ΑΕΚ

Ο αμυντικός της Λοκομοτίβ για την ευκαιρία του Νικολαΐδη: "Είναι η τύχη, είναι το ποδόσφαιρο..."

Ο αμυντικός της Λοκομοτίβ για την ευκαιρία του Νικολαΐδη: "Είναι η τύχη, είναι το ποδόσφαιρο..."

Ο Σεργκέι Γκουρένκο μιλά στο Sport24.gr για το γκολ που απέτρεψε πριν από 20 χρόνια στην απίθανη ευκαιρία του Ντέμη Νικολαΐδη στη Μόσχα κατά τη ρεβάνς της ΑΕΚ με τη Λοκομοτίβ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Είναι από τις χαρακτηριστικές χαμένες ευκαιρίες, "χαραγμένες" όχι μόνο στο μυαλό των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά κι όλων των Ελλήνων φιλάθλων. Είναι αυτή που ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν κατάφερε σε κενή εστία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να χαρίσει στην ΑΕΚ την πρόκριση επί της Λοκομοτίβ Μόσχας στα ημιτελικά του (τότε) Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Ήταν η σεζόν 1997-1998 και η Ένωση αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως γκολ με την ομάδα της ρωσικής πρωτεύουσας στο "Νίκος Γκούμας". Η πρόκριση, μοιραία, θα περνούσε από τη Μόσχα. Το ημερολόγιο έδειχνε 19 Μαρτίου 1998. Είκοσι χρόνια πέρασαν από τότε.

Η Λοκομοτίβ προηγήθηκε στο 53ο λεπτό με γκολ του Καρλάτσεβ. Αλλά, ο "Δικέφαλος" είχε την απάντηση. Ο Χάρης Κοπιτσής στο 67ο λεπτό έφερε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι την ισοφάριση. Έδινε σκορ πρόκρισης (1-1)!

Ο αμυντικός της Λοκομοτίβ για την ευκαιρία του Νικολαΐδη: "Είναι η τύχη, είναι το ποδόσφαιρο..."

Στο 90', ο Ντέμης Νικολαΐδης έχασε την ευκαιρία της ζωής του σε γύρισμα του Σέμπουε από τα αριστερά, αποτυγχάνοντας να πλασάρει σωστά σε άδεια εστία. Και σα να μην έφτανε αυτό, δυο λεπτά μετά ήρθε η "τιμωρία" για το κακό τελείωμα του Ντέμη, με τον Τσουγκαΐνοβ να δίνει τη νίκη (2-1) και την πρόκριση στους Ρώσους. Αν περνούσαν οι "κιτρινόμαυροι", θα έβρισκαν στα ημιτελικά μια εκ των Τσέλσι (μετέπειτα τροπαιούχος), Στουτγκάρδη (απέκλεισε στα ημιτελικά τη Λοκομοτίβ με δύο νίκες) ή Βιτσέντζα.

Το Sport24.gr εντόπισε κι επικοινώνησε τηλεφωνικά το "Νο 8" της Λοκομοτίβ. Τον ποδοσφαιριστή, δηλαδή, που απομάκρυνε την μπάλα ένα μέτρο από τη γραμμή, όταν έκανε το πλασέ ο Ντέμης. Ο Λευκορώσος, Σεργκέι Γκουρένκο, είναι σήμερα 45 ετών και τεχνικός της Ντινάμο Μινσκ. Γύρισε κι αυτός στη μνήμη του το χρόνο κατά είκοσι έτη πίσω.

"Πώς να το ξεχάσω; Θυμάμαι αυτή τη φάση. Τι φάση! Όλο το δεύτερο ημίχρονο υπήρχε μεγάλη κι έντονη αλλαγή συναισθημάτων. Αυτή η φάση... όλα έγιναν αυτόματα. Δεν σκέφτηκα τίποτα. Ούτε πού μίλησα μετά με τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Τα έκανε όλα, ακόμη και σε αυτή τη φάση, σωστά. Ήταν η τύχη, είναι το ποδόσφαιρο", υποστήριξε ο Σεργκέι Γκουρένκο για τη μεγάλη φάση των "κιτρινόμαυρων".

Δείτε τα highlights του ματς (η ευκαιρία του Νικολαΐδη στο 2:47):

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ