ΑΕΚ

Ο "ακραίος" Τζεμπούρ

Ο "ακραίος" Τζεμπούρ
Τζεμπούρ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ορισμός της αντίφασης είναι ο Ράφικ Τζεμπούρ και τοSport24 έχει τις... αποδείξεις

Προκαλεί ακραία αντιφατικές αντιδράσεις. Προκαλεί ακραία αντιφατικά συναισθήματα. Έχει ακραία αντιφατικές αγωνιστικές συμπεριφορές. Είναι άραγε φαινόμενο; Προφανώς όχι. Είναι απλώς ο Ράφικ Τζεμπούρ. Αυτός που θα αυτοαναγορευτεί σε ηγέτη της ΑΕΚ και αυτός που αυτοπροσδιοριστεί λίγο αργότερα και σε πιστό στρατιώτη της ομάδας. Αυτός που έφτασε στα τέλη Απρίλη στο χείλος του… εκτός ομάδας και που ενδεχομένως στις αρχές του Μάη να βρεθεί στην βασική ενδεκάδα του πιο σημαντικό φετινού ματς της ΑΕΚ, που είναι ο τελικός του κυπέλλου. Όμως αυτός είναι ο Τζεμπούρ. Η αντίφαση προσωποποιημένη. Αν δεν το πιστεύετε, διαβάστε.

Από τα 15 στα… 2

Όταν πέρυσι τον Ιούνιο ο Ράφικ Τζεμπούρ πήγε στα γραφεία της ΑΕΚ για να υπογράψει το συμβόλαιο του, εκτυλίχθηκε ένα μικρό θρίλερ. Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν σχεδόν δέκα ώρες. Και ένα από τα «αγκάθια», ήταν η επιθυμία του Αλγερινού επιθετικού να μπει μπόνους για την συγκομιδή των γκολ. Μάλιστα το τοποθετούσε στα 15 τέρματα. Τόσο σίγουρος ήταν. Τελικά την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, την ολοκλήρωσε μόλις με δυο γκολ.

Από την αφλογιστία, στο γκολ χρυσάφι

Πριν ξεκινήσει ο δεύτερος ημιτελικός στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, ο Τζεμπούρ είχε να σκοράρει από το ματς πρωταθλήματος με τον Πλατανιά στα Χανιά. Ένα παιχνίδι που είχε γίνει στις 3 Ιανουαρίου. Από τότε δεν είχε ξαναβρεί δίχτυα. Το έκανε δυο λεπτά πριν το φινάλε του παιχνιδιού στο Περιστέρι και έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου.

Από το ύψος,στο βάθος

Όταν ο Γκουστάβο Πογέτ ανέλαβε την τεχνικό ηγεσία της ΑΕΚ, ο Τζεμπούρ μόλις είχε επιστρέψει από τραυματισμό. Απ’ αυτά που έβλεπε ο Ουρουγουανός τεχνικός από τον Αλγερινό στις προπονήσεις, θεώρησε πως η ομάδα δεν χρειάζεται καν ενίσχυση με σέντερ φορ. Ο Πογέτ είχε αποφασίσει να στηριχθεί στον Τζεμπούρ. Τον πίστεψε πολύ. Μετά το αρχικό καλό ξεκίνημα του Αλγερινού όμως, στον μήνα πάνω, ο Πογέτ εισηγήθηκε απόκτηση σέντερ φορ. Και μάλιστα έστειλε τον Τζεμπούρ σε κάποια ματς, ακόμα και εκτός αποστολής.

Από την οργή,στην αγκαλιά

Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και μετά το ματς με τον Λεβαδειακό , ο Τζεμπούρ είχε μετατραπεί σχεδόν σεpersonanongrataστα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Ήταν βλέπετε μια φράση άκρως προσβλητική για τους συμπαίκτες του, που φέρεται να είπε στους οπαδούς της ομάδας που είχαν πάει στο ξενοδοχείο μετά την ήττα στη Λιβαδειά. Οργή είχε προκαλέσει στους περισσότερους συμπαίκτες του ο Τζεμπούρ. Όμως σχεδόν δέκα μέρες αργότερα, κατάφερε να τους κάνει όλους να τον αγκαλιάσουν, μετά το γκολ που πέτυχε στο Περιστέρι. Κάτι που βέβαια, πιστώνεται κυρίως στον τρόπο που οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ βλέπουν πάνω απ’ όλα το καλό της ομάδας.

Εκτός αποστολής, εντός ενδεκάδας

Η ΑΕΚ είναι πλέον στον τελικό κυπέλλου και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Μια από τις σκέψεις του Στέλιου Μανωλά για την ενδεκάδα, η οποία μάλιστα κερδίζει όλο και περισσότερο… έδαφος, είναι να ξεκινήσει με τον Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης. Στο αντίστοιχο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, πριν από περίπου δυο μήνες, ο Αλγερινός επιθετικός όχι απλώς ήταν εκτός ενδεκάδας, αλλά εκτός αποστολής.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ