ΑΕΚ

Ο ανοικτός φάκελος Μπαρμπόζα

Ο ανοικτός φάκελος Μπαρμπόζα
Μπαρμπόζα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι σκέψεις της ΑΕΚ, η επιθυμία του Έλντερ Μπαρμπόζα και η επιμονή του Γκουστάβο Πογέτ. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Πορτογάλου.

Για τον Σιμόες η Μπέτις του Πογιέτ έδειχνε διατεθειμένη πριν από περίπου έναν μήνα, να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αλλά μέχρι στιγμής, δεν το έχει δείξει στην πράξη. Για τον Μάνταλο το ενδιαφέρον των Τούρκων κόπηκε «μαχαίρι» από την ΑΕΚ. Ενώ τόσο για τον Αραβίδη όσο και για τον Βάργκας, προς το παρόν το ενδιαφέρον από Γαλλία και Εμιράτα είναι φιλολογικό. Αντιθέτως με τον Έλντερ Μπαρμπόζα τα πράγματα δείχνουν διαφορετικά.

Ήδη η Αλ Βασλ έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ με πρόταση, η οποία απορρίφθηκε. Ωστόσο ο Μάρτιν Αρουαμπαρένα θέλει τον Πορτογάλο στο ρόστερ του. Αφήστε που και από Κίνα μεριά, υπάρχει ενδιαφέρον και μάλιστα ζωηρό.

Σημαντικό «γρανάζι» αλλά…

Για την ΑΕΚ ο Μπαρμπόζα είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης. Βγήκε από μια εξαιρετική σεζόν, έχει δείξει την ποιότητα του και κυρίως την αφοσίωση στην ομάδα. Άλλωστε αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που η απάντηση στην πρόταση της Αλ Βασλ ήταν αρνητική. Ο Τιμούρ Κετσπάγια ξέρει τι μπορεί να πάρει από τον Πορτογάλο. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από την εικόνα που είχε μέχρι τώρα ο Μπαρμπόζα και στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και στα δυο ματς με την Σεντ Ετιέν. Πολλά περισσότερα περίμενε ο Κετσπάγια. Τουλάχιστον ως την προσφορά του Πορτογάλου στο αγωνιστικό μοντέλο που έχει στο μυαλό του. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Κετσπάγια έχει πάψει να πιστεύει και στην ποιότητα και στις δυνατότητες του Μπαρμπόζα. Άλλωστε τον διατηρεί βασικό και αναντικατάστατο.

Ευτυχισμένος αλλά…

Ο ίδιος ο Μπαρμπόζα αισθάνεται πλέον στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ σαν το σπίτι του. Έχει δεθεί με την ομάδα, έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ελληνικά και να τα… κουτσομιλάει, ενώ είναι ευτυχισμένη εδώ και η οικογένεια του. Δεν τρελαίνεται στην ιδέα να φύγει, ειδικά για να πάει στην Αλ Βασλ. Στην ΑΕΚ είναι καλά και είναι ευτυχισμένος. Είναι ενήμερος ο Μπαρμπόζα για την πρόταση της Αλ Βασλ και την απόρριψη της. Και δεν τον… χάλασε καθόλου αυτή η εξέλιξη. Αν πάντως η ομάδα του Αρουαμπαρένα επανέλθει με μια καλύτερη πρόταση, που η ΑΕΚ θα την βρει ελκυστική, τότε και ο ίδιος ο Μπαρμπόζα, είναι διατεθειμένος να το συζητήσει. Αν δηλαδή η πρόταση ικανοποιήσει την Ένωση, τότε και μόνο ο Πορτογάλος θα μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων. Άλλωστε ο Μπαρμπόζα είναι ήδη στα 29 και θα θελήσει να κάνει μια καλή μεταγραφή ή ένα καλό συμβόλαιο. Παρόλο που με την επιλογή του να μετακομίσει στην ΑΕΚ της Β’ εθνικής πριν από δυο καλοκαίρια, απέδειξε πως τα χρήματα δεν είναι η προτεραιότητα στα κριτήρια των επιλογών του.

Η παράμετρος συμβόλαιο

Το συμβόλαιο του Μπαρμπόζα με την ΑΕΚ λήγει το καλοκαίρι του 2017. Δηλαδή στο τέλος της σεζόν που ξεκινά σε λίγες μέρες. Όπερ σημαίνει πως από τον Γενάρη και μετά, είναι ελεύθερος να συζητήσει και να συμφωνήσει με οποιαδήποτε ομάδα. Και φυσικά σημαίνει πως αν η ΑΕΚ θέλει να τον παραχωρήσει, τότε θα πρέπει μάλλον να… βιαστεί. Όμως από την άλλη μεριά υπάρχει και η προοπτική της ανανέωσης. Ο Μπαρμπόζα στη συνέντευξη που έδωσε στο Κίελτσε, είπε πως φαντάζεται τον εαυτό του στην ΑΕΚ και τα επόμενα χρόνια. Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή, άφησε να εννοηθεί πως περιμένει πρόταση για νέο συμβόλαιο. Στην ΑΕΚ δεν φαίνεται ακόμα να έχουν πάρει οριστική απόφαση. Εκτιμούν τον Μπαρμπόζα και την προσφορά του στην ομάδα. Όμως η αλήθεια είναι πως είναι ένα ζήτημα που μέχρι τώρα δεν είχε μπει ψηλά στην ατζέντα του σχεδιασμού, καθώς υπήρχαν άλλες προτεραιότητες. Ωστόσο μια ενδεχόμενα νέα πρόταση, ίσως να επισπεύσει την οριστική απόφαση.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ