ΑΕΚ

Ο αετός με το "9"

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μέσα σε εννέα λεπτά, ο Γιώργος Γιακουμάκης δικαίωσε τους πάντες στην ΑΕΚ και πρώτα τον εαυτό του. Οι οδηγίες του Χιμένεθ πριν την αλλαγή, η παράδοση με τον Ολυμπιακό και το… στοίχημα.

"Γνωρίζω την παράδοση που έχει η ΑΕΚ σε σπουδαίους επιθετικούς. Θέλω να τους μοιάσω" είχε πει ορθά - κοφτά ο Γιώργος Γιακουμάκης, όταν πέρυσι το καλοκαίρι υπέγραφε συμβόλαιο στην Ένωση. Και αμέσως επέλεξε την φανέλα με το νούμερο "11", χωρίς δεύτερη σκέψη για το ειδικό βάρος.

Τότε πολλοί είχαν εντυπωσιαστεί και κάποιοι είχαν ξαφνιαστεί με το ποδοσφαιρικό θράσος που είχε το… κοπέλι. Μάλιστα ακόμα και όταν ο 23χρονος φορ χωρίς ίχνος δυστροπίας παραχώρησε το "11" στον Αραούχο, πήγε και πάλι σε φανέλα με ειδικό βάρος. Την φανέλα με το "9". Με τον νυν τεχνικό διευθυντή Βασίλη Δημητριάδη, να χαμογελά ξέροντας καλά τι σημαίνει για έναν Έλληνα φορ, να επιλέγει αυτό το νούμερο.

Από τότε μέχρι και τώρα, τα πράγματα δεν ήρθαν βολικά για το κοπέλι με την φανέλα με "9". Ένας ζόρικος τραυματισμός τον έστειλε δυο μήνες στην εξέδρα. Και επιθετικοί κλάσης όπως ο Αραούχο και ο Λιβάγια, τον κράτησαν σχεδόν εγκλωβισμένο στον πάγκο. Κάτι που άνοιξε την… όρεξη ομάδων όπως ο Παναθηναϊκός, να τον πάρουν με την μορφή δανεισμού. Η ΑΕΚ όμως έλεγε "όχι" και καμία δεύτερη κουβέντα, σε κάθε προσπάθεια να μπει το όνομα του κρητικού φορ σε συζητήσεις είτε για αντάλλαγμα για Μολέντο, είτε για Χουλτ. Και την ίδια στιγμή ο Γιακουμάκης «δεν σταμάτησε ποτέ να δουλεύει» όπως λέει και ξαναλέει ο Χιμένεθ. Ταυρί ήταν καθημερινά στις προπονήσεις στα Σπάτα και περίμενε την στιγμή του. Το γκολ που πέτυχε στο Αγρίνιο στο ματς κυπέλλου λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ήταν μια τονωτική στο ηθικό "ένεση", αλλά όχι ακριβώς αυτό που ήθελε. Η… στιγμή του, ήταν στο Καραϊσκάκη.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ: "ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ - ΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ"

Ο Γιακουμάκης δεν ήταν σε καμία από τις τρεις επιλογές του Χιμένεθ για τις αλλαγές στο ντέρμπι. Είχαν ήδη μπει στο γήπεδο ο Λιβάγια και ο Γαλανόπουλος, ενώ στο 80' ο Ισπανός τεχνικός έδινε οδηγίες στον Λόπες που ήδη είχε βγάλει την φόρμα του. Όμως ο Ανσαριφαρντ έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ. Και ο Χιμένεθ χωρίς δεύτερη σκέψη ζήτησε από τον Γιακουμάκη να μπει στο γήπεδο.

"Θέλω να παίζεις μέσα στην περιοχή. Να μην βγαίνεις καθόλου. Θα κάνουμε σέντρες, θα φέρουμε την μπάλα στην περιοχή. Να παίξεις με το σώμα σου. Πάμε", αυτές ήταν οι τελευταίες οδηγίες του Χιμένεθ στον Γιακουμάκη, που μπήκε στο γήπεδο με… σπριντ, κατευθείαν στην περιοχή του Προτό. Μόλις εννέα λεπτά μετά, από την καρδιά αυτής της περιοχής, έδινε μια νίκη σκέτο χρυσάφι στην ΑΕΚ.

"ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΑΛΩ…"

Με το γκολ του Γιακουμάκη ο πάγκος της ΑΕΚ τρελάθηκε, ο κόσμος της ΑΕΚ τρελάθηκε και στο ξενοδοχείο τον σήκωσε στα χέρια, ο Δημήτρης Μελισσανίδης τρελάθηκε και του έκανε μια τεράστια αγκαλιά.

Μόνο ο ίδιος ο Κρητικός επιθετικός ήταν ψύχραιμος και προσγειωμένος. Ένα πλατύ χαμόγελο είχε μόνο. Και ένα "θα το ξαναβάλω και την Τετάρτη", που έλεγε μεταξύ σοβαρού και αστείου σ’ όσους συμπαίκτες του έσπευδαν να του κάνουν την σχετική πλάκα.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΤΙΖΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Το γκολ που πέτυχε ο Γιακουμάκης ήταν το πρώτο του με τα κιτρινόμαυρα για το πρωτάθλημα. Δεν ήταν όμως το πρώτο του απέναντι στον Ολυμπιακό.

Πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, είχε σκοράρει και πάλι απέναντι στους ερυθρόλευκους, αλλά με την φανέλα του Πλατανιά. Και πλέον μέσα στα… πειράγματα που είχε ήδη από χθες ο επιθετικός της ΑΕΚ, είναι πως έχει αρχίσει να δημιουργεί παράδοση με γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ