα για ενίσχυση της ΑΕΚ στην θέση του σέντερ φορ, παρουσία του Χρήστου Αραβίδη στο ρόστερ, δεν είναι πρώτη φορά που γίνεται.

Πέρυσι τέτοια εποχή, πάλι είχε ανοίξει ζήτημα για μια ακόμα μεταγραφή στην γραμμή της επίθεσης. Και τότε δεν υπήρχε καν ο τραυματίας Τζεμπούρ. Πέρυσι η μεταγραφή τελικά δεν έγινε. Ο Αραβίδης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ και του πρωταθλήματος.

Φέτος η μεταγραφή φορ μπορεί τελικά να γίνει. Μέχρι τότε ή και ακόμα και τότε, ο «Άραβας» ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει. Το λένε οι… αριθμοί. Και επειδή ο Δέλλας ξέρει πως ο Αραβίδης… ξέρει, δεν ανησυχεί.

Το γκολ το βάζει

Σ’ όλη την διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ο Αραβίδης έπαιζε κυρίως σε ρόλο εξτρέμ. Πέτυχε ένα γκολ στο πρώτο φιλικό με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Γκολ σεντερφορίσιο μετά από στημένη φάση. Πέτυχε και ένα γκολ στο φιλικό με την Σεβίλλη. Επίσης μέσα από την περιοχή, όντας στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή για να εκμεταλλευτεί εξαιρετική προσπάθεια του Πλατέλλα.

Στα φιλικά βεβαίως τα γκολ έχουν μικρή σημασία. Αντιθέτως στα επίσημα μετρούν. Και ο Αραβίδης ξεκίνησε τη σεζόν με γκολ απέναντι στον Πλατανιά. Το πέτυχε όταν είχε περάσει πλέον στην κορυφή της επίθεσης καθώς ο Τζεμπούρ είχε αντικατασταθεί. Ο Αραβίδης και πέρυσι είχε ξεκινήσει με γκολ το πρωτάθλημα. Και το τελείωσε ως πρώτος σκόρερ.

Οι… άλλες δουλειές

Κάποιοι συνηθίζουν να λένε πως η δουλειά του επιθετικού είναι να βάζει γκολ. Ισχύει. Ένας επιθετικός που κάνει αυτή την δουλειά, κάνει και τον προπονητή του ευτυχισμένο. Ένας επιθετικός που κάνει αυτή την δουλειά μαζί μ’ άλλες πολλές μέσα στο γήπεδο, κάνει τον προπονητή του να τον εμπιστεύεται τυφλά. Τέτοια περίπτωση είναι ο Αραβίδης. Ο Δέλλας ξέρει πως ο «Άραβας» όχι μόνο θα σκοράρει, αλλά θα κάνει μέσα στο παιχνίδι και άλλες δουλειές απαραίτητες για να λειτουργήσει το αγωνιστικό μοντέλο της ΑΕΚ.

Και γι αυτό και ο ίδιος ο Αραβίδης είναι απαραίτητος, αλλά κυρίως δίνει στον «Τράι» μια ασφάλεια. Ενώ αυτός είναι ο λόγος που όταν δεν υπάρχει θέση στην κορυφή, ο «Άραβας» μετακινείται στα άκρα. Και ας χάνει κομμάτι της αποτελεσματικότητας του. Τις άλλες δουλειές που είναι απαραίτητες, εξακολουθεί να τις κάνει στο γήπεδο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ